Khamis, Februari 12, 2009

Sport's Day.. Deyy

Hephep... aku ngantuk... tapi aku nak update. Sebab aku tanak entry aku tindan tindan. Hee... tag-tag tih akan dijawab. Dun wurry be appy la la land~ aiyyoo.. nga tensen sebenanyer nihh tetibe sesat pimples kat tengah antara dua mata nih. Saket wooo.. even kecik pon sakettt... huhuh... okeyla... aku just nak citer bout hari sukan tadi. Maybe entry nih panjang... cos gamba adelah banyak... hihih~ so jom mula citer:PTadi pukul 2 aku pergi sekolah lama aku ngan menaiki bas... public bas arr.. takkan bas skola kut... huhuh... bas lambat gilerrrrrrrr sampai! Nak kate driver semayang jumaat tak jugak! Kejadian berlaku pade hari Rabu.! Huuu.. mencik aku... last last tunggu lam setengah jam kot... bas pun sampai. Seb bek takde ramai orang... lege! Huuhuh... then blablabla... kat tengah jalan jumpa lak Munir ngan Jihan. Ngeee~eppi gilakk... ngahahaa... lame ta jumpe Munir ohh... ;P Munir disini adelah seorang perempuan... sile maklum itu.Then jalan saing ngan dorang terus sampai kat sekolah. Time sampai tuh adela polis jaga 6-8 orang kat kawasan skola tuh. Maybe pasal rusuhan yang tak habis tu kot. Jalan banyak tutup. Jalan nak ke istana tu... jalan kat chandan.. entah arr.. aku mane duk area2 tuh. Huhuh. So aku masuk ke sekolah dengan jayanyer! Ngihihi... time masuk tuh perbarisan dah start.. dah berdiri terpacak daa... kire aku lewat arr sampai... aiyyoo... bas punye pasal arr nih! Bara jerrr... by the way takper.. janji aku sampai. Hohoh. Okey.. biar aku listkan apa perubahan sukan tahun ni:

1)Maskot rumah sukan takder.. *kakakaka... padan muke
2)Hiasan rumah sukan pon takder... *nampak cam plain pulak sukan taun nih..
3)Jual makan-makan kentang goreng kat lua skolah sume takde
4)Pancaragam takder.. *aiyya.. taun lepas ade ke hah? Lupe lak
5)Entah.. cam tak bape nak kick arr taun nih.. hmm.. kenape? Kenape? ;P

Hmm.. whateverlarhh.. janji de sukan yer tak? Huhuhh.. Ni ar Munir. Nama die Munirah ekceli. Classmate sume panggil Munir so Munir lah die.. hihih... kat klas aku suke gadoo ngan dier.. lagi lam lab. Lawak. Lawak.Hahha.. aku tau.. yong pasti tidak suke muke die dijaja di dalam blog inih. So better aku sensortkan wajahnyer. Kalau korang nampak,kat pagar tuh ade abang polis kachak sedang gagah berdiri. Huahua. Aku tau dier nak pegi amik Milo free kat lori Milo lam padang. Ngaku jelaaa... kakakakaNgahahaa, Am... weiyy dorang kate kau da matured. Cewwaaa.. matured gituu.. papehal kawan adelah kawan.. jangan lupe aku sudaaa~ ;POo yeaa.. ashiatun... minah ni da pigi Mekah loo.. jeles aku... and tengah tuhh Siti Balqis. Senyum jerr reti. Kikiki... and kiri adelah ekin... dulu skandal tuuu... bukan ngan akuu.. ngan bekas skandal akuu... sapekahh? Watpe na kasitau korang. Kakakaka~ kereks.kereks.Bahahaaa... perla yang jihan tekezut amat tuhhh.. tapi memang Nilam kalah pon... malu tul aku adelah budak Nilam 1 mase dahulu... Nilam oo Nilam nape anda jatooo... bek aku lari jao jao... aku bukan Nilam.. aku bukan Nilam... kakakaka~Tina ngan Razan. Ya Allahhh... dorang pakai baju nak same kalerr weiyyy... kakaka~ tengok cam nak kembar pon ader... hayyoo... aku tau la korangs duk 1 tamann.. na cipta skandal la tu err... hee~ papehal dorang 2 orang nihh da lulus lesen. Aku duk same dorang baraaa jer denga.... humm;PAku tau dorang kutuk aku diam diam... bahahaaa.. sukahati jakk... :PNih budak lekat senantiasa due orangs. Kikiki. Razan muke nak wat tomeiyyy jerkk.. aku tao kao putih suci lagi murni... jangan wat muke tomeiyy senantiasa... jelesss akuu.ngihihihii

Am bizi tepon weiyyy... aku tau die tepon saper... dier tepon bisnesman. Har har har.


Aiyyyooo... nga lepak lepak tepi bukit tuh kann... tetibe kitoang nampak sorang insan yang dikenali... cewwa... ia adalah Sir Jamil! Sir fizik kitoangs yang klaka gilerrr.... ngahahaaa... time nih die nak naik atas... beria panjat kauu... kitoang tengok jekk cikgu usaha na panjat. Ekceli tade arr tinggi mane bukitnyer... cikgu jer yang cam tengok gaya susa gile na panjat. Hahahh.. sampai jek kat puncak terus tembung ngan kitoang. Time tuh aku nga pegang kamera... sogan eden... ngan muke blushing-blushing kitoang terus tego:


'Hihi... cikguuuuu....' *ayat biase bile da bbulan tak jumpe cekgu.. ngan muke sengihh ala ala nak dapat angpau


Cikgu pon jawab ngan slang Penang dier:


'Haa... apa ni apa. Buat apa sekarang nih..?'


Jawablar kitoang:


'Amek lesen cikguu... heee~'*sengih lagik tak henti..


Cikgu pon:


'Ya kaa?'*ngan mimik yang agak lawak beliau menjawab.


Kahkah.. lawak gilerr ar cikgu... gelakk jer aku... huhuh


Ahhaaa... time ngah lilau lilau++aku yang sedang kelaparan dan berniat nak kuar dari kawasan skola++dorang yang semangat nak tengok cikgu praktikal++perlawanan antara sekolah sekolah berlangsung... tetiba ujanssss.... kakakakaka~ first first ingat ujan biase jer arr.. jalan pon bajet nak macho jer konon ujan adelah tidak membawa kesan buruk. And then.... hamekk kauu... direct to the point ujan lebat! Terus sumer da cam kambing carik tempat teduh... kakakaka... lawak gilerrr.... lawak gilerrrr... gelak sakan akuu... ngahahaaa... tapi even hujan pun... perlawanan tetap berlangsung. Sampai ader pelari yang tegolek cos padang licin. Siannn... aku tengok jer arr... ngan takde mudnyer... mud aku time tuhh na makang jerr... tapi da tersangkut ngan ujan tak dapek na watpo... huhuh...Huuu... tunggu punye tunggu last last aku fed up lalu aku redah ujan dan berbincang ngan mereka untuk terus gi makang tanpa iraukan ujan yang lebat. Dorang cam memule tak konfiden kerna mereka cam tanak jalan dalam ujan... tapi aku ngan mak nani cam degil nak jugak... ngeee~ aku lapa weiyyy... ngan mak naninyer na makan... hihihh.. nampak giler sume nga giler lapoo... huu... last last redah gak... gi makang kat 1 kedai makang nih... then aku ternampak larr 1 keter nih... giler very the vogue aku kater... driver dier adelah seorang cina dan berjantina lelaki. Haiyyaa... jeles jekk tengok... Aku adelah benci melihat sesuatu yang aku tak bole na dapat. Ngahhahaa... hina gile pangai...


Hmm... so afta makang makang kasi kenyang perut, Tina ngan Razan balik... then Am pun cam nak kuar ngan Ad. Then Syiqa da balik... tinggal aku... ngan mak nani then ngan 2 kawan aku... aku na beli DVD so aku nak beli so aku pegi kedai DVD so aku beli ar. Huhuh... ayat da ta larat na tulis. Kikiki... pepehal aku sonok bejalan ari ni... walaupun sukan kat skola cam hambar jer... tapi wat can i sayyy? Ngahahaaa... k larr.. abis disitu... aku da ngantuk... giler ta larat... na wat tag pun cam aiyya.. tala bole bukak mata lor... then aku decide na wat tag sok++jwab komen komen sume tuh... okep tata... jumpe sok! RPK cuti sok. Suker la erh..? Hee~

7 ulasan:

noorfarhana berkata...

ika..cane nk tukarkan cam ika tu..
Di la la la kan oleh monster la la land pada...... then komentar ikhlas

iyayaya berkata...

awlnyer sportday korunk
hehehehe

monster la la land berkata...

sis nana:
takpe2..tih ika aja..hihi

iyaya:
tu la pasal..awal gilak
aiyyo~

syakey berkata...

a'a. awal nye hr sukan.
sempat ke nk praktis
huhu

amnie berkata...

rpk stands for pe weh?????

btw..mini cooper mmg seksi!!

iKHMAR berkata...

Raja Pompuan Kelsom..
Hahaha...ske ati aku je tukau2 ejaan! Wuwuuw...Weh, xpress gilossss skolah ko.Awal2 da sukannn...

monster la la land berkata...

syakey:
tular awal gilerr
tatau ah dorang
cam klam kbut jek
mybe xwat manyak sgt ltihan kuts
hee~

amni:
raja fomfuan kelsom ler cek kak
hikhiik
biler kao nk bwk aku ronde ngn mini cooper?
la la la~

imar:
kakaka
same jekk sebutnyer fomfuan juge
kikiki
tu lar pasals
taun nih mncapai kmajuan yg lebeyh
:]]

:)

Daisypath Anniversary tickers