Rabu, Disember 31, 2008

membina cupcakes...adooii...geli!hak3

Aiseyhmen...tenga syok2 menulis dan mengupload gamba tetiba pc akuh tertutup sniri...haiiyya..tenga sedap2 ayat ku tulis untuk tatapan...takpe2...wat ayat laen..hakk2

Actually...entry nih telah kukarang sejak 3-4 hari yang lepas...aku telah menundakan tarikh menulisnya pada hari ini memandangkan aku baru je pulang kepangkuan internetkuh...hahhah...jadi janganler heran dengan penggunaan bahasa yang pelik2 okeh?Heheh

Pada petang ituh kamiorang beramai-ramai telah menghadap satu bende niiha..atas desakan makcikkuh yang da lame nak tengok aku decorate cupcake sniri...jadi aku dan yang len2 seangkatan dengannye telah membina cupcake kitorang sniri...adoiyai...tak sronok cerita bila da siap ern?Jadi marilerr...tengok dari mula...pendahuluan...menyediakan bahan-bahannya...

Bahan Pertama

Butter and Gula...aiseyh...gambar tidak dapat ditunjukkan memandangkan aku tidak begitu concentrate untuk mengambil gambar[bayangkanlah muke aku yg terpakse menghadap bende nihh..hahha]

Bahan Kedua
Iniilah namenye kek..kek kecik..lihat tu sgt gemuk kan?Alamak spoil la pulek...de kismis...itu yang paling aku tak hadap skali...tau jelaa...tak suke aku makan kismis yang dibenam dalam kek..huhu

Bahan Ketiga
Inilah dier kaler2 yang telah menjadikan aku spesies alien workshop pade hari itu.Tanpa kaler2 ini tidak bermaknelah sebiji cupcakes ituh...dengan kaler2 inilah aku telah menjadi alien..berwarna warni tangankuh...hakhak

Bahan Keempat
Inilah yang dipanggil barang hiasan...aku cukup jakun melihat benda ni buat first timenyer...almaklumlah anaknya Ibrahim nih tak penah sekali-kali dalam idop nak wat kek...jadi...agak jakun lerrr...huhhuh..

Dan inih...muke heypi nak membina cupcakes..Hahhah...dorangler yang paling bermaya sekali nak memegang pemutar tuh sampai die jadi krim cupcakes...akuu??ahha..duduk ditepi berpura-pura berminat nak buat bende nihh..hak3


Nak buat krim die senang jee...amik butter petak2 yang salu kuar iklan tv tuh...masukkan gula icing dan putar sampai die jadi fluffy[inih ayat makcik aku..sila rujuk kamus kalau tak tahu..hahhah]

And then bahagikan kepada 3 bahagian ape yang anda pukul ituh and kalerkan tiap 1nye dengan different kaler..kool ke?Ntahh...hahhahAde 3 kaler pon...merah...hijau..and kuning...the red and green were done great..memang lawaa gilerr...tapi kaler kuning...ya allah!!!tak sanggup ku menyebutnyer...hahhaha...buruk na mampus...jadik...kitorang mixing the yellow with green to make the colour turns blue.Aiyyo...there's colour confusion here where kitorang mangkowks and blur to realize dat biru adelah warna asas and ta bole dicampur or ditolak...pelaaa...

Lastly...kitorang adding warna merah cos buruk giler kaler tadii...the icing turns chocolate like dis...not badla...hahhah

Afta da siap semua2 tuh kitorang pun mulela nak mendecoratenyer...hahha..time nihla agak malu2 sikit cos takot kene gelak design tak lawo...huhhu...

Tengokler...muke2 heypi dan mak akuh jadi judgesnyer..mane yang paleng lawo...huhhuhu..mak akuh pun tak ikhlasnyerr nak melabel-label...

Niha tempat pertamenyer...
Didecorate oleh adek Nelfi Husnakuh...adoiyai..adek sdare meyhh...
Ini haa..tempat kedua...
Dimenangi adek aku laa..hebat tak?Ntah mak aku rabun kuts..kes jewles niihaa..

Ahha...gamba yang bawah itu lebih menarik...

Tempat ketiga...ohh yeaa...dimenangi akulaa...ntah pape la aku merepek design bende nih!hakhakTengok! Ade name aku oke!Huruf Z kalau mate anda ade masalah.Hoahoa


Heiy2 adek2 kuh sekalian...jangan kamuh sakit hati okeh..tempat keempat dimenangi aku jugee...mak aku rabun juge kukira...hak3...dorang sakit hati oke

nelfi:asal kak ika menang!!die da menang tadi[cebik mukee..]
aku:wei lantak aku lee..hakhak[kurang hajar sedikit..hahhaha]
adekku:ntah tu..kakak poyo je..ngahahaha[sibuk nak menyampuk..]

Ahha...tempat kelima...adek akuh juge menang...jadi...si Nelfi juara cupcakes selama berbulan-bulan nih punyelah sakit ati dan menganggap mak aku berat sebelah memandangkan akuh dan adekkuh adelah anaknye...tp memang die reka tak lawa pon..hakhak..kejam gile.. Jamu ler mata anda dengan kek kaler2 niha..weiy guess what...akuh trying to write the words 'LKW' which means Limkokwing tapi tak jadi pulekk...slack tangankuh gegar2..hak2..so..ntuk tutup kecacatan tuh...akuh telah menghentam skati mak bapak ku je..tengokler kek yang menang tempat keempat tuh...okela juge kan...de gak orang nak rate ern?Ngeh3...


And here!Ibu..my aunty dah baiki yang teruk-teruk..how creative die nih...tangan lembut bole ler katee..tangan kuh keras suke lempang orang pandailee..hak3 Kek bawah nih adek akuh paling kecik wat..ngahaha..klaka..klaka...

Actually...sumua cupcakes2 yang dibina tuh...kitorang tak makan pon...kecuali adek akuh yang kembang tuh makan..die kan gile makan..ntahler..bile tengok lawa2 camtuh[cehh prasan lawaa..] rase takot nak makan lak..so...keputusannya...kek2 ituh diberi kepada orang...bukan orang len pun...sepupu aku gak...yang agak kerek tiba dirumah nenek dengan kereta blue bird bunyi ekzos lumbe keter kononnye...aku tak sampai hati nak amek gamba die memandangkan die telah memanggil aku gajah diawal pertemuan pada 7.05 minit petang itu...cibai punye sepupu!Hahhah!Tengok la kaw aku letak racun dalam cupcakes yang kaw makan tuh...ngahahahaha

2 ulasan:

5science1 berkata...

ari tu nenek ko bgi cupcakes tu..
pergh, brebot siout aku dgn mak aku!!!! Wakkak..hampir2 gadoh! -ikhmar

photolover berkata...

ahaks2!
aku da katee da kat nnek aku...
aku:nek..asal kasi 3??nnek kedekut cakap leerr..[kuang hajo punye cucu]
nenek:manela nenek tau...hisshh..udah kasi..nak wat cmno..[kua slang doeehh]

huhhuh...sodap kerr?
aku takot nak mkn..ngahahaa

:)

Daisypath Anniversary tickers