Isnin, Mac 23, 2009

Review:Bully on PS2

Well.. aku suda jatuh cinta sama ini game. Bully by Rockstar Corps. Cewah..sukahati je Rockstar Corps. HaHah. Game Bully ni same gak la ngan Grand Theft Auto Vice City, Liberty City Stories, blablabla sume tuh cos diorang sume sume tu under company yang same iaitu Rockstar Game. Rockstar punye game memang best2.! Camne korang tengok Grand Theft Auto berjaya gilang gemilangnya... begitu juge la dengan game Bully. Hm.. game nih tatau la da lame ke baru tapi memang bess aa.. story line dia memang berbeza dari Grand Theft Auto. Cos sape yang penah men GTA tuh tau la kan.. GTA tuh more pade serious.. ngan gengster2.. dadah la.. pistol la.. curi keter lar.. bakar keter orang lar.. bunuh bunuh lar.. business dealer lar. Lagi banyak aa keje jenayah terkutuk lam GTA tuh. Even game GTA tuh pon sampai kua suat kaba bile mana kua berita sorang budak kecik umo 6-7 taon curi keter sebab na ikut style lam GTA.Hah! Tanak ahh mepek pasal GTA. Ika men GTA ta penah na abis mission. Salu tegantung. Cos.. saya adelah sangat malas. HaHah. So bercerita pasal Bully. Bully nih game pasal sorang budak nama Jimmy yang bermasalah... diantar oleh kedua mak bapaknye ke Bullworth Academy.gile cool tak badge dorang.nig bukan badge skola nih weiy!hahak
Kat Bullworth Academy die kene bejuang jadi sorang pelajar, sorang pembuli, sorang yang dipandang tinggi dan sorang manusia lar senang kata.slingshot..best giler kene kepale pengawas.hahahh
dis is Jimmy the crocodile.hahahh.. muke die huduh..pale sagat..botak..idung merah.jawat.

First first men game nih cam bodo sikit.. awal awal Jimmy da kene buli nan budak skola kat situ. Budak kat situ bukan calang calang wo.. die de banyak grup.. de grup pakai jaket hitam.. memang bapak gengster gile aa.. de grup 1 agi nih pakai kemeja skolah kaler putih.. kolar nek atas... lengan baju sinsing sampai atas.. muke kerek... de 1 grup nih cam atlet2 sukan kot.. pakai vest skola pastu poyo na mampus.. de 1 grup nih lak hebat+taiko susa na lawan.. tumbuk muke die pun health bar die ta turun turun... then de plak grup 1 nih nerd2 pakai cemin mata ala betty pastu jalan tunduk bawak buku teks. HaHah! Bes giler aa community lam Burtworth Academy nih.! Tambah lagi nan awek yang macam2 rupe.
nih Jimmy buli geng budak pakai kemeja putih
So Jimmy ni kena jadi sorang pembuli kat skola tu.. student yang masuk klas English, Chemistry, Art nan Gym. Ika da masuk da semua kelas kelas tuh. Law kelas English dia kene macam game bina ayat... die kasi 5-6 huruf then kena bina ayat dari 5-6 huruf die kasi tuh. Kena bina sampai kelas tamat. Kalau siap abislar klas. Pastu ti kena buat stage 2 lak.

Law kelas Chemistry plak kena tekan button X,petak,segitiga dengan bulat ikut cam kat skrin. Tih siap arr experiment chemistry tuh. Kalo art lak kene melukis. Tah pape tah belajo nyer.Jimmy on Chemistry's Class. Muke siyers gile oh
Law Gym lak kene men Dodgeball.. boxing.. pastu pe lagi tah. Bess aa..
Jimmy on Gym's Class... men dodgeball..
Then... if kita da siap 1-1 mission tuh.. nilai respect kita akan naik dan it means taiko taiko gengster kat lua sane tuh akan mula put respect kat kita... and maybe kita akan jadi sebahagian geng dorang. So makin banyak kita siapkan mission uhh.. dapat manyak duit.. beli macam macam.. makin hebat arr kita. Maksud ika.. Jimmy. Bukan kita. HiHih;PSo camtu aa.. asal smangat gile citer sal game lak nihh? Haa.. pasal ape? Pasal.. sayer sedang completekan mission dier..well..semenjak line tenet putung putung nih.. keje partime adelah men game dan layan DVD.

Ihik... hmm... slain dari game Bully nih.. de 1 agi game bawu bli.. Devil May Cry. Korang pena men? Penah?Penah tak? Penah ke tak?? HaHah. Bes ke.. bapak susa ker.. syok ke.. menawan ker.. hebat ke.. cool? Ika ta men agi pon..adek ika jer yang men. Pastu dulu de beli Fatal Frame. Harammmm... men 2-3 kali jer pastu nonn adoo.. seram ohh.. kene bunuh hantu guna kamera obscura. Hantu japan lak tuh! Sumer hardcore hardcore. Leh demam weiy.. time antu muncul jerk joystick gegar gegar kuat. Huuuu... sumpah tanak men dah! Uhuhkupdating desktop... seeee! badge bullworth academy yang hardcore lawa telah dijadikan desktop..ekceli..suke idea comic strips kat blakang tu..smarties..!tahniah sape yang wat cartoon blakang uh;D

6 ulasan:

AHMADSUFI6177 berkata...

wa... main game buli t jgn jadi buli betul2 dah la.. hehe.. erm... dah balik dari uitm ek??

Monster La La Land berkata...

tadenyer
ika bkn pmbuli
kikiki
ha'aa
da alik uitm da..
duk uma online smpai bute
;D

joegrimjow berkata...

wallpaper pon da tuka
ish2

Monster La La Land berkata...

hahaha..
smangat BULLY
hihi

adol berkata...

suka men game nie ke? huhhu gns2,,, heheehee

Monster La La Land berkata...

sukaaaaaaa
bes gile leh release tnsen
hahahahahaha
;DDD

:)

Daisypath Anniversary tickers