Jumaat, Januari 16, 2009

Yea..relax seduniaa

Da siap masak lunch yay! Heypi gile la kunun...nenek2 kat umah da siap masak tada kepowh ponn... huhuh... so gitulah.. nak cite pe lagi... tadi aku masak spagetthi jer tuk keluarga diraja tuu...by da way.. bapak aku takde sekalang ehh... so masak simple sudehh... yang len tanak makan lu vole vela... tak sedap jangan komen manyak2 wat aku malas nak masak jerk...;PPP


Jadik aku lupe nak citerr... siyers lupe nak citer... semalam...punye semalam nye lagik...heheh, aku mood malas nak masak aku cakap la kat mak yang aku nak suh die beli jer lauk... mak aku kate beli je la kat depan tu... so pendek-pendek citers aku mangun pepagi tu tengok atas meje takde duet*salu mak aku kasi 10hinggit suh aku beli barang dapur... rini takde lak! Ohh... apekahhh??


Hmm... mentang-mentang aku baru dapat wet manyak... trus kedekut tanak kasi wet die... xpe2... aku ikhlas okee...bahaha... yeala sangatt...


So menapak la aku ke depan... alarhh... depan umah jee... takde jao mane..


Makcik depan umah aku ni da lama giler tak niaga nasi campur dier... aku pon nek runsing... asal laa lame beno tak niaga... kadang tu skati die jer nak bukak kedai... hmm... nak dijadikan citer aku belila kat die... tengok die nga santai-santai ngan suat kabar METRO dier tuhh... aku sengih-sengih alala tak ikhlas aku...




"Assalamualaikum makcikk...." *sopan itu baek anak-anak..hikhik..


Tanpa menjawab salamku itu die terus..."Haaa kamu!Mane kamu pergi merap je kat rumah."


Ceyt...! Sangat kotor ini makcik... wat tekejut aku jerkk... siap ko satu ari aku wat camtu gak kat ko.. >:P




Dengan muke agak senyum plastik, "Hm.. tula makcik, saye duk umah je da abis exam ni.. kadang balik umah nenek..."


"Yeke...[sambil pandang-pandang aku semacam]ayah kamu kata kamu takde wat apa cuti ni."


Cess...aku tau perangkap die inihh..."Ohh... yeke?Ayah cakap camtu? Takdelah, saya kerja dengan ayah la makcik... tolong-tolong die kat tempat keja die tu.."


*Nampaknya aku menipu oke... sape yang tak paham tu... paham-pahamla sniri...huhuh


Dengan muke tak caye nyer..."Yeke nii... takdela.. makcik takde sape nak jaga kedai ni... makcik ingat nak suruh kamu jaga... ari isnin salu student ramai datang... ti makcik 'blanjela' kamu apa-apa... kamu tolong ikat-ikat lauk je..."


Ohhh...'blanjela' disitu adekah bermaksud gaji?? Aku mementingkan soal duet oke... cess nampak sangat tak ikhlas nak keje...




Oooo.... tidak...tidak.... tak rela aku keje situu... tanak!Muktamad aku memang tanak ponn... perhhh... menakutkan.... phuiphui!


"Hm... tengokla dulu makcik... ti saya tengok jadual saya..." *cehh...bajet de jadual... blah laa kau zulaika oii... getikk... bahaha


"Kamu datang je sini... makcik tunggu kamu... kamu tolong ikat-ikat... nanti makcik 'belanja' la kamu... tak gitu?"


"Ohh... haa... insyaallah makcik... ti papehal kalau jadi saya datang... kalau tak jadi tu takdela gamaknye ehh... " sambil tergelak-gelak tak ikhlas... *perhh.. aku sangat cuak dengan ini makcik... kepala die sukar dijangka...




Ngahahaha... so pas amek-amek laok tuhh aku blah le jao-jao dari diee... sangat takot oke..huu..scariest..;PP

Nihaa... kete biru tu makcik tu punye laa.. payung kuning tu makcik tu punye... aku skodeng jek nih.. kamera aku ane la leh zoom jao-jao cam kamera gedabak-gedabak tuu... *bahaha... suara bengang... ngeh2


So gitulaa... aku sangat takot nak jumpe die dah... jadi makcik... wat beberapa ari sempena nak PLKN ni... saya takkan dilihat dipenglihatan makcik oke? Kita deal oke? Hakhakhak



Disudahi dengan salam

4 ulasan:

uNa !! berkata...

wakkakaka pg la keje weh
xde nye mkck 2 bg gj
mkck 2 bg ko lauk2 y lebey 2
ekkekeke

weh ko dpt plkn ke?
pg ble?

uNa !! berkata...

wakkakakakkakakak
zul gle sonok aku
gelak gle2 kt sni
kahkahkah

wehhh
3rd intake?
gleeee
ko hati222 wehhh

pssttt sdp x aku nyanyi?
haha

iKHMAR berkata...

ntah ko...
rembat je la.Keje baek punye tu!!!!

Simply ZULAIKA berkata...

To Unat:
kureng punye unat
huhuh
seb bek aku bek
cepuk juge ini vudak
ngeh3

yalah..3rd intke
budak saeytan manyak disana
tatot2!
huhuh

ko nynyi?
perghh..sedap gile
leleh taek tinge
ngahahaha

To Imar:
bahaha
baek mende
makcik tuh ska buli akuh
kang aku keje ngn die..
die goyang le kaki
merano eden
>;(
ngeh3

:)

Daisypath Anniversary tickers