Khamis, Januari 29, 2009

Hoyliaw photoscape!

Huhuh... ni nak promote sesuatu lagi nih. Hahah semalam... aku tak bole tido sebab aku kan selesema... sampai ke ari nih tak ilang-ilang... sangat seksa okehh... huhu... so semalam aku telah melakukan blog walking... ataupun pijak-pijak lalu lalang blog orang... hihih... the one menjadi mangsa tinjauan aku adelah blog ini seorang lelaki.... iaitu Mr. Dilarang Melarang. Aku following this blog tapi tak reti nak bersuara. Hoahoahoa... akuuu maluuu oke... sangat segan disitu.... wekkk;PP

So aku telah membaca entrynya yang terbaru. Tentang photoscape dan aku sangat tertarik. Hmm.. photoscape tu aper? Aper tu photoscape? Yang da tau tuh senyap-senyap jer ahh.. aku baru nak tau so jangan heran sangat... gahaha... actually lepas bace entry Mr. Dilarang Melarang tuh... terus aku telah menjana otak aku untuk mendowload perisian photoscape. Ape jadahnyer la photoscape ni kan? Dari tadi aku tak terangkan kat korang. Actually photoscape nih adalah photo editing software. Korang yang pro-pro sumer tuh salu guna Adobe Photoshop CS3, Lightroom, CS2 bla..bla..bla tu kan? Hahahh... bagi yang susa giler nak paham Adobe tuh bole la try Photoscape nih. Sangat la very the best if korang faham dier dan korang sangat kreatif one... nak nengok contoh features lam Photoscape nih? Meh aku tunjuk siket... huhu...

Tengok itu, jika tak nampak silela click nanti dier jadi besar sebesar anda mahu. Lawa kan main page dier? HahahIni gamba header aku yang diedit menjadi old photo. Huhu... aku sukelah Photoscape nih. PC aku baru jer aku format... jadi terbengong sekejap sampai software Adobe Photoshop CS3 aku tu terus hilang. Jadi sementara aku malas nak install balik nih... aku telah mendownload Photoscape dimana ia lebih okey dari Picnik yang lembab itu. Dulu time aku bodo-bodo gila tak reti Adobe aku use Picnik... konon hebat la aku guna Picnik tu... font editor berlambak lawa-lawa... cehh.. upload gamba lam myspace pon nak yang dah edit dari Picnik. Poyo kejap time tuh... tapi Picnik telah membuatkan aku jelik sebab ia tersangat laa lame nak tunggu dia loading... tak cayer korang try la pergi website Picnik.... taktau arh korang punyer laju ke haper... tapi aku punyer very the slow milo... heheh... so afta Picnik aku use Adobe dengan ajaran sifu Ikhmar... huahua... eden kini aku try plak Photoscape... okeylah... sangat suke. Hehehh... sebab kat Photoscape cam screen capture ade... nak wat collage ader... tapi tak sehebat Adobe laa... Adobe lagik best dan terperinci... huhuNak wat collage bole jerr... nampak art sikit kan... hahhah

Okess sampai situ jaa... aku tak baper nak layan sentuh keyboard ari nih...sebab aku kan tak sehat.... cehhh poyoo... hmm agaknyer nenek aku sangat masin laa... biler die kate ritu

'Haa... layan la minatang komputer tu lagi... karang da sakit... mata da buta... pinar-pinar... baru nak sibuk-sibuk...'

Bahahh... aku rase mulut nenek aku tersangatlah masin... tapi hope jangan la buta okess.. nenek tarik balik ayat mata da buta tuh okess... hahah...

Jadi pada siapa nak download Photoscape sile link ke sini: Download Photoscape

Okeyhh.. selamat mencuba ehh... ;P

2 ulasan:

Marzuki berkata...

malu apa kebenda huh? ahahaa...

monster la la land berkata...

wahahaaaa
da kuar da pnulis dierr
ngeee~
malu arr..la la la~

:)

Daisypath Anniversary tickers