Sabtu, Januari 31, 2009

Adzuan sending me this


Adzuan Aziz sending me his cool shot on Ehime, Japan... i had known Adzuan from myspace since my first account lagi. Dia belajar di Ehime, Japan dan dia sangat la rajin hantar artwork dia ke kotak komen aku. Untuk cuci-cuci mata la kununnyer. Hahah... well gamba dia sume cantik dan the colour sangat lawa. Aku sangat suka. Terima kasih wahai Adzuan. HuhuhHahah... picture above adalah air Natchan. Siapa yang rajin pijak-pijak Sushi King for sure sangat kenal dengan air ni. Anyway, aku telah responded Adzuan's Natchan photo. First dia komen air natchan aku, then die tanya kat aku...
'Wei, kau nak tengok tak air natchan aku exclusive from japang. Dalam tin kaler oren?'
Aku pun...
'Woaa... nak!nak!'
Cam jakun pun ade. Gahaha. So dia tunjuk gambar diatas tuh... dan aku sangat tertawan dan terus respond gambar die ngan edit gamba aku. sangatla tak lawa dan tak sama cam die punye. Hehehh...


Dan dia telah mengejek aku yang aku sangat taksub dengan air ni. Weiy budak, aku suke air nih okehh... ;PP

Ohho... esok ayah aku nak hanta driving class.. rase cam malas lak.. before dis aku drive tanpa lesen sangat la hepi so hepi... bile tibe time nak hamek lesen rase cam dub dab lak... so.. aku dub dab dub dab... huhuhh

Budakbudak Foto

Aku set inih sebagai auto publish jadi aku pon taktau biler aku akan online. Hahah. Iyorp.. manyak giler photographer kat Malaysia nih aku da terjumpa. Mehehh.. as contoh adelah di atas-atas inih. Huyyo... macam pro kan? Kan? Kan? Angguk sket kepala anda tanda setuju. Well, memandangkan sekarang ini para-para photographer sibuk sok sek sok sek about KLphotoawards... aku pun nak sok sek buat kali keduanya. Kali pertamanya aku soksek yang aku promote tuh kan? Kan ke aku ada promote about KLphotoawards tu... haa.. itu lah die. Yang ini soksek buat kali keduanya. Sebab aku dok analisis budak-budak yang give feedback kat aku. Hoho.. sebagai contoh semalam aku on myspace aku. Ada budak ni from Kajang tetiba lama gila tak chat ngan dia... so... die telah berborak dengan aku... meh sini aku merekodkan perbualannya.

Aku :Heyhey... join klphotoawards tak? Jom la join.. rugi wohh.. adiah gempak tuu..;P
Dia :nk.da bkak pg dy.tp mls btoi nk bce!detailkan bole???plz..ehehe.
Aku :heiy gediks larh budaks nih,
tembak kang.
hahah
okey..deadline die pada march 09 nih
for non prfessional rm7.50 per picture
for pro RM15
frstly u shuld dftar the nme kt pge die
then wat pyment..
then upload pics
so sucha easy..cume sekse bout mney n nk snap yg lawa2 tu larh
btw, u can join.. underage pon leh join
bahahh;P
Dia : nice!i tought they were on usd.r u sure?btol ke rm?i ad bkak pg.USD all over the pg!
Aku :mmber i yg ckp rm7.50
the hdiah usd.. usd3,000 cnvert to rm i thnk la kot..
kot jela..
lam 15ribu cmtu kot*ni aku sangat rujuk pde seorang lelaki itu.kalo slah gelak la eh guling2:P
so adiah gempak la
huhuh
Dia :OMG!!!!!!!but my cam..u can c ryte.lend me yours!
Aku :bahak.bahak.bahak*gelak keji sket
weiyh tak leh.
i dunt ave any btw.. n i xjoin pun
gahaha;P
well..
suh ur mum buy one laa
sgt mura saja sikalang
hahahah
Dia :sampai ati... (T_T)

Then die terus out then die senyap. Gahah... aku tidak berniat hendak buat dia begitu okeh... papehal pon.. silela abaikan ayat-ayat aku yang poyo tu eh. ;PP

Huu.. jadi ada lagi perbualan aku ngan budak-budak yang len tapi better aku tak tulis sebab aku sangat malas. Huahua... so one of them ade asking me... 'weyhh... aku ngah bute nihh.. silela tolong aku... camne nak shoot potrait?? Tolong weyhh...'

Lorhh.. die pigi tanye aku lak... aku lagi la haram... skill potrait sangat lah tidak ada okehh... kan aku da kate aku tak bole nak bekerjasama dengan muka orang. Gahahaahhaha...

Jadi, aku telah menolongnya melalui semakan photographer yang lain. Emm... camne tuh ehh? Huu... gini... aku telah memberi kat dia semua link potrait photographer 1 dunia nih. So dari situ die bole la kot blaja. Hehehh.. nak tanye dekat aku. Aku manela profesional doehhh... kan da kene doehh ngan aku. Hahah... jadi antara potrait photographer yang sempat aku survey dan aku tahu adelah Patrick Fraser. Dalam magazine Digital Camera keluaran December 2008 ada artikel about Patrick Fraser nih. Tak caye cubela tengok mukasurat 85. Yang terlepas majalah tu pegila tanye kedai mamak yang simpan stok die eh. Hahah. Talking about Patrick Fraser, beliau hensem... wekk.. memang hensem pon... bahaha... hmm.. he talk bout potraiture that "I'll try to build an environment in a short space of time where my subjet is comfortable. If we get to a point where they open up that is where you get the best potraits." Jadi renung-renungkan dan selamat meramal ayat die. Hahahh... for those nak tengok hasil artwork Patrick Fraser sini aku kasi link dia : Patrick Fraser Portfolio , Patrick Fraser Official Site , Patrick Fraser Photography

Okey sangatla rajin bagi tiga sekaligus. Hahah. selamat mencuci mata. Sapa yang rasa-rasa nak hidung berdarah tengok certain snap die silela sediakan tisu okeh. Aku ade dua kotak, sape nak mintak aku. Bahahh...

Aiseyh... takkan Patrick Fraser jer... kasi la yang lain... aku masih blur ni... tolongla aku weiyh... hadei... budak nih sangat menyentap-nyentap otak aku la. Huhu... so the other site aku bagi adalah from Malaysia. Who knows about Wizard Photo Studio? Sila angkat tangan. Sila angkat tangan! Hahah.. okey.. Wizard Photo Studio ni actually berada di Langkawi... work disana... dalam semua occassion... okey aku highlight semua ocassion! Hee.. aku sangat suka kat artwork dorang. Jadi aku bagila link aku tu kat kawan aku tu. Nak tengok? Nak tengok? Okey... link terus ke sini: Wizard Photo Studio Site

Dah.. aku malas nak soksek panjang-panjang... another site yang aku kasi kat kawan aku tu adelah :
Gregory Heisler Photography
Gail Nogle Photography
Louis Pang Photography
Trystan Photography

Sapekah kenal Ahmad Yusni Mohd Said? Dia adalah photographer Malaysia. Hihih. Saja nak promote Malaysia pulak. Asek international jer kan mane bole kan? Kiter kene support Malaysia okeyh. So here we are...

Ahmad Yusni Mohd Said Photography
Zain Abdullah Photography
Bazuki Muhammad Photography
And of course Ted Adnan! Wuah... sangat adore sama ini orang... sile... sile masuk ke link site die:
Ted Adnan Photography

Also ini dia, korang sure of course sangat kenal Sue Anna Joe kan?
Sue Anna Joe Site

Okeyh da la... tu jela.. manyak-manyak kang jelik lak korang tengok. Hahah
Eh jap lupa pulak. Ini lagi satu tertinggal. Rugi gila tak tunjuk. Sape yang dah tau tu senyap-senyap jela eh... korang heran ngan aku silela heran. Tadaa.. Candidsyndrome Site. Actually aku terjumpa ni dalam blog kawan aku si Ikhmar itu. Hihi... so aku suka... so aku sangat suka lah. Korang nak pergi tengok. Potraiture diorang sangat very the lawa. Okey dah. Babai;P

Morning budakbudak

Woke early one morning,
the earth lay cool and still,
when suddenly a tiny bird,
perched on my window sill,
it sang a song so lovely,
so carefree and so gay,
that slowly all my troubles,
began to slip away,
it sang of far off places,
of laughter and of fun,
it seemed his very song,
brought out the morning sun,
I pulled back the covers,
and crept slowly out of bed,
and gently shut the window,
and crushed his freaking head,
I'm not a morning person

Aiceh.. saper yang faham poem nih silela tafsirkannye sniri ehh... well... good morning...;D

Jumaat, Januari 30, 2009

Flu yang aku menci

Wuu... wuu... tak suke gile dapat flu. Saper suke flu kat sini? Aku taktau aku silap makan ke haper. Tapi ini adelah namanya tulah. U know what is tulah? Wait-wait haa... aku gi cari makne tulah. Okeh.. tulah adelah kemalangan yg menimpa akbat mlanggar larangan. Ohh yer? Aku de langgar pape ker? Huhuh... tulah kedua fulak bermaksud mendapat kecelakaan kerana mlanggar perintah mak bapak. Oishhh... aku anak yang solehah okehh... ade ke aku langgar perintah dorang? Takde laa... aku baek... aku baek... *ngn muke konfidennyer... bahaha

Okess... aku rase yang menyebabkan demam aku adelah ubat pil aku. Ubat yang aku tunjuk lam entry lame tuh.. yang kaler-kaler pelik tuh... haa.. aku rase ubat tuh maksaklahnyer skarang.. * cehh dan-dan salahkan ubat... hahahh...

So pada hari ini aku sangat malas nak online walaupun sebenarnya aku nak online. Huu.. nih kes nak tunjuk kat mak aku yang aku sangat la sakit. ;PP


So mesej ape ke sume orang kasi kat aku tidak lah aku reply. Sangat tidak ada kredit okeh... hee.. dan juge pelawaan member aku untuk lepak bersama die pada esok hari juge terpakse dilupakan. Camne aku nak jalan ngan die selama 8 jam kat lua nuu... ngan keadaan yang tingtong dan wengweng nih aku rase aku bole tumbang ditengah bandar. Bahahh... poyo jerr kunun sakit. Sayer sangat tidak suke demam... sayer sangat tidak suke dan tidak sukelah!


Ayat da melelong ke Bangsar jadi bayek sayer tutup ini entry.


Ohh... op.. opp... lupe nak tunjuk... tadi aku beli cool fever! Hepi giler... gahaha... actually jarang guna so bile dapat tuh jakun la sikit... wekk;P Tadaa.. ini dier... bes gile tampal-tampal kat muke... hahahah.... pas kua dari kedai pakcik tuh tros rase nak tampal... amat tidak pernah jumpa. Huhuh... korang senyap-senyap sudaa... jadi aku sudah menjadi seperti orang sakit la konon menampal benda ini dimuka. Hihih... bagi yang nak rase cool fever nih silela cakap aku... ade lagi manyak sheet yang tak gune. Huhuh..
Okeyhh tata... samat malam... nah aku sangat murah hati untuk kasi korang satu poem good night The wind is singing through the trees to-night,
A deep-voiced song of rushing cadences
And crashing intervals. No summer breeze
Is this, though hot July is at its height,
Gone is her gentler music; with delight
She listens to this booming like the seas,
These elemental, loud necessities
Which call to her to answer their swift might.
Above the tossing trees shines down a star,
Quietly bright; this wild, tumultuous joy
Quickens nor dims its splendour. And my mind,
O Star! is filled with your white light, from far,
So suffer me this one night to enjoy
The freedom of the onward sweeping wind
Written by Amy Lowell

Di tag oleh Shaddy

Rulez!
A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz.
C) Continue this game by tagging 8 other people

- imar ini wajib untuk anda*gelak besa skit;P
- laila
- amy
- usnat
- tintinpoyo *tag lame pon xjawab.mehehe
- incik epal manis
- sis waniey if she onlining..sgt pmalas one
- shafaeexx if u wish to do;))

1.What have you been doing recently?
- rest atas katil... im not well.. wuu.. ;(

2.Do you ever turn your cell phone off?
- iyerp.. bile malas nk layan worang…huahua

3.What happened at 10am today?
- my mum bising cos sayer atas katil agi..;P

4.When did you last cry?
- lame tak nanges, haha;P

5.Believe in fate/destiny?
- semestinya..!

6.What do you want in your life now?
- happiness

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
- tak suka payung oke.. nak hujan.. hujan laa.. I dun care*kerek skit;P

8.What's your favourite thing to do on the bed?
- aiseyh… tido+++psang my mp3… itu adelah heaven;D

9.What bottoms are you wearing now?
- nothing.kahkah.. keji gile… owkey.. suar jeans;)

10.What's the nicest things in your inbox?
- morning wishes from someone..;DD

11.Do you tend to make the relationship complicated?
- kadangkadang.. bile saket ati.. huhuh

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
- kemeja gene martino kaler putih my ayah punyer

13.What was the last movie you caught?
- DVD Tokyo Drift, my bro ulang tengok.. bored.. bored..

14.What are you proud of?
- M. Nasir.. mehehe… jwpan inih tak kuat okehh;P

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
- hey u da okey?

16.What was the last song you sang out loud?
- Konfrantasi Primadona by The Times

17.Do you have any nicknames?
- Entah.. they called me Zul. Helo Zul! Bahah

18.What does the newest text say?
- haha entah.. ;P

19.What time did you go to bed last night?
- 6.30pagi after solat.. heheh.. insomnia melanda;P

20.Are you currently happy?
- yes!*ngn muka cnfident;P

21.Who gives you the best advise?
- my friends

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
- gahh.. sayer benci cream

23.Who did you talk on the phone last night?
- Mohd Farhan

24.Is something bugging you know?
- my demam..;(

25.Who was the last person to make you laugh?
- Mohd Farhan gain.. ;P

Okes... suda siap dengan mengelap peluh di dahi... gahaha... trima kaseyh shaddy tomeyh tuh... sasaran bengkok seterusnya ialah 8 diatas. Jika anda rase terbeban so k.. sayer tak pakse... hihih;P

Morning

As usual... aku sangat suke nak share some poems ngan ngan korang tiap-tiap pagi. Hahah. This poem written by Rachel L. Drown. Hope pagi korang baik-baik saja eh. ;)

Morning sun creeps to my window
She peeps in softly to see
Then decides to put on such a show
She shoots brightened sparkling rays just for me
I open my eyes oh so softly
And stretch and yawn before her smile
Then dance with joy to see her so lofty
And say to my friend, see you in a while
I run outside to play with her
Her golden laughter fills the air
To catch my breath I lean against a giant fir
And sun, she softly smiles down at me with care
Now it is time for us to bid farewell
She softly slowly goes beneath the horizon
And her brother peeps out to have a time so swell
I say hello to him, reflecting his sister's light of fun
And stay a while to watch his friends shine
We sit and talk over some hot cocoa
Then I must leave for the soft bed of mine
To all sweet dreams I must wander and go
Until tomorrow when morning greets me
That beautiful smile that makes shadows flee


Morning!

Wuaa

Suda siap pada pukul 5.14 pagi. Tak lawa pon... jadi jangan heran. Nak kutuk sile la kutuk. Shoutbox ader... kotak komen ader... hahahh... cume 1 jer yang stucked... bahhh... aku nak wat yang Background For Your Post Title tuh... tapi kan Amy ade kate tutorial dia terhad tuk Rounders. Huhuh... takper la. Aku akan try mencari nyer sendiri! Hidup harus berdikari! Hakhak... gedik ;P

Khamis, Januari 29, 2009

Budak potong rambut!

Huyyoooo.... harini aku tanak post entri pon.... bahaha... permulaan yang sangat sangat sangat senget. Huu... suhu badan aku meningkat naik laa... tadi da makan ubat daa... aku rasa ubat aku makan tu la yang something wrong... wah sangat benci. Bahaha
Niha ubat dier yang aku makan. For korang information... aku sangat benci makan ubat. Saper yang bole telan ubat 6-8 biji sekaligus tuh aku memang respek giler ke langit lah... so aku sangat tidak suka ini ubat... buatler kaler ape pun... doktor kasila ubat pise oren ker... blackcurrent ker... strawberry ker... aku tetap tak suke. Yang reti makan ubat tu nak gelakkan aku sile la gelak. Aku memang tak suke. Gahahaha. So ubat ni tinggal lagi dua biji. Akan aku langsaikan selepas 12 jam ini... tunggu lah kau ubat... aku akan cerna kau lam perut aku sampai licin.. huahua...

Hehehh... story ubat pulakk... sangat lari tajuk. Jadi tadi aku weng weng kejap... otak tingtong tak betul sikit... pandang worang pun kabur-kabur jer... aku rase mulut nenek aku bukan takat masin jer... leh buat orang darah tinggi. Hahhah... so after lepak-lepak watching Puaka Niyang Rapik which suda sampai episod yang akhir... aku terus rase bosan giler... duduk cam worang tak betul.. huu.. srott srett... sah aku drug addict... hakhak... so aku telah amik keputusan untuk online... tak sehat pon nak online gakk... haruss... ;P

So gelak-gelak depan komputer... tetiba dapat SMS+MMS... huhuh... pesanan dari wakil Hotlink: sori yerk kawan-kawan... aku takde kedit. Saper nak borak sile la on9 so aku bole layan korang... hehehh...

So dapat la MMS... the MMS from Ibu... giler lama aku tunggu dier siap anta... adess... dan tadaa.. aku dapat something... nah kasi korang tengok private property from henset aku. Hahhah
Niha MMS yang kuterima. Siap selit text tuh... 'Gambar terbaru potongan rambut artis Korea'
Pergh... aku balas... 'Huyyoo... rambut baru tuu... lawan tokey nmpak! Very the sangat lawa. Hahahh - kak ika'

Asal aku tulis name last mesej aku tuh hah? Sebab aku telah menggune nombor mak haku... wahahaha.... mak aku cakap per korang nak tau?
' Halahh... tetiba takde kedit pulak... salu banyak jer kedit...'

Aku sengih jela. Huhuh.. so ini la rambut baru dier... entah... aku rase cam takde perbezaan jer. Korang rase ade ker? Bahahh.. cam korang tau je rambut lama dia camne... okes la.. sini aku upload tiga lagi gamba rambut lama dier.. asal over sampai nak tiga lak nihh! Eiyhh.. skati laa! HahahhAhha.. dis the one tahun-tahun-tahun lepas aku snap kat menara KL.. lawa la tuh konon muke... This the one aku dapat MMS baru jer tengahan tahun lepas. Same jer rambut dier ehh?
And this the one MMS aku dapat pada akhir tahun lepas. Cehcehh... bunge itu adelah untok aku... adiah besday aku rase. Tak hingat. Very the comel. Bunge tu jer.. die tak tomeyhh... gahaha...

Entah.. korang rase de beze ke hah rambut dier ngan rambut 'potong' dier? Tetiba nak tanye korang lak... bahaha...

*ayat aku cm kelam kabut laa.. taktau naper... wahahaha... ;PPP

Kepada adik sdare kuh : sori yer kak ika telah menjual dan memarket gambarmu di blogger. Hahahhh

nak tuka layout oh

Say tata to the oldies one... gehh.. mukan aku tak sayang... sayang gilers... tapi napak cam kuno lak. So nak tuka larh... so bile nak tuka tuh cam carik pasal la kan? Bahah. Bahah. Gelak bengang sket... jadi aku nak tuka. Jadi sangat manyak keje... jadi korang jangan heran. Kalo heran gak silela maki aku kat kotak komen. ;P

Hoyliaw photoscape!

Huhuh... ni nak promote sesuatu lagi nih. Hahah semalam... aku tak bole tido sebab aku kan selesema... sampai ke ari nih tak ilang-ilang... sangat seksa okehh... huhu... so semalam aku telah melakukan blog walking... ataupun pijak-pijak lalu lalang blog orang... hihih... the one menjadi mangsa tinjauan aku adelah blog ini seorang lelaki.... iaitu Mr. Dilarang Melarang. Aku following this blog tapi tak reti nak bersuara. Hoahoahoa... akuuu maluuu oke... sangat segan disitu.... wekkk;PP

So aku telah membaca entrynya yang terbaru. Tentang photoscape dan aku sangat tertarik. Hmm.. photoscape tu aper? Aper tu photoscape? Yang da tau tuh senyap-senyap jer ahh.. aku baru nak tau so jangan heran sangat... gahaha... actually lepas bace entry Mr. Dilarang Melarang tuh... terus aku telah menjana otak aku untuk mendowload perisian photoscape. Ape jadahnyer la photoscape ni kan? Dari tadi aku tak terangkan kat korang. Actually photoscape nih adalah photo editing software. Korang yang pro-pro sumer tuh salu guna Adobe Photoshop CS3, Lightroom, CS2 bla..bla..bla tu kan? Hahahh... bagi yang susa giler nak paham Adobe tuh bole la try Photoscape nih. Sangat la very the best if korang faham dier dan korang sangat kreatif one... nak nengok contoh features lam Photoscape nih? Meh aku tunjuk siket... huhu...

Tengok itu, jika tak nampak silela click nanti dier jadi besar sebesar anda mahu. Lawa kan main page dier? HahahIni gamba header aku yang diedit menjadi old photo. Huhu... aku sukelah Photoscape nih. PC aku baru jer aku format... jadi terbengong sekejap sampai software Adobe Photoshop CS3 aku tu terus hilang. Jadi sementara aku malas nak install balik nih... aku telah mendownload Photoscape dimana ia lebih okey dari Picnik yang lembab itu. Dulu time aku bodo-bodo gila tak reti Adobe aku use Picnik... konon hebat la aku guna Picnik tu... font editor berlambak lawa-lawa... cehh.. upload gamba lam myspace pon nak yang dah edit dari Picnik. Poyo kejap time tuh... tapi Picnik telah membuatkan aku jelik sebab ia tersangat laa lame nak tunggu dia loading... tak cayer korang try la pergi website Picnik.... taktau arh korang punyer laju ke haper... tapi aku punyer very the slow milo... heheh... so afta Picnik aku use Adobe dengan ajaran sifu Ikhmar... huahua... eden kini aku try plak Photoscape... okeylah... sangat suke. Hehehh... sebab kat Photoscape cam screen capture ade... nak wat collage ader... tapi tak sehebat Adobe laa... Adobe lagik best dan terperinci... huhuNak wat collage bole jerr... nampak art sikit kan... hahhah

Okess sampai situ jaa... aku tak baper nak layan sentuh keyboard ari nih...sebab aku kan tak sehat.... cehhh poyoo... hmm agaknyer nenek aku sangat masin laa... biler die kate ritu

'Haa... layan la minatang komputer tu lagi... karang da sakit... mata da buta... pinar-pinar... baru nak sibuk-sibuk...'

Bahahh... aku rase mulut nenek aku tersangatlah masin... tapi hope jangan la buta okess.. nenek tarik balik ayat mata da buta tuh okess... hahah...

Jadi pada siapa nak download Photoscape sile link ke sini: Download Photoscape

Okeyhh.. selamat mencuba ehh... ;P

Scent of Morning Dew

IF I WERE MORNING DEW
I WOULD DROP AT ROSE PETALS
THAT BLOSSOM IN YOUR BALCONY
YOUR FINGER WOULD TOUCH ME
FILLING ME WITH DELIGHT
IF I WERE MORNING DEW
I WOULD SCATTER ON YOUR HAIR
AS MORNING BREEZE PLAY WITH THEM
YOUR SOFT PALM WOULD TOUCH ME
AROUSING MY SENSATION
IF I WERE MORNING DEW
I WOULD SPREAD ON YOUR SCARF
EMBROIDED LIKE STAR AND PEARLS
TOUCH YOUR NECK AND SHOULDERS
AROUSING YOUR SENSATION
IF I WERE MORNING DEW
I WOULD SCATTER ON GRASS TIPS
TOUCH YOUR BEAUTIFUL FEET
AS YOU GO FOR MORNING WALK
GIVING ME A SENSE OF CONTENTMENT

Tadaa... poem for korang dari aku... bukan aku tulis oke. Penulis dia yang tulis dia. Hahah. Nama penulis poem ini sangat pelik jadi tak sampai ati lak nak letak... huu... papehal... morning.. morning! Gile sayang lah kat korang... ;P*tetibe jerk...silela muntah ehh...bahaha

Xder chemistry langsong

Bahah. Bahah. Bahah*gelak style hine sikit... entah... aku YM tadi... sorang laki nih... xder chemistry langsong arh.. bukan chemistry nak ajak kawen ke aper.. ke nak jadik bf ker... xdernyer... chemistry tuh sume aku dah ade! Fizik, Bio sumer ader... gahahaha... poyo kejap;P

Tapi nih chemistry gilaan... entah aku sorang jer la yang tau maksud dier... oiceh.. tapi siyers aku kate takde chemistry... wuaa... penat aku carik chemistry dari laki nih... tapi sedikit curiga... dan terasa cam perasaan aku cam:
'Weiyh.. bahaya arh IM ngan dak nih... cam hebat sgt pon aderr...cam die nih pro larh'

Itulah kot kate-kate perasaan aku itu... acehh..

Dan dier adelah freelancer photographer... telah mengajak aku bersama-sama die doing fulljob nyer itu as a freelancer photographer. Baaa... d200 tuu... tapi melihat chemistry yang diserlahkan... tetiba rasa... 'Alarhh.. susa arr... susaaa gilerr... sangat susaaa...'

So... aku telah memikirkannya sejak pukul 3 hingga ke 4.25 pagi yang aku tanak. Tanak sumer-sumer tuh... bahahh... giler tanak.. saper kat sini nak? Sile cakap kat aku. Sure korang tak paham pe motif entry aku yang ini...

Aku sakit gigi... wuaa.. rahang saket... selesema lagik... hachhum 6-7-8-9 kali tak henti... srott srett cam orang drug addict... sile lar tolong... *da ting tong... da ting tong...
Huhuhh... papehal pon... siyers sayer tidak ade chemistry bersama itu worang hebat... gilerrr... dier pena terlibat sama Ridzuan Photo Media okess... RFM... RFM... bangge sikit... huhuu... yang penting aku tanak... wuaaa... aku tanakk... jangan pakse akuu... ;((

Rabu, Januari 28, 2009

Konsert Alam Muzik by M. Nasir

“…Persembahan adalah sebuah puisi panjang dan ia dimulakan dengan hanya vokal tanpa muzik iringan dan setelah beberapa minit, ia diikuti dengan satu alat muzik akan berkumandang, kemungkinan sebuah seruling atau gitar akustik. Penghujung persembahan adalah satu pesta simfoni yang gemilang...” - M.Nasir
Mustika by M.Nasir
Juwita Citra Terindah by M.Nasir
Heyy... aku membaca Metro pada hari ini. Selak punya selak akhirnya aku terjumpa mukasurat R6 iaitu bermaksud RAP 6. Alah pembaca Metro tau lar R6 & RAP 6 tuh aper. Hahah. So di muka surat R6 itu memaparkan artikel about M. Nasir... oiyh saper tak kenal M. Nasir memang nak kena tembak. Peng!Peng! Headshot kasik sama anda. Huhuh. M. Nasir the composer, the singer, the writer, the actor and also director. Gila aku sangat respek and salute tinggi langit sama M. Nasir... dia punyai karisma tersendiri even the whole family aku sangat minat sama this guy. Acehh.. 'this guy'... cam panggil per jerk... gahaha... by the way... if korang heran asal arh aku minat sangat dengan orang cam M. Nasir ituh korang heranla seniri. Aku tak heran. Bahaha... muzik aku universal... heheh... tetibe jerk nak carik gado... lupekan... lupekan... cuma nak war-warkan disini apa yang aku baca tadi.

Pada 27, 28hb Februari dan 1 Mac 2009 ini pukul 8.30 malam, Panggung Sari, Istana Budaya Kuala Lumpur bakal digegarkan dengan konsert solo M. Nasir bersama bersama 10 pemuzik profesional pilihan. Konsert ini merupakan manifestasi muzik M.Nasir sepanjang perjalanan beliau berkecimpung dalam persada seni tanahair sejak 30 tahun yang lalu. Konsert ini bakal berlangsung selama 2 jam pada 3 malam berturut - turut.

Konsert Alam Muzik ni gak merupakan konsert terbaru berskala besar M.Nasir apabila kali terakhir menjayakan konsert Andalusia M.Nasir di Stadium Merdeka pada tahun 2000 di mana penerbitnya merupakan Boxoffice Malaysia. Masa konsert tu nanti M. Nasir ada kata pada wartawan RAP yang beliau akan menyampaikan 20 buah lagu daripada 1,500 koleksi ciptaannya sendiri. 1500?? Nombor yang maha besar juga kan? Tambah lahh respek respek aku kat beliau. Huu... almaklumlah M. Nasir merupakan seorang penyanyi dan komposer muzik terkenal. Antara artis yang pernah mendapat sumbangan karya daripada M. Nasir ialah Alleycats, Search, Wings, Ella, Ziana Zain, Hattan, Spider, dan terbaru Mawi. M. Nasir sangat hebatkan? Well, kat bawah ni aku put link tuk korang denga lagu-lagu ciptaan M. Nasir. Tu pun kalau korang nak dengar la... kalau tanak denga pon takpe. Aku kan memang rajin nak put-put link nih... nak embed you tube kang mahakarya panjang berjela lak entry aku nih. Hahhah


Lagu dikompos oleh sifu M. Nasir
Awie : Layang - layang Terputus Talinya
Jamal Abdillah : Takdir Penentu Segalanya
Ziana Zain : Pendam Rindu
Bloodshed : Srikandi Cintaku
M.Nasir : Suatu Masa



Okey tu je aku nak kasi denga... yang len if korang nak gi godek youtube nu haa... manyak giler. Takpun gi layan facebook M.Nasir de manyak gak lagu dier disane... hihih

So kepada sesiapa yang nak pergi Konsert Alam Musik mahakarya best itu bolela mendapatkan tiketnya. Tiket-tiket berharga RM250, RM200, RM150, RM85 dan RM45 telah mula dijual dan tempahan boleh dibuat melalui talian 03-4149-8600 atau layari laman web ticket2u.biz. Adalah dicadangkan peminat membuat tempahan lebih awal untuk mendapatkan sudut pandangan yang lebih selesa. Okep? Anda paham itu? Hahah... aku nak pigi itu konsert... tapi aku kena amek lesen keta. Menciik kan? Kan? Kan?



Jadi yang dapat pergi itu aku ucapkan tahniah dan selamat bergembira menyaksikan konsert solo M. Nasir itu. Hohoh... sedeyhh.. ;P

Tutorial Amy kepada aku;D


Huhuhh... aku agak sebok lah ini hari. Mak aku suruh kemas rumah. Eden kena buang sampah. Eden kena bawak mak aku gi kedai kat Kuala tuh. Eden kena makan. Ceh makan pun bebanan kerr? Hehehh... so ader dua kerja yang aku pending-pendingkan... satu dari Unat... satu lagi dari Amy... bukan dorang suruh aku buat kerja... tapi aku mintak tolong dorang camne nak buat kerja aku ni... acess.. tak pahamkahh? Okes laa... biar aku mengaku awal-awal... aku tak reti nak make up blog aku nih... jadi aku mintak tolong orang. Korang nak gelak... sile la gelak... da memang aku tak reti nak wat camne ehh? Hihihh



So Unat dan Amy telah mengajar aku beberapa lesson... bia aku highlight Amy punyer ehh... cos aku baru jer buat Amy punye...*memandangkan sume keje kat rumah aku da settle.. so im preee;P


Aku actually telah menukar background pada post title aku... hee.. tu pun after lalu lalang lam blog Amy... huhu... aku telah menyaksikan sesuatu yang sangat menarik... accehh.. meh upload sket.. *Amee.. sile la bangge..gahaha
Tadaa... itu dier... aku berminat sunggoh sunggoh dengan ini... hihih... jadi... aku telah men requestkan soklan tutorialnya pade Amy... arakian ituh Amy telah membalasnyer dengan begitu pantas dan saksama sekali! Suker aku! Hahhahh

Dan tadaa... wat kali kedua. Hihih... aku wat ini... menggunakan gambar header aku tu... halah.. aku nyer tak lawa mane... ti aku tuko laa... kene gaks lawa cam Amy nyerr... wawawa... so gitulah... aku telah belajar sesuatu hari ini. Terima kasih yaa Amy... ooo Unat punyee... ti malam aku try Unat punyee... hihih... ti aku promote ko eh Unat... lalalala~

Kepada yang nak try ape yang aku wat ni... yerla... nak kasi blog korangs lagik lawa dan lawa... aku akan memberi linknyer... sekaligus memfofularkan Amy gamaksnyer... hihih

Link : Tutorial Background For Your Post Title

Oke... sekian terima kasih;PP

Ditag oleh iyaya

Haha.. aku pernah buat ini tag. Takper-takper.. memandangkan aku suke tag-tag nih... aku buat lagik dalam versi yang baru memandangkan tag imar kasi tuh since tahun lepas:)

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
hahha.. family first... family first... ;]

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
tadi... M&M plastik warna ceklat ;P

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu? Philip Island, Australia. Bole??;PP

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
uik? hahah;P
5. Adakah anda dilamun cinta?
- *blushing siket... ;D

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
The Gate Cafe... ohh.. tempat lepak paling best kat KK nih...;P

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Novel 666 written by 18 superb thriller author

8. Apakah nama penuh kamu?
Zulaika binti Ibrahim.. pendek jer

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
Mak is the best... naper? Kenapa?? Entah... ayah cam pelik sikit... muahaha... jahat giler;P

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda? Hmm...siape ehh?Adoii...ramai lerr..jap2..sape ehh?Mr Ian Flemming...die pandai amik gamba terbayekk...jadii..nak borak-borak ngan diee...minx petuaa..hihihh

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
1. +++Mr. Mohd Farhan
2. Henset
3. Kamera*die yang paham aku...gahaha..
4. Ikhmar
5. Laila
6. Mum
7. Mr Lappy
8. Myspacians... mereka hebat...

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
ohhh tidak...smuenyerr diserahkan kepada Mr.Washing mchine.. bahahah

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
Ohio, United States... iyer.. sayer mahu melihat tempat sayer membesar dulu... sape leh kasi tiket pree? Pleasee... ;PPP
14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu
- The name is Syahirah bt Mohd Pilos... haha.. but the comercial iyaya la kan?hihi
- Born pade 10 October 1991...
- Dye baru jer dapat dslr CANON... wuaa... jeles nihh... isk.. isk... isk...;P
- Suda berpunye;p
- the president of freako clothing... i buy tee bawah nih pun dari dier.. hahah.. so sape nak tee serangkaian ini sile contact iya... bahahh;D

15.8 perkara yang amat saya gilai
1)Gadget
2)Henset
3)Kereta
4)Acoustic
5)Friends
6)MAKAN!
7)Hangout
8)Game... of course Call of Duty: World of War... jom battle... jom battle...

16.Pelukan atau ciuman??
- cium sambil peluk bole? gahahaha

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- awak.....
- asal ruma sepah nii
- haa?
- wehh!
- mak...oo mak...
- poyo laa
- hee...
- Bahahahahahaha.... *oke.. itu adelah gelak oke... hahhah

18. 8 buah buku yang paling baru baca*maseyh buku lame
1)majalah EH! keluaran Jan 2009

2)magazine Canon:20 Essential EF Lenses For Better Photography


3)Asian Photography APAC Edition keluaran September 2008..


4)The UK's Best Selling Photo Magazine:Digital Photo..mag nihh bess gilerrr


5)Malaysia's Most Popular Photography Magazine:Digital Camera keluaran December 2008

6)Magazine Seventeen keluaran December 2008

7)Utopia keluaran ke 146 8)Buku tulis garis 1 milik:SMKRPK..hahhahh...terjumpe..lam tuhh akuhh de kutuk2 orang..okee.. 19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali
- Chasing Car by Snow Patrol.. *tx Mohd Farhan
- Tentang Cita by White Shoes and The Couples Company.. *tx wahai Shahril oi:P
- Dan Sebenarnya EP version by Luna

- Menarilah Hey by Couple.. *tx Mohd Nazrin
- Blue Velvet Sea by Justin Nozuka.. *tx Mohd Farhan lagii
- Part Of /your World [Mermaid Soundtrack] *iyer aku suker... hahah

- chum boo tuh by Yun Woo
- sarang eun him deun ga bwa by Lee Ji Soo

20. Mari Men-Tag 8 orang lain
laila
puteri
amy
tintin poyo
husnat tomeyh
shaddy
syakey
cuiit


Okes... suda siap dengan mengelap peluh di dahi... gahaha... trima kaseyh iyaya... sasaran bengkok seterusnya ialah 8 diatas. Jika anda rase terbeban so k.. sayer tak pakse... hihih;P

Morning


Well... morning guys.. hihi... lama tak letak quotes... but this one dedicated a poem lak tuk saper yang pijak-pijak lalu lalang blog nih starting 6.05pagi till 11.59... hehehh... ini poem selamat pagi. I just love it. Sangat peaceful. Morning poem by Mary Oliver from Dream Works 1986. Well... good morning you guys,girls, fomfuan laki-lakih. Budak - budak gi skola... gelak sakan aku. Gahahhaha


Every morning
the world
is created.
Under the orange

sticks of the sun
the heaped
ashes of the night
turn into leaves again

and fasten themselves to the high branches ---
and the ponds appear
like black cloth
on which are painted islands

of summer lilies.
If it is your nature
to be happy
you will swim away along the soft trails

for hours, your imagination
alighting everywhere.
And if your spirit
carries within it

the thorn
that is heavier than lead ---
if it's all you can do
to keep on trudging ---

there is still
somewhere deep within you
a beast shouting that the earth
is exactly what it wanted ---

each pond with its blazing lilies
is a prayer heard and answered
lavishly,
every morning,

whether or not
you have ever dared to be happy,
whether or not
you have ever dared to pray.

Selasa, Januari 27, 2009

How to Take Good Care of Your Laptop

Heheh... cam poyo pulak... tapi pe salahnyer sharing-sharing info kan? Sharing kan loving.. bahaha... so... this info adelah kepentingan kepada orang yang use laptop... notebook... pe-pelar.. jadikan la pedoman eh? And sayangilah laptop anda :]

How to Take Good Care of Your Laptop Computer

It is important to take care of your laptop to keep it in good shape; prevention is always better than cure. There are a number of easy things that you can do to keep your laptop in great shape; following these easy steps will help to ensure that it lasts longer and will need less maintenance. As an added bonus, many of the steps will also maintain your laptops speed.
Use an old tooth brush to clean the area around the exhaust fan screen. If that gets plugged up, air flow is diminished and overheating can most certainly occur

keyboard laptop perlu dijaga dan dibersihkan selalu

Steps

  1. Keep liquids away from your laptop. As tempting as it might be to drink co ffee, soda, water or any other liquid near your laptop, accidents can happen all too easily. Spilled liquids may damage the internal components or cause electrical injury to the laptop. Short circuits can corrupt data or even permanently destroy parts. The solution is very simple: Keep your drinks away from your computer. Even if you're careful, someone else might bump into your desk or you. Hoho.. gile jangan try mende nih kat laptop anda.
  2. Keep food away from your laptop. Don't eat over your laptop. The crumbs can go down between the keys in the keyboard and provide an invitation to small bugs. The crumbs can also irritate the circuitry. Worse, it makes the laptop look dirty if there are crumbs and food stains on it.
  3. Always have clean hands when using your laptop. Clean hands make it easier to use your laptop touchpad and there will be less risk of leaving dirt and other stains on the computer. In addition, if you clean your hands before use, you will help reduce wear and tear on the coating of the laptop caused by contact with sweat and small particles that can act upon the laptop's exterior underneath your wrists and fingers.
  4. Protect the LCD display monitor. When you shut your laptop, make sure there are no small items, such as a pencil or small ear-phones, on the keyboard. These can damage the display screen when shut; the screen will scratch if the item is rough. Close the lid gently and holding from the middle. Closing the lid using only one side causes pressure on that hinge, and over time can cause it to bend and snap. Gambar dibawah adalah contoh-contoh kerosakan yang selalu berlaku di LCD monitor. Scratch... karbon hitam akan appear di permukaan skrin.

  5. Hold and lift the computer by its base, not by its LCD display (the screen). If you lift it by the screen part alone, you could damage the display or the hinges attaching it to the base. The display is also easily scratched or damaged by direct pressure – avoid placing pressure on it.
  6. Don't pull on the power cord. Tugging your power cord out from the power socket rather than putting your hand directly on the plug in the socket and pulling can break off the plug or damage the power socket. Also, if you have the power point near your feet, avoid constantly bumping into the plug or you could loosen it and eventually break it.
  7. Don't roll your chair over the computer cord. Stick the cord onto your desk with tape or a special computer cord tie which can be easily undone when you've finished using the laptop. Always try to keep most of the cord away from the floor or your legs; sometimes you can be so engrossed in what you're doing that you move your legs and forget the cord is there.
  8. Plug in accessory devices into their proper slots. Always look at the symbols on the laptop carefully before inserting devices. Jamming a phone line into an Ethernet port or vice versa could damage the sockets, making it impossible to use them again. It is very important to observe this step.
  9. Handle any removable drives with care. Floppy drives or CD drives that have been removed from your laptop can easily get crushed, dropped or pressed if you are careless. Put them straight into a bag or a storage box/case for safe keeping if you are not putting them back into the laptop.
  10. Insert drives into their slots carefully and at the correct angle. Pushing the wrong drive into a socket, or at an angle, or even upside down can jam it.
  11. Check to see if labels are affixed securely before inserting media into your laptop computer. Media such as CDs, DVDs or floppy disks should not have any loose label parts that might jam inside the laptop drive. Never insert undersized CDs, as these can damage the disk player permanently.
  12. Don't expose your laptop rapid temperature fluctuations. When bringing your laptop indoors during winter, don't turn it on immediately. Instead, let it warm to room temperature first. This will avoid any potential for damage to the disk drive from condensation forming inside the machine.
  13. Don't leave your laptop in a car. Not only do the insides of cars experience large temperature swings that could damage a laptop, but a laptop (or laptop bag) is an inviting target for a smash and grab thief.
  14. Have the unit cleaned once a year to remove internal dust. Get this done by a computer professional. If dust accumulates, the system cannot cool itself correctly. Heat can destroy the motherboard.
  15. Use a properly-sized laptop case. Whatever you use to carry your laptop around in, be it a case, a bag or something you have made yourself, make sure that it it large enough to contain the laptop. This will avoid scratching, squeezing or even potentially dropping it.
  16. Look into getting a laptop bag Many breaks happen because of laptops being dropped or bumped. A bag greatly reduces the risk of damage.
  17. Use and store in a well circulated area. When your using your laptop, do so in a place that has a constant air-circulation. Lots of people ruin thier laptop by using it in an enclosed area and thus making the laptop overheat. It also helps if you store in a well circulated area.

Tips

  • Develop a preventive maintenance schedule to prevent problems rather than fixing them after they happen.
  • Keep a record of your laptop computer details, such as serial number, make and model so that you can report theft or loss promptly.
  • If you are working, you may have an opportunity to choose your laptop computer based on your requirements - for example, a sturdy model for rough use and a light one for frequent travel.
  • You can make an easy screen protector from a thin piece of floppy foam cut the size of your screen. Place this between the base and top of your laptop each time that you turn off the laptop and close it. Do not leave it in there if the laptop is only sleeping or is not turned off. If the laptop overheats, this foam may cause the laptop to combust.
  • You can make your own laptop case simply using items such as 2 pieces of cardboard joined together with strong tape and insert bubble wrap, or even a pillow slip, in between the cardboard. Make sure you get the measurements accurate! Or recycle an old bag - pad it well and size it down to fit your laptop securely.
  • Look into laptop insurance. Look for sites on the internet but beware the "Zero excess" or "no excess" claim of a few.
  • Put a label with your name, e-mail, cell phone number or other contact details on the laptop, the powercord and any other removable parts.
  • Keep your laptop in a open area that has air circulation, when in use.

Warnings

  • Be aware of the "no excess" or "zero excess" of some laptop insurance companies; while it appears to be free of excess, you may have to pay again for the year in full to restart your insurance after a claim.
  • Pets (like parrots that fixate on clicking, shiny objects) and children should be supervised when within a close proximity of your laptop.

Lumut hhagainn...

Hadoi... lupakan entry aku yang dah dipotong itu eh... gahaha... sesungguhnya tekanan perasaan melanda dalam diri aku. Tapi sikalang sayerp sehat... kot laa... :P

Aku lupe. Aku lama tak update sebab aku punya network connection tetiba gila dan still gila sampai kehari inih. Ni pun aku curi WiFi orang sebelah. Dia begitu bermurah hati meng open WiFi dia kepada orang awam. Hee... sebab keduanya aku telah dikerah pigi Lumut. Secare mengejut okess! Memang very tak ikhlas menuju ke LUMUT... ini sumer gara-gara nenek+makcik+abang sdare aku funye hal la. Aku ingat ari raya Gong Xi Fat Chai nih nak duk rumah jer menikmati olen yang mahakarya manis tuh... tapih terkejut tergempar tetiba kena pack gi Lumut. Heleh, bajet cam jaoh je Lumut tuh. Gahahaha... takder laa... ari tu... ari ape eh? Jap ingat balik... haa... hari Ahad... hari yang murni untuk cuti-cuti lepak dalam rumah. Sangat peaceful... hmm.. tapi panas tidak sampai kepetang tetiba ribut petir di tengahari... gahh.. bajet giler... hakhak... terimela aku seadanya okess... hihih...


Mak aku tetiba dapat call dari dorangs-dorangs yang dorangs-dorangs da sampai Lumut. Apekejadahnya ini sumer? Giler terkezot okess... patot gitau la start dari Kek Ell dorang bertolak tuh... ni da sampai Lumut bawu nak cakap... adess... bapak aku da kerek semacam jer memandangkan sok nyer iaitu hari Isnin die keje... jadi papehal nak gi jao die sure tertulis di azali tidak dapat ikut bercuti jauh pada Gong Xi Fat Chai nih... ngahaha... so sekerek-kerek bapak aku dengan muke tarik semacam tuh... die akhirnya telah menservis - servis henjin mak aku supaya perjalanan lebih lancar. Dan kitorang bertolak ke Lumut tanpa ayah aku... *korang tengok muke ayah aku time tu memang cam innocence gilerrr... muka sedeyhh jerr... gahaha..

Jadi aku telah ke Lumut... actually aku da bosan gila pergi Lumut ni... da banyak kali gila pergi Lumut... time exhibition Kraf ayah aku dulu pergi sekali... then pergi lagi... then pergi lagi... then pergi lagi... dan hari Ahad tu pergi lagi... hadoii... aku mohsann.. nak hamik gamba pon da tak reti nak cari view lain macam sikit... sume aku da hamik... wawawa... kerek gile nada.
Jadi disana sesuai untuk orang-orang yang nak melancong ke Pangkor..*terminal jeti Pangkor kat sane... dan bagi orang-orang tua nak beli sotong kering.. udang kering... bla..bla..bla... niha barang-barang feveret nenek aku... nenek pon nak shopping barang-barang ni gile susah... orang tua la katekan... tu la, aku cadang kat nenek... nenek hadap PC jerla... beli barang-barang yang nenek nak secare online... then die berkate :
'Ehh.. tak kuasa nenek nak tekan tit tot tit tot tuh.. bla bla bla... budak sekarang da tu laa... da ni laa... Bahahh... nenek pangkah aku okess... cos die nampak aku on9 sampai kul 5 pagi. Wee lalala~ panas tinger;PAhha...dan juga tuk orang yang baru nak melancong ke Lumut... sane de manyak sourvenir..*betol ke aku eje tuh? Lantakk..huu..
Gamba kat atas nih time malam hari Isnin... giler dengan langkah amat boring aku terjah bandar Lumut yang maha tomeyh tu... huhuhh... saper orang Lumut sini? Saper? Saper? Hihihh... so berjalan la aku di Lumut... seperti biasa... aku bole jalan sensorang disini dan balek dengan senang ati memandangkan aku takkan sesat. Gahaha... belagak lagihh... so nga jalan-jalan tuh karn... tetibe serempak ngan mende kaler putih buatan manusia yang konon agung. Gilerss... Nissan Fairlady 350z sioyhh... bajet tak penah nampak la konon... hakhak... aku rase tuan empunye die Cino... almaklumlarh aku nampak mende merah-merah lam dashboard keter dier... so aku konfiden kate owner die Cino. Huhuh... lawa.. lawa... bile la aku nak dapat drive mende tuh... huahua... berangann...
Ohh iyerp... picture di atas adalah different shot of sky yang aku tangkap tika berada di Lumut. Kanan dan kiri adelah shot daripada tingkap hotel dimana yang kiri... tu time waktu senja. Tengah tu amik dari belakang jeti-jeti sumer tuhh...suka gila tengok langit kat Lumut time nih... after langit kat Penang... aku kagum giler langit kat Lumut nih... besar kan kuasa Allah? Sangat very lawa gila. Huhhu...


Jadi malas nak sok sek sok sek... aku nak cite bende lain pulak. Hihih... papehal pun... sebanyak-banyak tempat aku lawat kat MALAYSIA nih... paling tak puas aku jalan adelah Kelantan... sumpah sume tempat aku dah jelajah kecuali Kelantan nih... nape ehh? Jodoh tak sampai lagik kot ngan Kelantan... hihih... takper-takper... wahai Kelantan... tunggu la aku ehh... ti aku akan datang juge.... kehkeh... gedikk... ;P
Okep tamat disitu ngan muke evil siketYahoo! Devil Pictures, Images and Photos
Bahahah

Isnin, Januari 26, 2009

Al Fatihah...

Time aku on the way nak pergi Lumut tu tiba-tiba aku dapat mesej... so then aku bukak... the sender was Ikhmar... iyerp... arakian aku baca mesej ikhmar bagi tiba-tiba sentap kejap. Sampai mak aku yang tengah tanya arah jalan tu pun terkejut sama tanye nape aku cam orang tingtong... ohhh... aku just bacekan mesej ikhmar kasi tu... dan aku memang terkejut sangat...

Kakak Laila, Yasmin telah meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya. Yearp... totally shocked... after replying ikhmar punya mesej terus aku mesej laila... tanya condition die... aku harap dia tabah lah...

Kepada Laila my friend...:
aku harap kau tabah mengharungi kehidupan ni eh
aku tau beban yang kau kene galas tu berat sangat
jadi kau kene kuat oke... demi adik-adik kau yang masih kecik... dan juga parents kau yang need sangat support dari kau...
Aku doakan roh kak Yasmin tenang disana...

Knowing kak Yasmin, she's very..very...very...very... good person... nice and friendly...

Al - Fatihah...

Sabtu, Januari 24, 2009

Pushing Daisies Series

Aku suda terjatoh cinta sama ini citer... huahua... citer nih dari taon lepas aku rase... kua kat 8tv... huu... dengar tajuk dier pon da mendamaikan. Pushing Daisies... hihih... ter emo kejap.Okeyh... bagi sape-sape yang dah tengok citer nih kat 8tv tuh sure korang tau kan jalan citer die? Hahah... takpe... biar aku review sekali lagik sekaligus mempromote cerita nih. Hahah.

Drama Pushing Daisies ini merupakan idea Bryan Fuller dan diilhamkan oleh Jim Dale. Diorang memang suke wat citer yang penuh komedi, fantasi and misteri nih. Yang surenya.. Pushing Daisies ni mampu hiburkan korang sampai ker episod akhir. Citer nih dilakonkan oleh Lee Pace dan Anna Friel. Dorang due orang nih penah tercalon lam "Pelakon Lelaki & Wanita Terbaik" lam anugerah Golden Globe.

Okeyhh.. Pushing Daisies nih story bout kehidupan Ned yang dilakonkan oleh Lee Pace, sorang pembuat pai yang penuh misteri and kejutan. Dia dikatakan bole nak idupkan sesuatu yang dah mati just on one touch. Perghh.. gile tak giler... tapi kan... tapi kespecialan dier tuh kadang memudaratkan gak kalo die touch balek benda yang dah dihidupkan untuk kali ke-2. Ni sebab benda tuh akan mati semula tuk selame-lamenyer. Macamni la senang kater... orang tu da mati... so si Ned nih touch mayat orang tuh untuk idopkan balek mayat orang tuh... bile da idop Ned takleh nak touch lagi becos mayat yang dah hidop nih akan mati wat selame-lamenyer. Ada paham? Ceyhh.. cam masok pekse lak mende nih nak kene paham-paham. Huhuh.. so bende ini tela membuatkan si Ned nih lebih berhati-hati tuk dekat ngan sesaper. Hidup dier tambah complicated biler mane ada sorang penyiasat persendirian tau tentang kespecialannya inih & telah memujuk Ned tuk tolong dier settlekan beberapa kes pembunuhan ngan menghidupkan semula si mati bagi mengetahui perkara sebenar...

Arakian idup si Ned nih mule berubah bila die mengendalikan kes pembunuhan member baek dier, Chuck lakonan Anna Friel. Lepas menghidupkannya semula, dorang mula fall in love. Namun kehangatan cinta dorang...*cehh gune ayat kaw sikitt...;P* terbatas dek kerana Ned tak boleh nak seska ati touch Chuck atau Chuck akan mati wat selame-lamenyer. Namun, sebab dorang kan berkaseh sayang... jadik dorang cube nak pertahankannya walaupun rumit...

Nak tau lebeyh-lebeyh gi tengok lar snirii... beli dvd dier yang mahakarya bes tuh. Hahhahh...

Gong Xi Fat Chai!

Luper lak nak wishin gong xi gong xi. Tak terlewat lagik kan? Hahahh.. jadi selamat menyambut tahun baru cina. Rumah aku da penuh giler-giler dengan buah kebanggaan berwarne oren ituh... buah oren lah kan? Hahah.. thats because... my mom teaching at sekola cina lo... so.. she dapat the oren-oren from the chinese-chinese student... acececehh... poyo sikit... taktak.. poyo banyak... wawawa... jadi... aku tau kat highway skang ni ngan sebok dan jammed... dan stuck... lebeyh-lebeyh lagik kat highway seremban tuh... paleng fed up balek KL lalu situ... always jammed... *betul ke aku eje jammed nih? ke jem... or jamm... or jemmed? BI aku fail... sobsob:P
Aku dapat mercon... yayy.. aku dapat mercun okehh... mercun bola tuhh... member kasik. Leh bako baleng umah sebelah... waaha... kes dendam nih! Jengjeng... papehal pon... korang jangan men mercun keyh.. ingatlah orang yang tersayang... aku takpe... aku atas umo... ceyh bajet:P



Okeyh... malas nak meroyan dan merepek... aku da merepek panjang kat bawah tuh.. huhuh... jadik gong xi fat chai eh! Gong Xi! Gong Xi!

yeahh..dapat member baru lagikk

Hahah. Gedik giler. Orang len dapat member baru takdela segedik akuh nih. Hmm.. nape eh aku gedik giler? Entahler.. hormon gedik aku da berlebihan so korang bawak-bawak la kutok aku lam hati. Nak maki aku kat kotak komen pon takpe.. aku bersedia! Ohh yeah! *merepek tak sudah..


Hmm.. itulah.. malam tadi... aku tak tido semalaman seperti biase. Mata aku da tempah awal-awal penyaket insomnia kat health problems's dealer. Pe tah aku cakap ni aku pon taktau.. bahaha... jadik arakian aku tak leh tido... tetibe terdetik lak ati aku nak membuka myspace yang awal-awal aku dah label name aku kat situ non active... bajet non active la tuh... so aku bukak la. Aku kan de due mespes. Nak bukak yang account lame rase cam malas.. sebab de sorang mamat nih tanye aku soklan:


'act aku nk tanye ni, nape sumtime tu org amek gambar dorang letak sampul surat kale putih kt atas flash dorang 2? act selalunya situasi tu dalam keadaan gelap yg memerlukan cahaya... xcukup ke card putih yang ada kt flash head 2 utk bounce kan pantulan cahaya?'


Hmm... aku rase hiba sedikit melihat soklan yang nih. Sebab..... sebab aku takleh jawab! Wuaa... aku masih belum mencapai tahap profesional... silela paham... adess.. tulahh.. gatai tangan nak wat myspace ala-ala photo community... eh tapi memang betol wat... hahahh... aku suke..dan aku gumbira... dapat menjawab soklan-soklan kamera mereka. Tapihh bab yang nihh... aku tak reti... seriosa aku tak reti yang nih.. korang yang expert lam foto-foto nih nak gelak guling-guling tengok kebodohan aku nih silela buat. Aku tak nampak pon korang watper dibalik PC korang.. hahhah... and saper yang kesian kat aku nak kasi aku jawapan dier... tolongla bagitau eh... ti aku blanje eskem pop. Kuakuakua... aku da tanye si tuut... si tiit... si O..si A... si F... si B... tapih dorang gelakkan aku lak. Hmm.. takpe2... ti aku berkuase siaplah korangs. Aku libas gune tripod! Ngehngeh... *gelak jahat sket...


Alamak... jao aku menyimpang nih... adeiyhh.. smangat nak citer gitulah.. takpe-takpe.. jom sambong balek... so aku tanak bukak account lame tu... so aku bukak yang baru... nyatekan disini aku da tuka name aku tu jadi 'zfzfzfzfzf[non active]' Bahahahahah... tapi skarang aku da tuka name tu jadik 'ika' pulek... cehh.. ika.. poyo siket...hihihh... bab pe aku tuka eh? Bab bro Fariz tego aku :

'Non active tp i tgk u actve jerk..pe da'

Cis..sentap ati aku.. hahhah.. jadi aku tuka la.. aku kan takde pendirian... kakaka... so sepanjang penukaran tuh... aku da tuka layout... tuka layout 2.0! Yeah kemajuan... tu pon afta aku tengok layout aku tuh semak giler. Jadi tuka 2.0 lawa siket kan? Nak tengok layout baru aku? Malu arh.. tak lawa... dan tak kacak cam korang punyer.. aku tau itu... kakaka

Tadaaa... itu dierr.. lam tuh la aku.. merepek... meraban... dan merapu... hee... dan lepas tuka layout tetibe smangat giler nak letak gamba-gamba baru. Percayelah semangat tuh tetibe datang... *ayat poyo lagik*


Hahahh... jadi semalaman aku keje edit layout, edit gamba... upload gamba dan juge add orang... add orang?? Ehh... itu sudah kemestian okeh... kene la add orang... barulah aku de kawan... hahhah... aku add orang pon orang tertentu jerrr... rempit kejadah sume tuh takdelaa.. non ada oke... non adaa... hihih... aku telah mengupload berjuta-juta gamba. Bajet juta.. takde arh..belas-belas jerk.. ni haa... gamba yang telah aku upload... bajet nak nunjuk... ehh takdetakde... nih bahan bukti yang aku wat keje... hahhah

So... sedang sebok upload tuh tetibe de sorang mamat yang aku add nih telah approve request aku... jom tengok.. jom tengok... aicehh... mamat yang ditarget suda mengene... perhatianperhatian... aku add laki bukan sebab mereka kacak atau mereka hot okeh... aku add mereka berdasarkan... camne nak cakap ehh... aku add orang yang de experience lah.. experience lam art-art nih.. yang berpengalaman... yang reti nak hamek gamba gempaks-gempaks ituh dan bukan nak membangge ituh... hihih... so lelaki ituh telah approve aku... sonok.. sonok...


Inih laki tuh... uishhh... tengok arhh penembak lensa dierr...giler lah diee... die gune telephoto canon tuhh... seoyhh... pinar mate akuuu.... tujo ribu tuhhh.... wa cakap sama luu.. wa nak beli aer kotak soya kat kedai ponn carik-carik duet lam tabongg...*nampak sgt wet nga kering..kaka


Hehehh... kacak tak kacak pe aku kesahh.. aku nak tengok die punye artwork jerhh... perh.. wa salute sama lu brohh... ehemm.. awek die.. lupe lak.. tu haa awek dier.. lawa..? Lawa.. cam ekin pon aders.. jike die mempunyai blog... aku hendak meminte maap ehh.. gamba bro and awek bro telah dijaje disini... huhuh...


So cakap sal muke jerk tak gune kan? Kan? Kan? Mehh nengok sket photostream dierhh...

Ini untuk model photoshoot... mungkin korang punye snap lagi lawa dan mungkin tidak. Aku nunjuk je nih.. nak promote name die sket... kakaka..This for GIG photoshoot... GIG nih kat SEGI College... ohh... SEGI... hihihAnd last but not least this is kanak-kanak photoshoot. Kahkah.. 'kanak-kanak' photoshoot... itu lagi sedap dari 'children' photoshoot... pape jelar... huahua...


So this bro telah memborak-borak ngan aku... huhuh... aku de tawarkan die satu wedding job nih... sebab de satu minah ni nak kawen tapi last minute baru nak carik photographer. Adeiyhh.. tu satu kes gak tuh... wakakaa... so die telah hendak menerimanya...*pe ayat aku nih?lantak..


Jadi die telah mengajak aku sekali menjadik assistennyer... laki gitu larh... poyo.. hahhah... seska ati jek aku assume orang bukan-bukan... wawawa... yang fentin laki nih bayek and sangat talented. So sape-sape nak die amek gamba korang kawen ke... gamba model-model photoshoot ker... kanak-kanak riang photoshoot ker... and pade band-band yang wat gig kat lua sane tuh... takde photographer... cakap kat aku ehh? Ti aku cakap kat die ehh? Aku nak gak tolong market member... bahaha... so macamtu lahh... seronok la fulak.. ceyhh gediks...


-has tongue hanging out- Pictures, Images and Photos

:)

Daisypath Anniversary tickers