Selasa, Januari 27, 2009

Lumut hhagainn...

Hadoi... lupakan entry aku yang dah dipotong itu eh... gahaha... sesungguhnya tekanan perasaan melanda dalam diri aku. Tapi sikalang sayerp sehat... kot laa... :P

Aku lupe. Aku lama tak update sebab aku punya network connection tetiba gila dan still gila sampai kehari inih. Ni pun aku curi WiFi orang sebelah. Dia begitu bermurah hati meng open WiFi dia kepada orang awam. Hee... sebab keduanya aku telah dikerah pigi Lumut. Secare mengejut okess! Memang very tak ikhlas menuju ke LUMUT... ini sumer gara-gara nenek+makcik+abang sdare aku funye hal la. Aku ingat ari raya Gong Xi Fat Chai nih nak duk rumah jer menikmati olen yang mahakarya manis tuh... tapih terkejut tergempar tetiba kena pack gi Lumut. Heleh, bajet cam jaoh je Lumut tuh. Gahahaha... takder laa... ari tu... ari ape eh? Jap ingat balik... haa... hari Ahad... hari yang murni untuk cuti-cuti lepak dalam rumah. Sangat peaceful... hmm.. tapi panas tidak sampai kepetang tetiba ribut petir di tengahari... gahh.. bajet giler... hakhak... terimela aku seadanya okess... hihih...


Mak aku tetiba dapat call dari dorangs-dorangs yang dorangs-dorangs da sampai Lumut. Apekejadahnya ini sumer? Giler terkezot okess... patot gitau la start dari Kek Ell dorang bertolak tuh... ni da sampai Lumut bawu nak cakap... adess... bapak aku da kerek semacam jer memandangkan sok nyer iaitu hari Isnin die keje... jadi papehal nak gi jao die sure tertulis di azali tidak dapat ikut bercuti jauh pada Gong Xi Fat Chai nih... ngahaha... so sekerek-kerek bapak aku dengan muke tarik semacam tuh... die akhirnya telah menservis - servis henjin mak aku supaya perjalanan lebih lancar. Dan kitorang bertolak ke Lumut tanpa ayah aku... *korang tengok muke ayah aku time tu memang cam innocence gilerrr... muka sedeyhh jerr... gahaha..

Jadi aku telah ke Lumut... actually aku da bosan gila pergi Lumut ni... da banyak kali gila pergi Lumut... time exhibition Kraf ayah aku dulu pergi sekali... then pergi lagi... then pergi lagi... then pergi lagi... dan hari Ahad tu pergi lagi... hadoii... aku mohsann.. nak hamik gamba pon da tak reti nak cari view lain macam sikit... sume aku da hamik... wawawa... kerek gile nada.
Jadi disana sesuai untuk orang-orang yang nak melancong ke Pangkor..*terminal jeti Pangkor kat sane... dan bagi orang-orang tua nak beli sotong kering.. udang kering... bla..bla..bla... niha barang-barang feveret nenek aku... nenek pon nak shopping barang-barang ni gile susah... orang tua la katekan... tu la, aku cadang kat nenek... nenek hadap PC jerla... beli barang-barang yang nenek nak secare online... then die berkate :
'Ehh.. tak kuasa nenek nak tekan tit tot tit tot tuh.. bla bla bla... budak sekarang da tu laa... da ni laa... Bahahh... nenek pangkah aku okess... cos die nampak aku on9 sampai kul 5 pagi. Wee lalala~ panas tinger;PAhha...dan juga tuk orang yang baru nak melancong ke Lumut... sane de manyak sourvenir..*betol ke aku eje tuh? Lantakk..huu..
Gamba kat atas nih time malam hari Isnin... giler dengan langkah amat boring aku terjah bandar Lumut yang maha tomeyh tu... huhuhh... saper orang Lumut sini? Saper? Saper? Hihihh... so berjalan la aku di Lumut... seperti biasa... aku bole jalan sensorang disini dan balek dengan senang ati memandangkan aku takkan sesat. Gahaha... belagak lagihh... so nga jalan-jalan tuh karn... tetibe serempak ngan mende kaler putih buatan manusia yang konon agung. Gilerss... Nissan Fairlady 350z sioyhh... bajet tak penah nampak la konon... hakhak... aku rase tuan empunye die Cino... almaklumlarh aku nampak mende merah-merah lam dashboard keter dier... so aku konfiden kate owner die Cino. Huhuh... lawa.. lawa... bile la aku nak dapat drive mende tuh... huahua... berangann...
Ohh iyerp... picture di atas adalah different shot of sky yang aku tangkap tika berada di Lumut. Kanan dan kiri adelah shot daripada tingkap hotel dimana yang kiri... tu time waktu senja. Tengah tu amik dari belakang jeti-jeti sumer tuhh...suka gila tengok langit kat Lumut time nih... after langit kat Penang... aku kagum giler langit kat Lumut nih... besar kan kuasa Allah? Sangat very lawa gila. Huhhu...


Jadi malas nak sok sek sok sek... aku nak cite bende lain pulak. Hihih... papehal pun... sebanyak-banyak tempat aku lawat kat MALAYSIA nih... paling tak puas aku jalan adelah Kelantan... sumpah sume tempat aku dah jelajah kecuali Kelantan nih... nape ehh? Jodoh tak sampai lagik kot ngan Kelantan... hihih... takper-takper... wahai Kelantan... tunggu la aku ehh... ti aku akan datang juge.... kehkeh... gedikk... ;P
Okep tamat disitu ngan muke evil siketYahoo! Devil Pictures, Images and Photos
Bahahah

6 ulasan:

tintin berkata...

hahaha
pdn muke kau
saper suh trun sane
***kepda family kpd dak zulaika nie
pakcik bwk jer die g lumut sane
best la..biak die rase kebosann
kn kn kn..+)

iKHMAR berkata...

Wahaha..berlumut x muke ko???

Simply ZULAIKA berkata...

kepade tintin:
heyh..aku gi saner tak ikhlas okehh
npk muke aku tak ikhlas tuhh kan??
gahaha
gedik ah ko..bapak mak nnek tuk aku takkan denga engko
wekk;PP

Simply ZULAIKA berkata...

kepade imar:
giler..muke aku dah berlumut ngn kebosanan melampau
hahhah
bosan giler

tintin berkata...

arhhh
ko tipu
wekkk!!!
aku xmau caye la
aku dh msg fmily ko
***bahhahahaha
gelak syaitan???
nop la
gelak sinis sje

ieka berkata...

AKU TA SUKA PERKATAAN LUMUT TU ! ITS REALLY ANNOYINGG :O

:)

Daisypath Anniversary tickers