Isnin, Januari 19, 2009

Balek semuler ke niat asal

Marilah... dalam keadaan separa ngantuk nih... aku gigih menulis walaupun korang rate blog aku nih 0-0.. ni aku yang terase sniri... huhuh... taktau la korang;PP


So aku nak citer ala-ala percutian ke Penang... cehh... cam jakun jek tak penah gi Penang... si budak Unat Wangi tuhh da merantau sluruh pelosok Penang tak heran da pon kan?Kan?Kan? Hahhah... aku nak market name budak tu pulak.. huhhu... tapi kan.. aku nak berceritera disini yang aku sangat ngantok lahh... so aku citer satu citer dulu la ehh... aku sesangat ngantok lahh...


Jadi seperti jangkaan aku lam entry sebelum ni aku tulis... aku de kate yang tak mungkin keluarga diraja nih akan betolak ke Penang pada pukul 6 pagi... jadik ia memang kenyataan! Huahua... mereka bangun kelewatan... walahh... poyoo... tulaa.. jangan rancang-rancang... salu orang rancang nih tak jadik... salunyer laa.. taktau la korang camne... hihi... jadi tanpe sarapan dan tanpe sempat aku sedut air putih... mereka ajak bertolak-tolakan ke Penang... adesss... aku tak cukup titow... tido agak kelewatan okehh.. pukul 4 aku titow... lewat ke tu? Lewat la kot... so ngan mate stoned nyer aku masuk lam keter... iyess.. kul 8.41 gitu baru nak jalan... kire awal la gak tu kan?Kan?Kan?


Hee... blablabla... meraban lam keter dekat bape jam... sampai kat RNR Bukit Merah tros keter tuh benti... bukan rosak ke abes minyak... sebab nak memenuhi kehendak perot yang lapo... mereka kan penyayang... cewwah bajet... jadik makanler disituh... agak tidak ramai di RNR memandangkan ari Ahad sape laa nak bejalan sesuke ati jao-jao... kuarga diraja ni jerk yang seska ati wat.. huhu... gambo kat RNR takde.. sebab nak amek gambo tak sampai ati cos kat situ kitorang jek yang sibuk makan yang len keje*alaa.. kire takde orang sangat laa kat RNR tu...


So aku agak malu... silela paham eh ngan kondisi aku... hihi... blablabla... pas makan ayah aku menggerakkan kereta Nissan Teranonyer menuju ke arah Butterworth... actully aku tak bape paham ngan schedule perjalanan ari ni oke.. hihih...


Afta a while baru aku sedo yang aku tetido lam keter... sedar-sedar mak aku pangge-pangge kate nak sampai Jusco daa.. apekehe gi Jusco lak nihh? Larikk dari schedule okeh! Ohh.. bagi yang tak tau... mehh2 cek schedule ke Penang aku...


Point ke Penang:
- gi nengok Art Exhibition bapak aku tu
- jalan-jalan jek... tak terlintas nak ke Jusco tuhh...


Hahha... aku kan gedik.. nak jugak tunjuk schedule yang tah pape tuhh... hikhik... so aku ngan agak malas bukakler mate... aisehh... memang penat gile aku pon taktau nape laa ngan aku nih... so sampe ke jusco lam kul 10 camtu la kot.. aku mane pakai jam... jam aku betri da ilek..:DD

So inilah die Jusco Seberang Perai... aku amat menyukai langit pada waktu nihh.. plain giler... sangat biru... sangat unik dan sangat tenang... cewah ayat aku sangat seni la konon... konon jelaa.. hikhik... aku sampai-sampai sini terus otak aku set dan mulut aku bebel...



"Ni Jusco ke ape ni?? Cam kilang jer!"


*Orang Sebrang Perai jgn mrah gue ehh.. itu persepsi pertame gue pabila melihat Jusco yang begitu lengang tanpe orang dan keriuhan... uhuk2.. sangat pelik itu...


Jadi mulut aku ini sudah berkurang ajar lalu adek aku pon begitu juge... mereka amatla pelik dengan kekosongan Jusco itu... matahari da mencanak atas paler tapi takde orang lak... oh ye aku lupe aku tak pakai jam so aku taktau la pulakk yang baru kul 10...*cehh tetibeee...yang kat gambo aku tuleh kul 10.25pagi tuh korang wat-wat ler tak nampak ehh.. aku rase memang kul 10.25 walopon aku tak pake jam..wahh..apekahh??


Hmm... kitoang paking betul-betul pan KFC yang mahakarya takde orang tuhh... uhuh... memandangkan pintu masuk lam Jusco ni pon kitoang wat-wat tak nampak... jadik kitorang telah melanggar peraturan dengan masuk melalui KFC jek...

Dan teros amboiii.... second impression aku terhadap Jusco nih adelahh...


"Makk... lawo nyerr... eksklusif doeee!" *secare bisik-bisik aku berkate kat adek aku yang separa blur... huhuh


Mak aku pon terharu biru melihat ke eksklusifan tempat camtuh... tak caye kan?Kan?Kan? Nengok lua cam Willy Wonka Factory... tapi dalamm... fulamak... wa respek sama lu lah.. heheh... lawa... tapi tak se grand Pavi,Sunway and etc tulaa.. sile paham... hohoh...


Jalan punye jalan... dan jalan punye jalan... rupenyer bapak aku nak beli speaker ntuk die ngaja kat klas ti... aiseyhh.. cakap laa awal2... pe daa... so... afta membeli baju suar mak aku... kitoang menapak ke Digital Bay... kedai komputer yang dari luar aku tengok cam disko dansa... aku kan sukee bagi first impression cam ampeh... jadi tak kesah itu... korang kalo kesah simpan dalam ati kehh... huhuh... ohh yee.. before dat... aku telah memasuki satu kedai inih.. sangat syok dan bes... mehh2 upload


Tadaa..! Ini die... suke kedai nihh.. macam2 der! Nak tau pe ade lam nih?


Jom link pade :https://snjgift.com/Index.aspx


Sile sedia maklum dan kutuk aku sebab aku memang tak reti nak link yang satu urop-satu urop tuhh... tak paham? Tak paham sudehh... oke jom sambong... jadi telah membeli beberapa barang disini... rugi tak beli pape ehh.. ohh sangat rugi.. wa3.. cam xdek ari esok jek untok aku..phuiphui


So time baya2 tuh adek aku ngan chewing gum prise blueberry die tuh datang ke kaunter aku nak baya tuhh.. tarik-tarik beg kamera yang aku sandang bagai nak mati tuh..


"Asal ko?" dengan belagaknyer aku bertanye.... aku kan kerek ngan adek... jgn heran eh>:P

"Ayah panggil... gi kat kedai komputer tu... depan tu.. ayah nak bli speaker... cepat sikit.."


Aisehh kerek ngan aku ehh... selepas membayar pada ahmoi cantik yang menjaga kaunter tuh dan melemparkan sedikit senyuman plastik aku pon blah.. ohh yee.. "Thank u!"


Mehehe... lantas aku menapak ke kedai komputer tu yang aku kate cam disko dansa dari lua tuhh... nak tau asal? Die cat itam ohh kat dalam! Gelap dan malap!


Tada! Ini die kedai tuh.. aku da brani daa.. diri tepacak ngan kamera kat tangan... yay! Kemajuan itu penting! hihih... gedik... sile muntah kat baju korang. Amacam? Gelap tak? Heheh.. takdela gelap mane pon tempat nihh.. mate aku jek kero nampak gelap... so disinilah aku merasakan satu keseronokan... cehh.. ayat hampas la aku nih... sonok weyhh dok lam nihh! All perfect! Selain Digital Mall yang abang sdare aku bawak time gi KL dulu... aku rase nih antara syurga persisian komputer yang menyeronokkan. Tapi sayangnyer sampel MAC die ade 1 je... tu pon brand Apple.. ohh... tak suke..;P


Jadi kat sini aku rase cam terbeliak sket... tengok macam-macam yang aku nak de dalam nihh.. sonok giler.. rase nak bli satu kedai jekk... so meronda-ronda kat lam nih dengan ditemani seorang abang yang expert PC... aku dapat beberapa barang yang aku suke! Takde la branded mane okehh... aku tau barang korang agi mahal dari aku! Senyap2 sudehh.. hihih...


So aku beli ini sumer... gune wet bapak aku.. wet aku xdenyer... tapi de lagik satu barang... headset AVF aku malas nak masok lam nih sebab... aku malas... wawawa... yang headset tuh gune duet aku sebab bapak aku rase melabur kat aku rugi... cehh... xdela.xdela..xkan die nak cakap camtu lak! Hohoh... jadi yang atas tu speaker 4 bapak aku nak bagi lecture karang... bawah die tuh external hard disc or hard drive kit... ohh aku suke gilee... dapat mende nih! Gamba-gamba yang berkapasiti tinggi dan berjumlah berpuluh lemon tuh bole aku sumbat sume dalam mende nihh... perhh.. cam kalkulator? Ohh tidak... ni srupe jek cam pendrive and thumbdrive tu tapi kapasiti dier lagik beso... kalo pendrive 2gig.. 16 gig... tapi aku beli nih 232.7 gigabyte... takde beso mane.. yang paling beso 650gig aku rase.. huhuh... so aku suke inih.. bawah tu yang cam tempat dapor masak tuh notebook cooler... saper yang on9 tak henti cam xdek ari esok tuh amatlah digalakkan beli mende nihh... laptop korang tu kan bontot die kan panas biler lame gile pakai... so nak kasi sejuk letak ahh notebook cooler nih kat bawah die.. die sedut yang panas-panas tuh and salurkan keluar... aku nye nih murah je... arge tak paya le aku cakap ehh.. korang sume kan kaye... ti aku kasitau arge kang..

'Hek'eleh... arge tuhh... aku pon bole beli laaa... kerek ahh dak nih'

Hohoh.. aku wat persepsi snirik lagi! Lalalala~

So korang yang lum beli tu beli la ehh.. kang letop laptop korang kang wat naye jek... de banyak design agi.. paleng mahal... kat situ aku tengok RM110 camtula.. lawa memang lawa dan dijamin tahan lame.. dan lastly yang bawah skali tuh of cos korang tau kan? Korang kan da ade mende tuh.. hihih... tu pendrive... asal?

'Da ade hard disk kit lagi nak beli pendrive.. ko nih tamak sungguh eh!'

Ngihihi... saje je tuhh.. nak tambah koleksi pendrive... perhh.. belagak giler... poyoo... takdelaa.. pendrive lame aku da penoh... aku bli baru...

'Ehh... abes hard disk kit tuh pe gunee??'

Ohh yee.. abang kat kedai tu da divide hard disk tuh ke 3bahgian... aku... ayah aku... and mak aku... so... xde privacy okee... aku lehh simpan mende cam gamba... keje-keje aku wat lam tuhh... yang personal de ammo kenela pandai sorok kan...? Cehh.. kantoii... so bli pendrive nyorok la kat situ... sonang citer.. hukhuk... lagik bes pendrive tuh support password... sonok gilers... lagila penoh privacy aku punye pendrive tuh! Trima kaseh teknologi! Buhuhu...

Okeyhlaa... aku citer sal Jusco, Digital Bay and S&J Shop dulu... ti entry afta dis aku citer agihh pe aku wat kat Penang selame 9 jam... hihih... tidow la weyhh.. sangat nantowk... pheuu... so.. dadaa... :DD

10 ulasan:

en_me berkata...

me pong sukerr langit yg plain giler... sangat biru... ittewww

Simply ZULAIKA berkata...

ahahah
tp kt kk ni susa nk cari lgit biru plain cmtu
iyer..allah kn unik
:DD

Nazz berkata...

Temenung aku lepas baca entry nih...
Anyway thanks for the visit.. do come back

amnie berkata...

uwaaa...ak nk external hard disk tuh..............................

bpe harga ko beli weh?

best giler klo dpt..time nk download cite bahagia ar...

iKHMAR berkata...

Wah!!!
aku nk bli cooling pad & lappy sleeves!!! Biler nye nk g JJ nih??? Huargh!!!

Simply ZULAIKA berkata...

nazz:
hahah..most wlcome
:D

amnie:
ak rase lam nk dkat sratus gak la
bapak aku yg byrnyer..
ak pon xtau
;PPP

imar:
wahaha
boliboli
slagik de duet
ngeh3

iKHMAR berkata...

weh, cooling pad tu ko bli bpe RM??

Simply ZULAIKA berkata...

imar:
ngahaha
adess
kantoi disini
:DD
ak bli 12hengget jerk
ak cdg ko bli yg arge 20-30 cmtula
oke skit
ni ak bli pn bab tdesak
:DD

laila_da Strange berkata...

woit ak ske sgt ngan kedai s&j gift...byk mende pelik2 kan?

Simply ZULAIKA berkata...

leyla:
hohoh
ko tao xpe
bepinar-pinar mate aku msuk ctu
cam nak bli sume
kakaka
:DD

:)

Daisypath Anniversary tickers