Isnin, Februari 02, 2009

Takut


Wuaa... watteheck la... watteheck u noe... watteheck.... wuuu... aku sangat menyesal dan insaf... wuwuwu... aku takut... gear keta aku da loose... cehh kete akuu la kununn... ngaa... saper mekanik kat sini? Silela datang repair keter sayerr...
Takde... tadi petang... aicehh.. malas lak nak citer sebab aku nye yang salah dan sangat melanggar undang-undang... wuu... takper aku citer laa.. cos writing itu adelah senjata meluahkan perasaan... cehh gituu... huahua...
Okep2... petang tadi... aku da siap lawa - lawa pakai baju sume kan... aku cakap la kat mak aku..
'Mak, orang nak kua ngan **** jap tau...' - ngan suare yang baik aku berkata.
'Okey... jangan balik lambat... bawak kete tu leklok...' - woaaa... aku sangat terkezut.
Hehehh... ekceli aku nak kua nek moto tapi tetibe mak aku kasi lak aku bawak keter die... jadi rancangan moto tu aku terpaksa letak dibelakang la. Huhuh... ngan kesenyuman yang melebar aku telah mengambil kunci kereta. Wahhh... semangat gilerrr.... gagagaga....
So bawak la aku kerumah **** ngan konfidennyer... da la lesen gantung... skati jer aku kan? Sape polis kat sini silela saman aku... wawawa... tapi aku hepi gilak... tank minyak penoo... leh bawak gi tepenk tuuu... wa cakap sama luu... hakhak...
So the story begin apabila si **** yang da dapat lesen L tu nak ce try an error bawak kete mak aku tu. Adeis... aku ade cakap iya ke? Aku de cakap yes? Or aku ade cakap 'yup bawak arr.. aku ta kesaa..'. Gagagaga... aku takde pon cakap mende sume jadah tuu... aku just... 'ohh..' then teros dok sambung makan pisang goreng lam keter. Memandangkan aku da berpindah ke tempat duk penumpang jadi die telah menguasai tempat driver. Maaa... okey.. over lak aku ni... ekceli takdela takut mane time ni... tahap takut aku maseyh rendah agii time nih... huhu... over... over... So aku kasi la dier bawak... bajet cam aku ni jurulatih pemandu lakk... belah laa... aku dup dap doeee... doeee... dan doeee... hadeii... sesalanku! Da la die bawak 3 anak orang! Sume lom kawen lak tu! Mau aku maot camne? Tak ke tak sempat kawen aku! Huhuh...
Jadi time pegi tuh tahan lagik... die pon konfiden jee bawak... aku kat sebelah dari tadi asek genggam jerr jari jemariku... sejuk weii... sejuk giloo... gaaa... aku tak suke stresss... stresss menyeksekan!!
Hmm... bile sampai jerr kat umah member aku lagi sorang tuh... aku teros lege... gelak sampai terlebeyh ikhlas *nak tutop tensen semate-mate
Huu... and bile da kul 6 lebeyh tu da nak balek tuh si member aku yang sorang lagi nih pon cakapla...
' Wei, bia Zul drive jela.. die konfiden sket... aku risau laa...' - gahaha... itu ler ayat yang kunanti-nantikan okeyy
And then dier pon cam nak hulur kunci keter kat aku... tapi cam tanak... aku pon serba salah.. okey.. aku sangat cepat serba salah... dan aku tidak reti tego kawan... walaupun aku memang patot tego tapi aku sangat takot... dan sangat tidak reti... huhu... itu adelah kelemahanku okep... sile la gelakkan aku. Huhuh.
And then memandangkan sikap aku yang sangat teragak-agak itu... lalu die terus berkate:
' Takpe la Zul, aku nak test drive jap... jap je.. rini jer... huhu..'
Aiseymen... tu aku lemah tuu... maaa... tulun.tulun... ajarkan aku ketegasan... gahh... hmm... jadik memandangkan begitu aku tepakse terime... iyerrr.. aku kene terimee.. wuaa.. aku tanak gado ngan member... huhuh... okess... bia aku citer ketakutan bergande aku ituh...
Time balik aku ingat sume tuh da berakher... kedup dup aku da abes... tapi ternyate aku silap... maken dup dup lagi adelahh!! Wuaa... aku dok lam keter gaye cam tak keruan jer
afraid Pictures, Images and Photos
Huaa... sayer sangat siyes... sayer takot gilerr... gaaa... and care pemanduannyer sangatla menakotkan... well... masok lam jalan sempit camtuh kenelar pegang stereng ngan gaye yang elok dan konfiden kan? Kann??? Tapikk... die bawak dengan peno ketakutann... aku pon takottt!!! Aku maseyhhh traumaa... gahahahaaa
Nga cuak-cuak nengok die bawak tuhh tetiba bangg... langgar mende tah... yang pastinyer bukan langgar mende idop... die langga mende mati... perhhh... stupido... sepanjang aku bawak kete mak aku... tak pena aku langgar pape tau tak!! Maaa... ampun maaa... wa sangat takot loo...
Si kawan aku yang awal tadi suh aku bawak keter tuh teros cam super shocked Pictures, Images and Photos
Ngahahaha... cuak doee... aku pon telah mengambel keputusan tegas...
'Weip dah.. dah.. tuka-tuka... tuka seat... aku drive...' ngahaha... kene wat muke kerek sket baru dier takot... wawawa...
Dier yang da kecut perut+pucat+lesi+mati=pepulema tuh terus tanye aku:
' Wei.. camne ni weiy.. leh ke benti tenga jalan nihh.. wei.. mak ko camne...'
Hekelehh... miseng lak... kasi jela aku drive... bahaha... kan ayat hina aku da kuar... aku da fed up dan meletop gitu arrh... mane lehh kawal pe dah... cakap direct hamek kao... wuhuhu
After tuka seat tuhh barula dorang cam lege-lege sket... si adek kepada **** nih siap kate,
' Huu.. kak Zul bawak okey sket... lege ati den... huu.. '
Hoiyyo.. aku memang nak drive dari awal laa dek nonn... kakak kau nak drive so aku kasi laa...
Tengok ayat aku... cam skati jerk kan? Papehal pon aku takde la marah mane pon... kawan tetap kawan kann? Takde kawan pe rase kan? Huisyy.. tuh laa yang susaa tu kan? Wuaa...
And now aku telah menghadapi kerunsingan melampau bile gear keter tuh da loose... u noe wat is loose? Apekahh loose? Loose longgar la kan? Longgar tuh loose la kann??? Aku tensen naa...
Aku telah konfiden pikir yang gear aku loose because of rim tayar keter tuh maybe bengkok and slack sikit biler terlanggar mende jadah tu lalu menyebabkan efek pade gear... gear tuhh siyesli da loose ngok... tak pasal kene ngok kan korang?? Wuaa sorii...
Skang nih kul 9 suku... mak and ayah aku gi kua makang.. aku kat ruma da cam cacing lak.. bukan cacing jerr.. ulat beluncas daa nihh... aiyyoo... aku sangat the menyesal... tu lah bahananyer kan? Gelak laaa... silela gelak... wuaa.. mencik aku... phuiphui... ayat sumpahan terlalu manyak kua dari mulut rinih... sori yer mulut... ngaa.. aku terpaksee... ;(

9 ulasan:

.fARhANA. berkata...

hehe~
kamu nie..saye pun pnah alami gak..
bwak kete ayh..ciap lngar kete owg lgie maser nk reverse..
nsb bek cina tue tak marah..
dah ciap meraung melalak kt lam kete b4 jmper cina tue..
huhu~

pengalaman itu indah..
nt leh kenangkenang!
;)

NADESHIKO berkata...

Weilerr~
dah tuu, mase mak bapak ko kuar makan, diorang kuar naik ape..?
guna kete tuu jgk ke..??
adoehh..
next time ko kne beranikan diri tegur kawan syg..
kalo ko asyik tak berani mcm nie..
silap hari bulan org akn pijak ko mcm semut..
aduhai..
ape2 pun, aku doakan supaya ko tak kena marah dgn mak bapak ko laa..
amin~

iKHMAR berkata...

ko wat dono je ar..
kalo mak ko tnya, ckap ar..;

"time ika bawak ok je..."

Hahaha..keji nye aku! mengajar kawan buat dose..Huhuhu.

Simply ZULAIKA berkata...

to fana tomeyh ituu:
nganganga...
pngalaman kamuu lagi hardcoree..
lam proses tenangkan diri nihh
gagaga

mmg indah..
kang xpsal time tue gelak sorg2
ngeh2
;DD

to amee cyg:
dorang adelah kua gune kete bapak aku
jadik kete mak aku adelah aku yg last sntuh
jadik aku mnjadi pesalah scare terangan
ngaaa...cuak nk pengsan nii..
kehkeh..

tulaa.. aku kene blaja tegas kann?
ti aku blaja jadik garangss keyh
wee la la~ ;]]

ohh.. amiin.. aminn.. doa manyak2..
ngih3

Simply ZULAIKA berkata...

to imar lalink:
ngaaa... aku nga try lncar lidah laa nii nk sebot mende tuhh
maksaklahnyer eden tak reti nipuh deyy*ceh bajet cam dak baek la nihh.. phuiphui

kehkeh.. papehal tih aku kasitau resultnyer keyhh.. silerla tunggu..
kuangkuang

tintin berkata...

habis la
ko langar aper weyh
mlm kang die cri kau
pulangkn ...pulangkn...
hahahhaa

Simply ZULAIKA berkata...

to tintin kerek:
ngehhh...bukan aku okeee
kawan akuu yg langga...
so aku hanye lalalala~ disebelah
huahuahuaa..
pulangkan.pulangkan.sepak kang
ko la..kang die cari ko
pulangkan kemre akuuu~
gagagaga
;PPP

uNa !! berkata...

weh peh meh la dtg pnggg
amk aku kite g quensbay!

Simply ZULAIKA berkata...

engkaooo
aku nk gi ipowhh pong xlepas naaa
kehkeh
tggu P aku lpas..eden kite ronde london
kakakaka
;PP

:)

Daisypath Anniversary tickers