Sabtu, April 04, 2009

Kamera Terfeymes di Dalam Myspace Ku

Ini adelah sticky mode.. entri baru adelah dibawah ya.. rajin la scroll.. ta rajin tak per.. saya memahaminya:P
Cakap cakap : Luvida,Chi_Ra,Azie,Datin Paduka & Tuan Luth. Marila amik monster blog award korang sume sume dibawah ya. Hihih:D

Yahh! Kalu engkorang concern sama perjalanan idupku pasti tawu yang ika niha ada lebih kurang 4 akaun myspace. Huhuk. Gila tamak... alahai Tom,[si otai pembuat mespes itu]rugi ke haku buat akaun banyak banyak ha? Hahahh.. well... saya bukan mau cerita tentang Tom... atau tentang myspace yang ta bape na best tuh... saya cuma mau kongsi ini cerita... walaupun ta baper na bes.. anda kena baca.. lalala... :P

Okey.. ika logging in into myspace ika yang pertama : Photomaniac

Dan ika mula sedar yang sepanjang ika malas na masuk lam myspace tu dah... tengok da berpuluh picture comment yang ika dapat. Sahla si Arel[penjaga tak bertauliah mespes tuh]tak menjalankan tugasnyaa.. yayaya... ika tau diya sebok study.. agipon akaun tuh takde la penting sangat tuk diya hingga kene online salu... hahaha.. so sepanjang panjang baca picture comment itu... ika telah mengklasifikasikan bahawa mana kamera dan lens yang menarik perhatian kawan kawan myspace tu... yayaya... lets check it out...Yesss... ini dia kamera yang mendapat hit terbanyak didalam myspace itu...Nikon D60. Halah tadelah banyak sgt hits.. tapi ramai jugak picture comment,comment about D60 nih secara banyak...

Comment ikhlas mereka:

By Fairus Crimson -
insyaallah i akn miliki nya thn dpn..:)
By d8lone -
hye..
aku bwu nk brjnk2 lam bdg neh.
so cmra pa yg ssuai untk bgnr?
aku da tngk remaja kt tv3..
diorg syorkn bli cmra neh-d60..
bpa ar & kt na ley dpt?
:)

By noeaina' -
kewl.i have it.(:
By elmira s. -
best gle yg ini!!full line up??
By ultramantarojuga -
d60 mmg best,,,
aku sukakanya,,,

By keun -
weh. ak br ja bli kamera neyh.
seok2. tp ak br g la.
x bopa cekang g ar gna.

By KayKhaieR™(PotatoWeh!) -
camre nih best..
sbb die x besa sgt..
klau dpat camre nih bpak best!

By Amirku -
cool:D
By F.A.R.H.A.N d[-_-]b -
bro... 4 beginners elok pkai mane ek...?? lg pn aq xde basic psal photography... tp mnat yg m'dlam dlam photography...

Dan manyak agih la dorang komen komen tentang D60 nih. Ta telarat na taip oh.. o_O

Saya jawab soalan budak atas nih :

hey dude
tx 4 asking
hahah
yerp
d60 is suits 4 beginner
ringan..lens baru VR
tahan gegaran
yeala..if u xde basic lam phtgraphy u msti rare oo ta pnah pgg dslr lagi
jdi bg yg xbiasa dgn dslr*dslr is heavy:)
boleh try d60
even tgn gegar time shoot pun lens boleh na correct kan
better u take d60 lar
2ribu lbih je
:)

Blablabla.. cam poyo jaa.. hmm.. tadi dapat komen baru :
By . fycHunky[S]. -
kawan .

sy naek gle nk bli d60 ...
adoyy xde kew jual murah2 sket ???
sy xna gne duit parent , na bli sndri ...
huhu~
nk jugak d60 !!!!

Ooohh.. suda ramai gila DSLR sikalang... hahaa.. jadi.. sasaran beginner sikalang adalah D60.

Asal D60? :
- D60 adalah kamera terkecil bagi jenama Nikon
- Jadi ia adalah sangat ringan... grip tangan juga best..
- Style D60 juga sangat lawa dan perfect
- 10.2 megapixel dengan DX format CCD
- D60 juga menggunakan EXPEED processing sama cam d300 & D3 dimana megah ika kata kart sini bahawa anda anda anda akan dijamin dapat gambar yang berkualiti tinggi dan warna yang menarik. Yes.. semua mau striking colour on every their artwork karn? Haa.. so come and buy 1 lar... mali mali mali!:P
- D60 also use new lens iaitu lens VR. Lens penstabil 18-55mm f/3.5-5.6G
- Ada eyesensor bila mana kalu kita letak mata pada viewfinder, LCD secara automatik akan terpadam.
- Ada Active D-Lighting dimana ia akan gantikan kawasan gelap gambar yang korang nak shoot tu dengan pencahayaan kontras yang natural. Waiyh.. dats kewl.. hahah

Hmm.. banyak lagi boleh cerita tentang D60 nih.. tapi rasenyer cukup la kut.. panjang panjang korang mesti jelik denga kan.. haha..

Tuh bagi brand Nikon lar.. brand Canon rasa rasanya yang mendapat hit tinggi kat myspace tuh EOS 450D.Yerp. Nikon adelah saingan hebat Canon. Yes. Betul. Ika dah buat poll untuk vote antara Canon dengan Nikon.. siyers.. dua dua brand tu bersaing hebat... hahaa..

So.. last but not least.. talking bout lens... lens paling mendapat hit di dalam mespes tuh adelah : ZOOM Lens - AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED (1.7x)Harga lebih kurang rasanya dalam RM6ribu keatas. Yo.. sape na beli? Beli aa.. hahahak:P

Humm.. 1st time review pasal kamera nih. Yayaya... saye tau anda pasti tidak suke saya review bende rumit begini... huhuhu.. tapi saya tida eran.. saye hanye mau bercerita... huhuhuhu:P
Jadi itu sahaja... sekian terima kasih.. sapa mau sambung cerita kamera ini silela sambung eh... huhu.. okey tata titi tutu.

6 ulasan:

• rOozu • berkata...

best giler cite ni..

mmg minat gak dgn dslr tp blom mampu...

wat mase skg gune digital biase je..

kamo gune D200 tu btol ke x?

Cookie Monster berkata...

haha
bes ape tuh
cite mepek jaa
hahak
wah..awk mnat dslr kaa?
hihik
xpe2..kmpul det mmanyak tih bli la
d200.?
ha'a2..btol la
na dpt tu pon kna tggu bnyk taun..
adoi

andaq berkata...

tuh..
otai wat poll n review tu..
respek2..
penuh dgn ilmu fotografi ika nie..
:D

ps: ika otai la katekn..;)

Cookie Monster berkata...

wallahh
nih yg rase na sumbat cookie lam mulut worang nih
:P
korg sume na tau ark
tuan andaq/naim niha otai kemera
gi usha page die
kumen manyak2 okeh
hahahahaha
:P

ps:andaq/naim otai la katekn..;)

♥ sOFIa ♥ berkata...

oi cek cookie

mau satu camera utk aku bole?

hhahahaha

Cookie Monster berkata...

hahahahaha
oi cik sofia
bole2..
aku blanje 1 tp kau bayar la
hahahahahak
;P

:)

Daisypath Anniversary tickers