Sabtu, Januari 31, 2009

Budakbudak Foto

Aku set inih sebagai auto publish jadi aku pon taktau biler aku akan online. Hahah. Iyorp.. manyak giler photographer kat Malaysia nih aku da terjumpa. Mehehh.. as contoh adelah di atas-atas inih. Huyyo... macam pro kan? Kan? Kan? Angguk sket kepala anda tanda setuju. Well, memandangkan sekarang ini para-para photographer sibuk sok sek sok sek about KLphotoawards... aku pun nak sok sek buat kali keduanya. Kali pertamanya aku soksek yang aku promote tuh kan? Kan ke aku ada promote about KLphotoawards tu... haa.. itu lah die. Yang ini soksek buat kali keduanya. Sebab aku dok analisis budak-budak yang give feedback kat aku. Hoho.. sebagai contoh semalam aku on myspace aku. Ada budak ni from Kajang tetiba lama gila tak chat ngan dia... so... die telah berborak dengan aku... meh sini aku merekodkan perbualannya.

Aku :Heyhey... join klphotoawards tak? Jom la join.. rugi wohh.. adiah gempak tuu..;P
Dia :nk.da bkak pg dy.tp mls btoi nk bce!detailkan bole???plz..ehehe.
Aku :heiy gediks larh budaks nih,
tembak kang.
hahah
okey..deadline die pada march 09 nih
for non prfessional rm7.50 per picture
for pro RM15
frstly u shuld dftar the nme kt pge die
then wat pyment..
then upload pics
so sucha easy..cume sekse bout mney n nk snap yg lawa2 tu larh
btw, u can join.. underage pon leh join
bahahh;P
Dia : nice!i tought they were on usd.r u sure?btol ke rm?i ad bkak pg.USD all over the pg!
Aku :mmber i yg ckp rm7.50
the hdiah usd.. usd3,000 cnvert to rm i thnk la kot..
kot jela..
lam 15ribu cmtu kot*ni aku sangat rujuk pde seorang lelaki itu.kalo slah gelak la eh guling2:P
so adiah gempak la
huhuh
Dia :OMG!!!!!!!but my cam..u can c ryte.lend me yours!
Aku :bahak.bahak.bahak*gelak keji sket
weiyh tak leh.
i dunt ave any btw.. n i xjoin pun
gahaha;P
well..
suh ur mum buy one laa
sgt mura saja sikalang
hahahah
Dia :sampai ati... (T_T)

Then die terus out then die senyap. Gahah... aku tidak berniat hendak buat dia begitu okeh... papehal pon.. silela abaikan ayat-ayat aku yang poyo tu eh. ;PP

Huu.. jadi ada lagi perbualan aku ngan budak-budak yang len tapi better aku tak tulis sebab aku sangat malas. Huahua... so one of them ade asking me... 'weyhh... aku ngah bute nihh.. silela tolong aku... camne nak shoot potrait?? Tolong weyhh...'

Lorhh.. die pigi tanye aku lak... aku lagi la haram... skill potrait sangat lah tidak ada okehh... kan aku da kate aku tak bole nak bekerjasama dengan muka orang. Gahahaahhaha...

Jadi, aku telah menolongnya melalui semakan photographer yang lain. Emm... camne tuh ehh? Huu... gini... aku telah memberi kat dia semua link potrait photographer 1 dunia nih. So dari situ die bole la kot blaja. Hehehh.. nak tanye dekat aku. Aku manela profesional doehhh... kan da kene doehh ngan aku. Hahah... jadi antara potrait photographer yang sempat aku survey dan aku tahu adelah Patrick Fraser. Dalam magazine Digital Camera keluaran December 2008 ada artikel about Patrick Fraser nih. Tak caye cubela tengok mukasurat 85. Yang terlepas majalah tu pegila tanye kedai mamak yang simpan stok die eh. Hahah. Talking about Patrick Fraser, beliau hensem... wekk.. memang hensem pon... bahaha... hmm.. he talk bout potraiture that "I'll try to build an environment in a short space of time where my subjet is comfortable. If we get to a point where they open up that is where you get the best potraits." Jadi renung-renungkan dan selamat meramal ayat die. Hahahh... for those nak tengok hasil artwork Patrick Fraser sini aku kasi link dia : Patrick Fraser Portfolio , Patrick Fraser Official Site , Patrick Fraser Photography

Okey sangatla rajin bagi tiga sekaligus. Hahah. selamat mencuci mata. Sapa yang rasa-rasa nak hidung berdarah tengok certain snap die silela sediakan tisu okeh. Aku ade dua kotak, sape nak mintak aku. Bahahh...

Aiseyh... takkan Patrick Fraser jer... kasi la yang lain... aku masih blur ni... tolongla aku weiyh... hadei... budak nih sangat menyentap-nyentap otak aku la. Huhu... so the other site aku bagi adalah from Malaysia. Who knows about Wizard Photo Studio? Sila angkat tangan. Sila angkat tangan! Hahah.. okey.. Wizard Photo Studio ni actually berada di Langkawi... work disana... dalam semua occassion... okey aku highlight semua ocassion! Hee.. aku sangat suka kat artwork dorang. Jadi aku bagila link aku tu kat kawan aku tu. Nak tengok? Nak tengok? Okey... link terus ke sini: Wizard Photo Studio Site

Dah.. aku malas nak soksek panjang-panjang... another site yang aku kasi kat kawan aku tu adelah :
Gregory Heisler Photography
Gail Nogle Photography
Louis Pang Photography
Trystan Photography

Sapekah kenal Ahmad Yusni Mohd Said? Dia adalah photographer Malaysia. Hihih. Saja nak promote Malaysia pulak. Asek international jer kan mane bole kan? Kiter kene support Malaysia okeyh. So here we are...

Ahmad Yusni Mohd Said Photography
Zain Abdullah Photography
Bazuki Muhammad Photography
And of course Ted Adnan! Wuah... sangat adore sama ini orang... sile... sile masuk ke link site die:
Ted Adnan Photography

Also ini dia, korang sure of course sangat kenal Sue Anna Joe kan?
Sue Anna Joe Site

Okeyh da la... tu jela.. manyak-manyak kang jelik lak korang tengok. Hahah
Eh jap lupa pulak. Ini lagi satu tertinggal. Rugi gila tak tunjuk. Sape yang dah tau tu senyap-senyap jela eh... korang heran ngan aku silela heran. Tadaa.. Candidsyndrome Site. Actually aku terjumpa ni dalam blog kawan aku si Ikhmar itu. Hihi... so aku suka... so aku sangat suka lah. Korang nak pergi tengok. Potraiture diorang sangat very the lawa. Okey dah. Babai;P

5 ulasan:

iKHMAR berkata...

ko tau?? aku pong suda dwnload photoscape...huhuhu

en_me berkata...

minat fotografi ghupernyerrr kamooo.. ahaks

Simply ZULAIKA berkata...

to ikhmar:
bahah..
photoscape bes gilak kan??
;DD

to en_me:
hahah..mnat yg xkesampaian
;PPP

tintin berkata...

perhh
dak photogrpher
nk sign
nk!!

Simply ZULAIKA berkata...

gedik lah ko tintin
hahah
gamba ko takde sbb ko poyo
wekk
;PP

:)

Daisypath Anniversary tickers