Selasa, September 08, 2009

Mari Mari Celita!

Ehehe... sebenanye ngah tadek mud nak blogging nih..sbb beg sume tak kemas lagi... adoi.. tapi takpe.. memandangkan blog ni da lame sunyi tanpe sebarang catatan.. meh cni si kuki manster citer citer pe jadi spanjang lebeyh kurang 1bulan lebih pas cuti sem ritu.. jengjengjeng..

Balik balik je kem 26Julai aritu kitorang terus kene spotcheck beg, daftar & masuk lam dorm kemas kemas dorm...
27hb - 30hb Julai 2009 : Isnin sampai Khamis
Kemudian starting 27hb Julai sampai la 30hb Julai iaitu ari Isnin sampai Khamis kitorang attend Kelas Kenegaraan. Lam kelas kenegaraan ni ika masuk kelas 8 iaitu KN8. Sama dengan Fatihah, Najwa, Aini, Wana jawe, Mokhtar, Hakim, Lemon, Faizal... kelas kenegaraan nih bes arr.. agi bes dari kelas CB sebab kelas kenegaraan ni macam aktif skit... kat lam klas ni la kitorang belajar semangat cintakan negara Malaysia, macamana nak membina kerajaan dan negara sendiri... semangat patriotik... cara cara proses pilihanraya berlaku... pastu apa yang dorang wat lam dewan parlimen sume tu... jadi pembangkang... best arrr.. cikgu pon sporting gila gila

31hb Julai 2009 : Jumaat
Pastu kalu tak silap 31 Julai kitorang ada Navigasi Hutan... kalu tak silap laaa... sebab da lupa tarikh die.. tapi yang penting memang ada navigasi hutan...
Untuk navigasi hutan ni kitorang setiap kompeni akan dibahagikan kepada 2 kumpulan dan diiringi oleh seorang cikgu Fizikal. Untuk kumpulan ika seingat ika ada 15 orang kut.. Nunu, Kisha, Zira, Zila, Yaya, lagi ramai lagi ahh.. pastu cikgu kitorang time tu cikgu Julia.
Navigasi ni kira macam test tuk kitorang lah sepanjang pembelajaran yang cikgu cikgu ajar kat lam kem... macam mana cara nak baca kompas.. cara nak kira langkah.. cara nak cari penanda.. dalam navigasi hutan ni lah kitorang kene buat sendiri tanpa tun
juk ajar cikgu. Dan lokasi untuk navigasi hutan kitorang ni adalah gunung jenalik kat belakang kem nuh... hutan tebal... yang gelap lagi sejuk... acewahh...

And surpriselyyy... tuk navigasi hutan nih ika yang jadik ketua die... fuhhh.. gile tekejut gaban arr... bebudak kompeni ika yang suh... ekceli orang yang layak mebi yaya kut cos die dua balak kompeni kitorang but yaya cakap ika jela yang jadik sebab ika cam bole baca kompas... so ika pikul la tugas nuh... adoiyaii... nak mengawal 15 worang masuk lam hutan weyh... weheheee... gabra gabra...

Tuk permulaan mebi okey kut... cikgu Zul, our 'ayah' kasi semangat semangat konpiden kat ika suh masuk bawak bebudak ni lam utan berbekalkan
kompas... ngeee~tima kasih gile la cikgu!

And bes gila wei panjat turun nek bukit curam ngan guna tali... plus plus ade lipan gergasi[si nunu jumpe dalam tanah.. perghhh] pastu redah hutan belantara ngan tanah yang masih basah kesan dari hujan semalam... panjat batu... lalu celah celah kebun limau... ngan anjing utannye... anak sungai... huhuuu

After all kitorang berjaya jugak masuk lam hutan tuh and keluar tanpa sesat barat dan sebarang kecederaan berbanding kumpulan kumpulan yang len... ku
mpulan kompeni kitorang yang lagi satu tu ade cite2 yg diorang ade sesat masuk jalan len pastu ade kene denda ngan cikgu kat checkpoint... huhuu.. pengalaman dorang weyhh.. tapi syukur alhamdulillah tuk kumpulan ika kitorang tadek la sesat.. kene denda ngan cikgu khamis je kut sebab lambat skit nak sampai checkpoint... weheee... and apa yang penting pengalaman...

1 Ogos 2009 : Sabtu
Dan untuk first Ogos... kem kitorang ada wat Hari Menderma Darah... hospital dari luar datang tuk cek and amik darah kitorang... tapi bukan semua lar yang derma darah... setengah jek... yang len takot nak tengok jarum... huahuaaa

Yang klakarnye 4 balak kitorang, kiranya penghulu wira and wirawati kitorang, da siap daftar nama sebagai penderma kat cikgu... skali doktor cek sume sume tengok berat badan die tak layak tuk jadi penderma... kira die tak cukup berat badan yang ideal larr...kesian kesian...

Haiii nak cakap sal badan die takyahh laaa... memang kurus gilo... huhuu...
TADAAAA... ni la die 4 balak kitorang... wehehe... amacam?ada kurus tak? die pakai baju melayu ni memang nampak cam berisi skit... tapi cube kalu tengok die pakai baju PT.. takpun baju full celoreng... mak aiyhh... kurus wei... ngeheheheee.

Si Ijah cakap mata dia warna coklat.. ye ke tak entahler... tapi die ni memang agak nak pemalu skit... lam kelas senyap jek.. wahaha... cite cite nak jadik pegawai askar.. hehheh.. okela tuu... badan da ada nak skit tegap.. garang pon ade... jadi laaa... amiin amiin.. moge moge 4 balak kite leh jadik pegawai askar yang disegani.. hehee

besambung next entry sbb malas.. hehe

5 ulasan:

LuVidA^^ berkata...

ika,

welkam back!~

hehe...pnjang nye die crite..ingat ek..stiap detik..ke catat lam buku? :P

tgh bayang kan..besar mne la lipan gergasi tu? huhu~

Ashen Kamen Bi Bi Bi! berkata...

haiii siss
agaga
yepyep welkam back!
but rndu gile la kt suasana kem
hehe

mmg pnjang cite
siap ctat lam buku nk cite kt blog
lalalala~

lipan tu besar gile kak
kalu akk tgk mesti jerit jerit laa
tp ade sorang wira nii die pi ltak tgn die atas lipan tu
sbb mebi die tak nampak kut
apodaa
pastu tak prasan lak tuh
cess

LuVidA^^ berkata...

ok la....tulis lam buku....nak share kt blog.
ape gune g plkn..kalu x story ek..
:D

huhukk...lipan bukan ade bisa ke?
x bhaye ke letak2 tangan?hoho~

ika..derma darah ke?

Ashen Kamen Bi Bi Bi! berkata...

alah lgpun rmai gile budak2 kt sane tulis2 pe yg jd spanjang kt kem
wehehe
scare xlangsong ika pon terikut
walala~

mmg lipan ade bisa pon kak!
hishhh
tahla die..mebi die tepegang cmtu2 je kut
tgk muke die relax jek
kalu ika da jerit ohhh
adoi

ika xderma pon drah
tme tu umo xckup lg..
nk anta surat mnx permssion mak ayh mlas lak
ngehehe
alasan betoi
pdahal takot
kwuang3
:P

♥ sOFIa ♥ berkata...

eh kukiiii.
wahhh wahhh. kuki suda balekkkk.


kookii.
hari ini bday sofia. mau biskut cookie monsterrrrrr :)

kalo kuki takasi sofia mau majok

hee :P

:)

Daisypath Anniversary tickers