Sabtu, Februari 07, 2009

Rusuhan Kuala Kangsar


Bahahh... aku adelah baru sampai di Petaling Jaya pada pukul 1 lebih gitu. Sampai sampai jerk salam-salam tuka baju blablabla ngok ngek sket ngan nenek aku then masuk lam bilik then try cari server tenet. Aku kan ke mane leh pisah ngan tenet... refresh2 tetibe dapat!! Gilak heppi! Wakaka... aku curi lain olang... aku curik lain olang la la la la~ ngahahaha hina gila pangai... padahal adek sdare aku tuh ade broadband n die punye la kasi pinjam tapi aku cam nak blagak sket kannn... aku gune laa line olang tuhh... hadeiii... heaven gilak da la laju! Desap desup aku online... bukak mespes sket... bukak tu sket.. bukak ni sket... and then baru nak sampai seru pos entri nih... ngehehehe

Ekceli aku turun bandar Kuala Kangsar jap before bertolak gi kek ell tu. Cam petang nak senja menja tuh aku turun la ngan mak aku. Sebab ayah aku cam cakap kat aku yang kat kuala ada demonstrasi. Huahua… demonstrasi aperr? Nampak sangat aku tak layan surat khabar da berapa abad… kikiki… kat kepala da mula terbayang demonstrasi kawat kaki ker… demonstrasi kebakaran cam kat skola tu ker… huahua… then mak aku pun bebel cos aku sangat tidak prihatin ngan

keadaan negara++politik sume tu la… aku lame da tak bace suat kaba weiyp… ngeee… so turun kat bandar tuh terus paham… mak aku citer laa siket…

Menteri Besar Perak yang lama tu kena letak jawatan ganti ngan menteri besar yang baru. Wuaaa.. aku ta layan politik weii… huahua.. gelak la.. gelak… suat kaba pun aku malas na layan… baca berita pun tengok utusan online… tu pon kadang-kadang jer… aku adelah tidak prihatin pada hal ehwal semasa… cikgu dulu pon tego pangai ni… wawawa…

Well tanak ar bebel merepek-repek… gamba-gamba ni saje amik… na tempek lam blog kasi korangs tengok betapa kecowwwnyer orang Kuala Kangsar bile der benda tergempar nih! Wahaha… giler kecow… kecow gile… gile kecow… jalan da la jem senantiasa… polis badan 6 pack sumer beratur deret-deret. Aku cuchi mate jelarr… ngihihi… nga snap-snap tu kan, tetiba lalu menteri baru tu… orang UMNO yang ganti tempat menteri lama tuh… aku ta nampak muke die sebab aku adelah malas nak nyelit celah orangs… huu… Habis die kene boo ngan budak2 demonstrasi… hadeii.. politik2… pastu aku tengok de sorang mamat pakai helmet nih kene tahan ngan polis. Muke dieee innocent gilerrr wei! Ta caye die wat kesalahan… huahua… apekahh kesalahan dier?Aku ta nak amek gamba dier.. kang dier baleng ngan helmet.. wakakk... silela jamu mate ngan gamba len

Niha… photographer tegarr membawa gear maseng2… tengok cam ramai cine arr… manyak gune Canon… Nikon dimana anda?? Har har har… aku na amek gamba dorangs 1 group tapi sorang lari sini… sorang lari sana… gedik toii...hahaha.. lihat muke photographer menawan kiterr diatas… sorang Melayu aku nampak… cehhh… makcik aku yang keje RTM tuh tanye aku... berani eh ika gi amek gamba.. de yang marah kang... cam ibu dulu rusuhan kat KL tu... lagi ganazz dari nih... ngehehe... entah.. tak terdetik lak... pastu denga tuh cam... woaa... ta terpikir lak kan? Kang tengok aku balek pale da darah-darah.. naye jerk kan? Kan? hoahoa

Hep hep... da abess skodeng!Hohoh... gamba kat atas nih? Cam tade kene ngene kann? Ngehh... aku adelah bengang gilak ngan motoross nihh.. sebab tuh aku amek gamba dier... ade ker... da la bawak slow milo vico. Pastu bawak tengah jalan lak tuh! Sangat menguasai! Mencik akuu... ngahhhh... da abess entry nihh... nenek aku kan... bile aku bukak je laptop kan... nenek aku mule leter balek cam nak sumpah aku bia demam balik... hadeiii... nenek jangan! Demam adelah sangat seksa!! Huhuh... dala... tamat situ... aku ade amik video... ti aku pos kat next entry cos cam semak lak bile gabung lam entry nih... hihih... tata titi tutu ;P

11 ulasan:

nana berkata...

ika..budak2 sekolah mane ley cite pasal politik..nnt kene tangkap ooo..

5science1 berkata...

Dey!
ko da bli broadband ke???

-ikhmar yg baek~ =p

zulaika berkata...

sissie nana:
wahh..
tula pasal..
cekgu de cakap
kan..cam bute kejap
takpe2..sok pagi sayer buang..
kikiki..*nada adelah sgt takot

zulaika berkata...

ikhmar hensem:
ngehehe
broadband adek sdare aku nihh
curik line
kehkeh
syurgaaaa
;DDDD

nana berkata...

xpe2..xyah buang..
knowledge tuh..
blog kamu sangat menarik..
ehehe

zulaika berkata...

kakakaka
na buang..tanak buang..na buang..tanak buang..
ngeee..
takperlars..kene tgkap merase jmpe abg polis
huhuh
tenkiu2 sissie nana
*kene syg lebeyhh ni
;PPP

amnie berkata...

ak tgk ko mukan amek sgt gambo2 rusuhan tuh....
sebok amek gambo kamera owg jek..
hahahaa

amer|zhafran berkata...

waaaa...aku nk join rusuhan..

hahahaha...

politikus2 semuanya sama...

tuiii...

zulaika berkata...

amni:
bahahh
aku napak tu je gamaknye amek tuh je la
wakakak
;PPP

amer zhafran:
wahahh
gi la join.
cam org ta btul jek nengoknye
wuhuhu
peace.peace!;PP

tintin berkata...

aku tau
ko pon join rusuhan tu kn
hahaha
cheihhh

zulaika berkata...

banyak laaaa kao
ta suke
kite kene peace2 4 mlaysia..
gagaga
;PP

:)

Daisypath Anniversary tickers