Jumaat, Mac 29, 2013

Kolej Angsana UiTM Puncak Alam

Hmmm... memandangkan dah dua hari ni aku agak kebengangan dengan direct line internet kolej ni yg tetibe menyekat penggunaan Facebook lepas office hour so aku bantai kaw2 update blog la memandangkan blogspot.com je yang die takde nak block2 bagai.. hahahaha
So sila la menyampah jike melihat aku update kadang2 sehari tu 5-6 kali.. *ceh bajet2 kau update banyak la ni kann..

Eheheee aku lupe kan nak cakap kat korang.. yang aku adalah salah seorang siswi yang amat bertuah*muke kembang2 gitew* kerana telah dipilih dan terpilih untuk duduk di kolej yang telah disediakan.

*MUNTAH2

hahaha padahal budak2 intake baru memang dah disediakan kolej.. boleh tak berenti kau gedik2 ni ika?
HAHAHA.... well yeah aku telah bersusah payah gak la bermati-matian memikirkan kebarangkalian aku duduk di kolej atau diluar...

Akhirnyaaa aku adalah mendapat duduk dikolej!
WEeee~~~
Kolej adalah taraf apartment okay! Bukan kira kira bilik macam dekat Melaka duluuu.. sekarang kira isi rumahhh weh.. wakakaka
Okay aku beri peluang kat anda untuk jamu mata eaa

 satu rumah 8 orang, semua budak OM atau lebih dikenali sebagai office management.. dorang sume ramah2 cuma aku ni jer acah2 macam pemalu mintak kaki kat muka.. hahahaha 
dan aku sebilik dengan Natrahhh.. yeehaa! tapi Natrah amik Grafik so kadang2 tu aku ada kelas die takde kelas.. die ade kelas aku lak takde kelas... tapi sem ni die paling takde kelas laaa... so bende tu membuatkan aku sangat jelesss... HAAAA bestnyerrrrr -___-
 jejenggg.. ni bilik akuu... nampak tak?? tak nampak kee? jap ehhh... kite terjahh
 tadaaaa... bilik akuuu ngan natrah... dan abaikan yang bersepah2 tu.. kitorang memang macamni kadang2.. tapi selalunya kitorang rajin lah.. hahahaha
 meja study... sangat selesa... dan best! sangat sangat best... sapa dapat kolej tu sila la bersyukur okay... dan okay nak alertkan jugak yang drawer kayu belah kiri tula yang telah membuatkan ketragedian di kaki ku.. hahaha nak mention gakkk! boleh kan?? kann? heheee
 ni port aku.. always bersepahhh.. gahahaaa.. walaupun cuma berkemas.. tapi bertahan untuk 5minit selalunya...
 ni pandangan dari dalam bilik.. heheee... okay dinding aku sangat 'kotor' dan penuh berbanding dengan dinding Natrah yang sgt suci... sebab aku memang tak boleh biarkan ia suci.. jom chekedauttt
 HAHAAA besepai sepai gambaq kat dindinggg


and yeah aku akui dari Diploma lagi aku duduk di Kolej Merduwati dulu aku memang amat suka merosakkan dinding kolej aku.. selalunya aku akan tampal jadual, nota peringatan diri serta gambar2 menyayat hati...
so bila aku rindu, aku tengok dinding aku jela..
kurang2 takde la ralat sangat annn tgk dinding kosong..
wakakakaka
dan ini adalah pandangan luar bilik aku...
pandangan paling aku bencikkkk!!!!
sampai sekarang aku macam tak puas hatiiii
kenapala bilik aku mesti berhadapan dengan kolej lelaki!! yang suke mengintai dan juge sangat bising tahap karmaaa!!
demmm....
nak bukak tingkap pon segan2 okay!
ni pun time amek gamba ni, shoot laju2 lepastu tarik langsir~
wakakakaka bayangkan arrr..
ahhh! bengang!
HAHAAA

Okey the end.. :D

Malas belajar can i quit?


Assalamualaikum... kaifa haluka?
Ihihik... salam perkenalan di dalam bahasa Arab...
ehem hemmm
untungla kan ada bahasa ketigaaa
dan alhamdulillah aku memilih bahasa syurga sebagai bahasa ketigaku
walaupun niat dihati cenderung untuk memilih bahasa Cina tetapi syukur jugaaaa Allah dah memberi jodohku dengan bahasa syurga.. iaitu bahasa Arab...
Syukran Syukrann~

heeee....
berbalik kepada tajuk kita diatas ye kawan2... hmmm 
Malas belajar can i quit?
WHATTT!!!? kau gila ke ikaaaa
yeahh.. aku akui, aku sangat2 tidak ada mood untuk membuka buku, melangkahkan kaki ke kuliah, memahami apa yang pensyarah ajarkan, terlibat dengan apa apa aktiviti yang melibatkan kampus aku ni dan sebagai yang sewaktu dengannya....
tah la... sekarang ni mood aku nak kerja, nak chill out dengan duit yang ada, bergaul dengan famili tercinta dan keluar mencari buku di kinokuniya serta enjoy duit gaji di KLCC..
HAHAA boleh tak?
seee~~ aku dah tak ada mood untuk belajar...
entah kenapa..
mungkin mood nak pickup balik tu lambat sikit kot... 

hai ya Allah ikaaaa.. kau ni tak reti bersyukur lagi ke ika da dapat sambung degree tu...
orang lain punye meratap menangis dekat rumah nak sambung tapi tak dapat
yang kau ni tak bersyukur da kenapa ikaaaa....
hishhh laaa... T___T

Hmm tu realiti yang terjadi kepada aku....
lagi la dengan macam2 yang terjadi dekat aku sepanjang aku duduk UiTM Puncak Alam ni...
awal-awal da tepaksa skip2 kelas untuk hal2 kecemasan...
awal awal da macam macam dugaan kene hadapi....
jiwa aku da betul2 jauhhhhh sgt melayang-layang...
kalau boleh tengok roh dekat alam nyata ni...
aku rasa orang akan nampak jasad aku jeee.. roh aku da melayang ke Perak daaa... ngah seronok main dengan kucingg~ meow meoww~ hahaha

hmmm! takpaaa ika!
kuatkan semangatt!
CHAYOKKK! ika bolehhh
ika pasti bolehhh!
2 tahun je ika Degree ni...
yakinkan mak ayah yang kau mampu ANC untuk 2tahun ni....
yakinkan jugak PTPTN yang kau tak payahh nak bayarrr duit dorang.. wakakaka~~

yeahh ika kene semangatt...
hehe
but~~~
.
.
.
.
.
.
.
.
memikirkan yang aku kena compete ngan ramai gila penDEKAN-penDEKAN dalam kelas aku tu.....
terus....
GULPP!!~~~
mampukah?
hihik~~
tak cuba tak tahu wahai cik ika~!

Emm well okay,
aku nak cerita perkembangan luka kuku aku ~
HAHA *gedik tak nak cite cite bagai? weee~ 

Tadi petang 4.30 petang aku berkejar ke Unit Kesihatan untuk dressing kali kedua luka aku ni..
hihi akak Zulaiha yang attend dressing aku...
time tu lak sume cam2 nak balek da...
sebab da nak pukul 5 kan..
aku lak bole wat pala nak datang dressing pukul brapa..
hahahaha
aku datang2 jerr akak Zu ngan muke biasa dia tuu.. muka tak bapa nak senyum terus tanya aku...

- Awak nak dressing ape? Da boleh cuci sendiri da ni la...

Aku pun macam.... ehh yeke! haha igtkan kene datang lagii.. aiyarkkk

- Yeke kak? saya ingat kene datang dressing kat sini.. ayoyoo tapikan kak... saya takut nak tengok jari saya sendiri... boleh tak? huuuu...

Kak Zu senyum jeeee.. 
and sumpah akak2 and doktor kat situ paling bersabar ar ngan aku.. kalu ikutkan memang dorang nak libas aku dengan paip besi kott..
wakakakakaka!

Sebab aku fikir - fikirkan... aku memang tak mampu nak cuci luka aku tu sendiri... sobsob
bukan mengada atau pon poyo je lebih, tapi... aku tak sampai hati nak pegang luka aku and cuci macam akak-akak nurse tu
At least kalau akak nurse cucikan, aku akan jerit lam 5-7minit lepastu at least dah tercuci dah luke tu secara tidak langsung~
wakakaka kalau ikutkan aku yang cuci memang aku tak usikkk.. 
bahahahaha

 tada!! ni lah yang bakal aku lalui nanti. Gambar telah dicuri daripada google.. thanks to you google sebab sepanjang aku buat research pasal kuku, pertumbuhan kuku, si google ni banyak memberi jawapan yang positif laa.. heeee
dan ini adalah vitamin yang aku baru amik sebab mula mula aku nak amik Shaklee, pastu orang farmasi tu kata takde lam stok die.. ade dekat stokis terpilih jerrr....
aku pon acam kecewa la jugak tak dapat Shaklee..
tapi takpe.. doktor farmasi tu macam da pujuk2 aku...
die pon kasi aku ni..
kiranya sume produk Shaklee yang aku nak tu dah terhimpun jadi satu
mempercepatkan pertumbuhan kuku, mencantikkan kulit*auwwwuu~~
menangani masalah stress melampau*ye baguslah awak ni!
hehe
well okay not bad la jugak 
and hopefully lah kuku aku yang bakal tumbuh nanti cantik sekali!
aku berharap sangat...
sedih okay *nangis tepi katil~
sedihh okay kuku tak adaaa... rasa cam kehilangan,,
hahaa...
ermm tapi takpa aku ambil sebagai benda positif...
yelah...  Allah boleh tarik nikmat kita tu bila bila masa
dan insya allah dia akan menggantikan dengan yang lebih baik lagi.. insya allah...

Khamis, Mac 28, 2013

No no no! There will be no MC for youuu


8.30a.m - Ok aku bangun mesej2 Madam Khadijah untuk inform die pasal aku nye dressing dkt Unit Kesihatan harini.... die pun just jawab okayy hope will get well soon... ahakss...

So aku pon dengan langkah2 ala zombie bergegas la ke Unit Kesihatan dengan tujuan untuk dressing dan kejar waktu Time Slip yg mungkin die akan kasi nanti....
so atleast aku boleh kasi dekat Madam aku sebab aku tak dapat datang kelas harini..

Ermm okay... aku mungkin akan menjalani dressing untuk beberapa hari yang berikutnya... 
aaaaaaa sumpah tanakkkkkk
ngiluuuu gilaaaa dia bukak aku nye balutannn...
demmmmm sakit gilaaaaa
lepas tu akak tu tuang air apa tahhh... yg aku tau sejuk arrr...
hahaha
lepas tuang tu akak tu cuci pakai kapas tempat yang aku luka tu...
ohh man...
bayangkan ibu jari kaki ko takdek kuku lepastu bedarah2 gila gila kaw pastu dicuci2 diatasnyeeeerr
ohhhhhmannnn...
sumpah time tu aku nak nangissss gile gile
akak tu siap suruh aku selawat pe semua....

Hummmm sakit..~~ :'(

Doktor ngan nurse pon tak kasi MC.. huaaaa sedihhhh :'(
die kata aku boleh jalan lagi so takde masalahhh....
ahaaaa
memanglaaa takde masalahhhhh...
tapi aku ni acam2 susah gak la nak mc
pleaseeelaaa kasiiii.. sehari pon jadiii laaa T___T
seee.. sedih kan :'(

Rabu, Mac 27, 2013

Kuku kaki ku kakimu kaki kau!

Assalamualaikum... 
Haha... today i can say...
as...
my worst day ever at UiTM Puncak Alammmm
whyyy? whyy?

Hahaaa sebab.. aku rasa dalam banyak2 hari yang paling sukar aku hadapi, harini lahh hari paling aku keluarkan airmata berdedai dedai...
because of what??
hahahaa poyo takk.. padahal bende kecik jekkk... aku rase kengkawan aku pon naek menyampah bile aku duk mengaduh sakittt.. sakittttt~~
tapi memang sakit ponnn.. hahahaha

HAAA.. apa yang sakittt... 
jejengggg...

seee.. kaki aku dah terluka! kelukaan dan berdukaaa...
sobsob...
okey let me tell u my tragic story
tragikkk la sgttt..
wakakaka tragik lebih kepada tangisan dan keluhan kesakitan jekkk.. wakakakkaaa...

Erm okay ceritanya macamni....
pagi tadi.... 
aku da semangat nak pergi kelas...
aku mandi paling awal kot... *acah2 awal padahal da lambat daaaa
lepas print kerja last minit aku~ aku pon siap2 gosok tudung semua..
aku pon letak la tudung kat tepi..
dalam pada itu aku baru teringat yang ekceli today is CITU
dan minggu lepas aku tak datang sebab aku p amek Br1M..
harharr.. so dengan pantasnya otak aku bertindak mengikut kata hati untuk mencari surat Br1M yang aku dah fotostat di dalam laci kayu bilik aku...
dengan itu aku pon menarik laci kayu aku tuu...
BAMMMM!!!
dengan tidak semena2nya sepantas kilat laci jahanem itu telah jatuh diatas kaki aku...
ermm mengikut perkiraan pengalaman aku dari kecik, bile bende2 jatuh atas kaki aku contoh macam handphone ke, buku berat2 ke, botol air berat ke. kotak berat ke... aku dah fikir2 dalam otak chillex la takdepe je sikit jerkkk ponnnnszzzz!

Tetapiiiiii... perkiraan berdasarkan pengalaman aku tu adalah terpesong sama sekali bila aku tengok2 balik dekat kaki aku yg dihempap laci tu.... darah membuak2 keluar... bukan keluar dari hujung jari jerr.. tapi sekeliling ibu jari aku bedarah.. *kiranya keliling kuku aku tu bedarah arrr

Demmm.. aku terus cuakkk.. pastu keinginan untuk menyentuh kuku aku membuak2 sebab kuku aku sumpah da biru/merah dipenuhi darah...
aku pun pegang arr kuku aku...
PERGHHH...
begerak2!!
HAHAAAAA.... sah2 arrr kuku kaki aku da tecabut dari tapaknyaaa
hahahahha time tu la saat paling cuak/nak nangis/istighfar/nak pitam pon adaaa
ngeahahahaa

Natrah mandi time tu.. so aku cam blur2 taktau nak mnx tlong kt sapaa...
aku pon duduk atas katil dengan darah sumpah banyak menitis atas karpet...
HAHAA gile aaa aku ase cm mimpi plakk.. hahakk

Pastu Natrah masuk lam bilik... die lagi tekejut tengok kaki aku bedarah2.. tapi as usual and as alwaysss... Natrah is the most cooooll and calm personnn i ever hadd..
die chillexxx gilerrr... ngeahaha
siap tenangkan aku.. amek kerusi suruh aku duduk, lap darah atas lantai pastu usap2 bahu aku tande menenangkan aku
Aku cem biasalaaa.. menangis... behenti jap.. temenung.. pastu nanges balik...
BAHAHAAAA...
cam gile pon derr..
ngahahahaha

Pastu dngan tadak keredikk nyaa.. dngan natrah pon tadak kereditnyaaa
kitorang pun cubelaaa cube sedaya mgkin untuk berkomunikasi dengan Nadzirah yg pade mase tu ngah begegas2 dari Meru untuk ke kelas...

HAHAAA...
diaaa sampai2 lam bilik acacah aku nye kaki ni luka2 biasa jekkk... pastu haa amek haaa bile tgk darah pancot2 bnyk2 terus naek pitam.. wakakaka

Then dengan kereta Nad gak la gigih aku ngan Natrah pergi ngengsot2 ke klinik kesihatan...

bahahaaaa.. sumpah nak gelak pk kalut gilaa time tuhh
sampai kat unit kesihatan tu akak nurse tuh tgk arr kaki aku tu.. dia pun chillex2 gak...
die kata ni kene cabut nihh.... 
PERGHH bile dengar kene cabut tuhhh aku macam nak pengsan, lempang muke, pengsan balek.. bahahaha
TAKOTTTT OKEYYYY....
tak pernah2 aku cabut bende2 kat badan aku ni kecuali mencabut rambut ataupun mencabut sel kulit mati di tapak kakiii.. demmmmm!
HAHAAA
so Natrah uruskan pendaftaran aku *thanks to herrrrr

lalu aku dibawa ke bilik doktor... sambil ke bilik dokto tu mulut akuuuu membebel2 cuak..
wakakaka
aku rasa aku sorang jekk yang paling bising acikepoh lam klinik tuhh
hahahaahha

Ermm lepas dari tu aku pun pergi ke unit kecemasan... sampai2 kat sana doktor laki yang dikenali sebagai encik wan oleh natrah telah bertanyakan aku macam2...
lalu aku pon menceritakan buat kesejuta kali kepada beliauuu
HAHAHA...
so doktor pun panggil nurse yg ngah duduk tu... die ckp bawak aku masuk lam bilik bedah  rawatan
Hahaaa time tu sumpah aku paling cuakkkk...
Natrah ngn nad da redha2 duduk tepi tuu... hahahaha
aku pon kembali bisingg dekat doktor ngn nurse tuhhh
bising dan bising dan membebel sampai aku rasa dorang nak lempang aku kottt
wakakakakakakakakak

doktor wan tu sampai pening gile tengok prangai aku yg gila hyper nihh
BAHAAA
sumpah tak macam pelajar degreeee okay!
GAHAHAAAA

doktor tu cakap dekat aku yg dia akan bius aku dekat dua tempat...
dan dua2 tu dekat kaki aku yg infection tuh

So actually aku akan mengalami 3 fasa kesakitan....

Fasa pertama :
- sakit kene cucuk bius dua kali.... dimana ko akan merasakan kesakitan/kekebasan yang teramat giler tahap gigit berus gigi sampai patah...

Fasa kedua :
- sakit bila walaupun ko dah kene bius dan doktor tu meyakinkan bahawa ko takkan merasai kesakitan bila kuku tu dicabut tapi sumpahhhh kau masih boleh terasaaaa saat kuku tu ditarik keluarrr.. Ya ALLLAHH sakittt gilerrrrr lahaiii.. time tuuu jugak laaa ko akan teringat pengalaman mak ko waktu bersalinkan ko... huahaaaaaaa.. nak nanges okayyy

Fasa ketiga : 
- sakit bilamana da siap proses cabut kuku tu, doktor mula membersihkan jari ko yang berdarah/terexpose tanpa sebarang kuku/luka yang amat2 serius dengan menyental kuat2 tanpa perasaan belas kasihan... SAKITTTT WEHHH SAKITT!!
aku meraung kottt smbil cengkam kuat2 lengan akak nurse tuhh...
paling lawak bile akak tuh blah buat donno jekk pas aku rasa lengan die saket kot kene cengkam ngn aku...
bahahahaa!! bile aku rasa takdek insan tersayang disisi aku untuk aku mnx semangat... aku pon tumbuk dinding kuat2...
HAHAAA
doktor tu sampai geleng2 kepala tgk aku...
siap cakap : 
hai awak ni rock betul lah...
awak kos ape nih...
hahahahahaha

sumpah sakit dooo.. walaupun die kata kesakitan aku ni skala 0.5 dripada skala 10 tahap orang bersalin... tapi aku tetap cakap yg memang sakit gila!
bodo tapi aku tak nangesla! hahahaha

cayaaa aarr...

Cumaa aku agak bising arrrrrr.... bukan agak bisinggg.. sangat sangat bising!
HAHAAA

da tamat sesi penyeksaan pencucian tuh, doktor pun kasi arahan kat akak2 nurse yang mahakarya sabar tuh untuk dressing aku nye luka...
sambil die mendressup aku nye luka tu.. boleh lak die dok potpet2 tanya aku sal promosi gmbaq kawennn. siap tanya aku pakej nak shoot kawin berapa henggetttt

BAHAHAA aku rasa nak pengsan time tu gakk wehh...
ngeahahahahaaha
sengal arkkk...
sampai Dokto Wan kat luar jerit kata "haiii kenapa tiba2 keluar isu pengantin2 nih.. hahahahahaha"

HAHA kelakaqq wehhh


And yeah.. after done with everything akak nurse tu pon tanya aku nak MC tak?
aku ni ngan berlagak gigih terus kata takpela kakak, takpayah la.. sbb saya igt nak pergi kelas...
si Nad da ckp2 "gigih arr kau mokk"
ngeahahahaa...

PADAHALLLLLLL~~~
time bejalan ke kelas+ke dewan fakulti
HAAA baruuu kooo tauuu ika betapa seksanyaaa kooo!!!
HAAAA time tu gak laaa terus set kt otak okay esok aku nak MCCCCC gak!

NGEAHAHAHAHAHAAAA

well esok pon aku kene p klinik balek.. untuk cuci aku nye lukaaa
oh nooo mann!!
nightmareeee balikk....
takotttt.. 
HAHAAAA

ni aku da makan ubat.. da mandi tadi.. da gerak2..
bile tengok2 balik balutan kaki aku..
tengok2 da bedarah doooo...
sumpah takott.. *pengsannn


Rabu, Mac 20, 2013

Mahasiswi Ijazah Sarjana Muda Fotomedia Kreatif

Bismillahirahmanirrahim... assalamualaikum semuaaa :D
First of all, I would like to thanks... and bersyukurr sangat2 kepada Allah yang satu... terima kasih ya Allah...
atas nikmat yang telah engkau berikan/salurkan/kurniakan kepada aku untuk tahun 2013 ini...

betul mak cakap... kurniaan 2013! aku banyak tersenyum gembira diatas nikmat2 disisiku... 
Nikmat persahabatan, nikmat kerja, nikmat keluarga, nikmat wang ringgit... alhamdulillah.. aku bersyukur sekali....
Hmm.. last update since aku kerja dibawah Shafiq.. banyak yg aku dah belajar..
sumpah Shafiq is a very good teacher dan dia sangat disiplin..

lebih2 lagi kalau melibatkan kerja... dia adalah sangat STRICT okay ! *sgt serius tak bekedip mata pun*
yes i do agree.. first belajar dengan dia.. aku adalah sangat tak faham.. kenapa mesti macamni kenapa mesti macamtu? Apahal ekk kene buat tu lakk ... adoi... dan waktu tu aku paling kabut paling pening paling rasa nak quit
but.. NOOO! takkan semudah itu ikaaaaa....
jyeahhh berkat doa mak, ibu dan sekian sekian sekiannn..
aku tetap teruskan kerja aku..
sebab aku fikir2 dalam hati... this should be good if i stay...
and yes.. memang betul.. its good..
Shafiq well-trained me...
macamana nak shooting dgn disiplin..
macamana nak kejar moment tu walaupun kau ni dalam keadaan yg serba cacat dan tak ada equiptment sekalipun...
macamana nak bahagi kerja in partner
macamana lepas shoot kau kene automatically backup semua kerja2 kau sekurang nya dua kali backup...
macamana kau nak susun file/label file/letak folder untuk customer kau...
macamana kau nak edit gambar dari RAW ke jpeg..
macamana flow kerja kau...
macamana kau buat custom album..
macamana kau burn cd lepas kau dah edit semua
macamana kau nak berani delete gambar walaupun sayang gila kau rasa gmbar tu..
macamana kau nak resize gmbar dan etc..
sumpah bnyk...


Even waktu shooting pun Shafiq was my very great mentor...
dia yg ajar aku nak move forward.. how to talk with clients.. how to treat people... how to attract people untuk lihat kamera kita.. how to approach everybody.. how to communicate...

sumpah banyak gila...
and till now aku praktikalkan walaupun aku shooting dimanapun..
dan dalam hati aku terselit rasa senang hati sebab tunjuk ajar Shafiq selama ni bukanlah sia-sia.
aku jadi makin yakin dengan customer aku...
dan aku yakin untuk melangkah lebih jauh...
thank you Shafiq! you inspireeee me a lot...
and i will never ever forgot semua hal yang berlaku di istana negara... being a part of media...
got special attention in the hall...

and yes im proud with myself..
syukur alhamdulillah aku diberi peluang ini...
and thanks korang untuk semua yang cantik2 ni.. hehe.. i love all of you... :D
 Michael who always make me laugh.. haha..
 Moment at Broga

 Kak Uji yang palingggg sekali banyak mempengaruhi cara bekerja aku sekarang... haha cara tak yah nak kabutt sgtt.. takyah nk kelam sgt.. takyah nk blur sgt.. dia partner editing aku yg palinggg bnyk nasihat aku..
 Adrian yang acah2 most cute boy in the shop... big brother yg banyak jugak aku duk cari gaduh tak berenti renti cari gaduh tease each other and yeah all of the 'teaser2' tu la yg buat akuuuu rindu suasana dekat kedai.. haha thanks brader :P
Kak Nadia, kakak yang paling mengong.. suka sangat sakat die gelak2 ngn dia and yeahhh makannnnnnnn dengan diaaaa... diet akuuuu tak akannn berjalan selagi adanyaa dia.. bahahaha
and this is Dayana... one of the staffff yg gileee sengal rase nak lempanggg.. wakakakaka
dok ngn die asek dapat dibelanjee makannn jekk.. wakakakaka














And yeah kalau boleh aku nak letak lagi banyak gmbaqqq sebenarnyeee.. bahahaha

And okay so itu cerita berbulan2 yang lepas.. everything seems to be past tense... but still...
ada dalam otak haku ini.. hihik

Now im fully student of Bachelor Degree in Creative Photomedia at UiTM Puncak Alammmm....
further study in photography with hope aku akan lebih faham term2 photography dengan lebih mendalam...
ahakss....
belajaqqq di area waktu kecik2 dulu,,,
sangat2 reminds me of the past...
jyeahhh..
and this is my subject for this semester... banyak annn..
burrr.. *muntah hijau...

BAHAHAAA...
well yeah goodluck for meeeee then!
hopefully aku dapat ANC untuk degree niii.. aminnnn
hope sangat2!
semoga Allah perkenankan doaku dan harapanku nan satu ini...
bubur peneman setia.. kata nak kurus annn.. wakakakaka :P


jadual kelas dok tuka2... sengalll

And ok bye! HAHA

Rabu, Mac 13, 2013

Turnback the time please?

HAHA dahsat... kemain lama aku tgglkan dunia belog. 
Kejap ada kejap takda.. aku rasa kalau blog ni berstatus suami.. dah jatuh dah talak aku kot
HAHA..
ikutkan aku bizi ade je lagik orang bizi tp still boleh hapdate belog...
errr mungkin aku dah tak berapa kearah menaip kot..
ataupun keyboard ni punca aku hilang minat..
HAHA motif sangat la weh...
apa apa pun.. tahniah kepada aku.. kerana aku sebenarnye telah menyempurnakan Diploma aku!
Diploma Show kitorang! :D

yipeee!!
insya allah akan grad dengan baik kot..
doakan k kawan2...
ahahaha.. memang best... tp the part of it.. aku lebih bnyk bersedih.. atas kehilangan2 kawan2 tersayang...

time bbq dekat studio foto.. hehe
madam farizaaaa.... i love herr so muchh! *tears
nad sengal
amin sengal
paiz sengal
ijat sengal
kak eza sengal
ate paling sengal
shaaaaa
natrahhh
aida gila
bilik yang paling super duperr gila besepah! time ni final semua lantak pi tunggang tebalik janji keje final siap. bahahha
ruang tamu yang acacah suci
okay rinduuu! hahaha time ni on the way balek kl dalam kereta... 
Nik pulak naik motorrrr saing ngn ktorang tapi laju nak mampus
aku macam tak pecaya aku kurus sangat *euwww kurus kerrr ika? hahaaa
with miraaa.. haha silela rotate sendiri aku tak pandai rotate dalam nih
time final preparation minor ke major tah... pening ooo time ni
labau due hekor ni boleh main pelok pelok lakkk *pfffttt
i miss this momenttt.. sumpah :'(
ijat and paiz bestfriend foreverr.. even pernah gaduh babi babi sume.. tapi tetap bersama hingga kini
kasut acacah merah sama sama tu sweet la kan? hahaha and motif sangat kasut aku ngan zack adalah samaaa.. bencikkk kau zack
nik dengan buku formula matematik tambahannya.. hahaha
ikaaaa gemok sangattt! macam tengah pregnant okay!!! HAAA demmmmm with the gemok! hahaha
gamba gemok lagi! no komen~~
seee! baju ktorang adalah sama! like a happy family takk? wakakakaka
jengjengjengg! kereta mafiaaa beraksiii.. time ni tolong natrah shoot final work fashion die... haha.. model boleh nak muntah lak tengah klimaks2 wat photoshoot tuh
tadaaa! ayu tak aku? paling pucat adalah akuu... sebab tengah tak sehat waktu nih..kwang kwang kwang
promot tiket wayang paling panjang.. mewakili dua kelas ktorang A dan B.. hahaha
and yeahh ini adalah aku versi sangat kurusss.. lalalala~~ kurus takkurus takkk?

And ye... lepasnii..... masing masing akan sangat bizi dengan hal masing masing.. dan takkan sama dengan waktu diploma lagi..

sobsss..
gudluck kawan2.... :)

:)

Daisypath Anniversary tickers