Sabtu, Januari 24, 2009

Pushing Daisies Series

Aku suda terjatoh cinta sama ini citer... huahua... citer nih dari taon lepas aku rase... kua kat 8tv... huu... dengar tajuk dier pon da mendamaikan. Pushing Daisies... hihih... ter emo kejap.Okeyh... bagi sape-sape yang dah tengok citer nih kat 8tv tuh sure korang tau kan jalan citer die? Hahah... takpe... biar aku review sekali lagik sekaligus mempromote cerita nih. Hahah.

Drama Pushing Daisies ini merupakan idea Bryan Fuller dan diilhamkan oleh Jim Dale. Diorang memang suke wat citer yang penuh komedi, fantasi and misteri nih. Yang surenya.. Pushing Daisies ni mampu hiburkan korang sampai ker episod akhir. Citer nih dilakonkan oleh Lee Pace dan Anna Friel. Dorang due orang nih penah tercalon lam "Pelakon Lelaki & Wanita Terbaik" lam anugerah Golden Globe.

Okeyhh.. Pushing Daisies nih story bout kehidupan Ned yang dilakonkan oleh Lee Pace, sorang pembuat pai yang penuh misteri and kejutan. Dia dikatakan bole nak idupkan sesuatu yang dah mati just on one touch. Perghh.. gile tak giler... tapi kan... tapi kespecialan dier tuh kadang memudaratkan gak kalo die touch balek benda yang dah dihidupkan untuk kali ke-2. Ni sebab benda tuh akan mati semula tuk selame-lamenyer. Macamni la senang kater... orang tu da mati... so si Ned nih touch mayat orang tuh untuk idopkan balek mayat orang tuh... bile da idop Ned takleh nak touch lagi becos mayat yang dah hidop nih akan mati wat selame-lamenyer. Ada paham? Ceyhh.. cam masok pekse lak mende nih nak kene paham-paham. Huhuh.. so bende ini tela membuatkan si Ned nih lebih berhati-hati tuk dekat ngan sesaper. Hidup dier tambah complicated biler mane ada sorang penyiasat persendirian tau tentang kespecialannya inih & telah memujuk Ned tuk tolong dier settlekan beberapa kes pembunuhan ngan menghidupkan semula si mati bagi mengetahui perkara sebenar...

Arakian idup si Ned nih mule berubah bila die mengendalikan kes pembunuhan member baek dier, Chuck lakonan Anna Friel. Lepas menghidupkannya semula, dorang mula fall in love. Namun kehangatan cinta dorang...*cehh gune ayat kaw sikitt...;P* terbatas dek kerana Ned tak boleh nak seska ati touch Chuck atau Chuck akan mati wat selame-lamenyer. Namun, sebab dorang kan berkaseh sayang... jadik dorang cube nak pertahankannya walaupun rumit...

Nak tau lebeyh-lebeyh gi tengok lar snirii... beli dvd dier yang mahakarya bes tuh. Hahhahh...

6 ulasan:

en_me berkata...

layann dvd larr fulakkks..

tintin berkata...

eh ko nie
minah jiwang juger yer
kantoi dh

Simply ZULAIKA berkata...

kepade en_me:
hahah en_me,
layan jgn xlayan
;)

Simply ZULAIKA berkata...

kepade tintin poyo:
ko tuh lagik jiwang dari akuh laa
ce tgk cemin
bahahaha
;PPP

NADESHIKO berkata...

fuhhh~ boleh tahan gak cite die..
cite nie ade mcm aksi2 tak..? haha ;p

Simply ZULAIKA berkata...

to amee cayang:
hehehh
aksi2 takdee..
citer nih cam jiwang..konplik sket..
cam si tintin poyo atas nih ckp
huhuh
;PPP

:)

Daisypath Anniversary tickers