Isnin, Februari 23, 2009

Tutorial Music Player for Cik Tika

Well tadi cek kak sorang ni mesej aku... tanye bout music player. Cane na letak. Hahah.. kacang guring hangus je... meh blaja jum. Yang da wat mende nih takpe takpe... cuci mate jela eh... har har har.

Na dapat mende tuh first kene register dulu kat mane mane website music player yang de kasi player free. Salu orang gune Myflash Fetish,imeem, divine music or whatsoever yang ade kat web uh.. aku guna myflashfetish jer... hahah... so kat sini bia aku ajar yang kat myflash fetish. Sebab yang len len aku tanak. Aku na terangkan yang ni jer. Bahahaha Okey first sekali picit mende create free tu.. lau tak picit ko takkan jumpe.. har har..Then register la... picit mende sign up tu... isi isi borang... pastu for sure ko akan terdaftar sebagai salah sorang ahli myflash fetish. Haa... da terdaftar tuh kan... create ar playlist... pilih ar pe lagu yang ko nak... na lagu dangdut ker... lagu rock kapak ker... lagu cintan cintun ker... huu... then ko save... bile save tuh nanti akan kuar mende pekataan GET CODE! Ko picit mende GET CODE tu and ti die akan kua kod...

Kod tuh bukan sesuka ati jer auww die letak situ... die kasi tuh tuk ko tempek letak kat mane2 ko nak... ko copy kod tuh then ko pegi kat bahagian layout - then pegi page elements - then add a gadget and pilih html/javascript. Harr... picit itu minatang. Meh tunjuk gamba jike ta berape pahamPilih yang :
ini dan paste kan code tuh kat situ. Then save then view blog. Berjaya! Berjaya! Tahniah kepada anda. Hahahaha. If ta bejaye gak sile rujuk aku kembali yer. Hihi

And lau na try kat divinemusic. Klik sini tuk ke link.
Lagi senang tayah na register pe just copy paste ikut arahan die tuh... haa.. abis citer.
Okep tu jee.. hihi.. sekian tima kasih

Psst:eh yunk.. kedit aku tade na reply msej last ko uh.. har har har

11 ulasan:

cuitnazz berkata...

Aku dtg lg kat blog makcik paling comel nih.. buat tutorial lg tuh.. bagus2... teruskan usaha murni anda.. hik hik

monster la la land berkata...

eh engkau..
aku terase mau terajang urang..
har har
comel sila pdam;PP
iyerla
ta sehebat blog kaw
jeles auww

GeNeRaSi MaLaYSia berkata...

hohoho..ad bakat tok jd cikgu cekgi ni..

monster la la land berkata...

hahaha
cikgu ajaran sesat
;PP

5science1 berkata...

cik tika mane nih weh??? tika razali kah??? Wuwuwu~ =p
*aku sedang mereng...

5science1 berkata...

eh, itu aku! -ikhmar =p

monster la la land berkata...

ishhh!
tika razali tuh arr
mahaahha
ko tekejot aku jer
ingt sape ah tadi..hihihi

ieka berkata...

tu macam nama aku ? HAHA kenapa aku baru perasan kewujudan blog ni ngokkk ahahahahahahaa

monster la la land berkata...

tu la kao
kambeng spek tul
har har har
lenkali bace sampe bwh
mahaha
pat2 try an error
:P

ieka berkata...

babe , memang lembab ke laptop aku yang lembab ? HAHA bengang

monster la la land berkata...

aharkks
due2 lembab kowts
har har
sabo jelerr

:)

Daisypath Anniversary tickers