Isnin, Februari 02, 2009

My first nasi lemak tangan_made

Gahgahgah... tajuk entry yang ni lak cam senget aku tengok. Gagal la tatabahasa aku ehh... wawawa... well aku nak citer lunch for my family today. Semalam malam time mak aku sibuk wat keje dier aku tanye-tanye lar...


'Mak, esok nak masak per ehh? Blur ar' *nih tenga nk rayu supaye cengelat nak masak sok.
Mak aku yang tensen aku dok asek tanye sal masak tengahari tros jawab :
' Alaaa... masak jela pape... telur goreng ker... blablabla ker... haa... '
Aku cam tak puas ati sebab mak aku memang nak suh aku masak terus jawab balek :
'Halah... masak per... da tak pandai nak ikut selera dorang tuh.'
Tengok alasan aku yang kunun kukuh... wawawa
Mak aku jawab dengan jawapan tekejot :
'Haa... takpun sok masak nasi lemak, bolehh??'
Woiyyo... nasi lemak?? Makan tengahari adelahh nasi lemak?? Mak nenek tuk korang penah wat nasi lemak as makan tengahari? Huaa.. very rare... gahahaha....
Aku pon jawab nak tanak,
'Entah.. tengok laa lu... '
Jadi sesi temubual tamat disitu dulu sebab mak aku sangat busy... huahua.. busy la sangat tuhh...
Ohhoho... and aku mangon pagi tadi. Pas borak-borak ngan Mohd Farhan and kene leter ngan die cos aku tanak makan ubat dan juge aku bantai minum ais 2 cawan... aku pon teros la bersemayang... then aku tidow balek... cam duniaa akuu yang punyee... wee~ Mohd Farhan tuh gi keje okess... da nak masuk kampus pon sebok nak keje... gedik laa... hahhah...
Jadi pade pukul 10 gitu aku mangon laa... sangat lambat kan aku mangon? Ape aku kesah kan? Janji aku cukop tido kan? Ngehehe... kerek gile... mangonmangon.. blablabla... mepek sane mepek sini teros aku pijak dapor... aku tak hamek bekfast lagik today... cian perot... cian giler perot aku ni... hihih...
Then aku tengok dapor cam bohsan giler... aku tatao nak masak per... tatao nak masak perrrrr.... pikir... pikir!Sedang memikir... pikirkan sedang... sedang pikirkan... memikir sedang

Nice idea Pictures, Images and Photosno idea Pictures, Images and Photos

Tetibee...
Idea Pictures, Images and Photos
Aku tingat idea nasi lemak yang mak aku kasi tuhh... gagaga... even aku sangat malas pon aku kene set anjakan paradigma... ohhh.. think out of the box okess... asek makan nasi laok telur goreng je orang pon bole muntah tau tak... gahahh... jadi aku sangat bersemangat... giler bersemangat nak menghidangkan nasi lemak tuk family aku... huhuhh... cam poyo jerk ayat aku kan? Kan? Kan? Well... do i careee??? ;PP
So aku surf tenet tuk cari resipi nasi lemak itu... aku kan otak 0-0 tuk masak mende-mende hebat nih kan... so merasekan diri nih tak reti nak wat nasi lemak aku pon surf tenet... huuu... manyak gile u noe... manyak gilerrr resipi nasi lemakk... naik lemak otak aku tengokk... jadi untuk hilangkan lemak kat otak aku nih, aku telah memilih hanya satu jer resipi yang maha simple iaitu di MyResipi.com .Bes gilak situ manyak giler resipi jutajuta lemon. And masak punye masak ikut mende lam tuh make terciptalah nasi lemak design by me. Nak tengok? Nak tengok? Tak lawaa ne ponn... tapi inilah dierr...

Aku ikot bute-bute sume lam resipi kat tenet tuh. Makaseyh yer orang-orang kat situ sudi derme resipi tuk aku nih... cewwa... tuk aku katenyer... poyoo...

Gamba no.2 tuh adelah hotdog. Sapekahh tak kenal hotdog?? Maka dia bukan orang yang suke hotdog. Bahaha... hotdog tuh saje letak sebab aku takot rase nasi lemak aku cam pelik... jadi aku letaklah hotdog tuk kabur-kaburkan lidah dorangs tuhh... hotdog kan rasenyer sedap... bahaha... dan yang ke-3,4,5,6,7 tuh for sure korang kenal per dier kan? Cam tak pena makan nasi lemak pulak. Kihkih... gamba tengah tuh bajet jer tuh... kunun gune pinggan nak lawaa jerr... aku carik pinggan tuh lam almari umah semate nak nunjuk lam blogger nihh... kan poyo namenyer tuhh... nampakla mahal siket kan nasi lemak aku wat tuh kan?

Ngehehe... jadi saper yang nak rase silela wat tempahan delivery yer.. ti aku anta super duper faster ke rumah korang.... gagagagaga

Okeyh sekian disitu... aku malas nak citer melebar-lebar... huhu... okeyp tata...

6 ulasan:

syakey berkata...

nasik lemak yummy

:D

Simply ZULAIKA berkata...

hahah
yummy yaman
rase die, taktao leh time dek bumi ke tak
;))

tintin berkata...

sedap x?
aku nk rase

Simply ZULAIKA berkata...

ko?ko nk rase?
meh2 aku suap
halamakk..
jao gilerrr
sudu aku ta sampai kluang arrr

kakakakaka~
;PPP

iKHMAR berkata...

dey,
kemain jadi suri rumah tangga ko erk!

Simply ZULAIKA berkata...

gahahahah
idop da melarat gini laa
cehh ayatt 'bersamamu'
ngahaha
;DDD

:)

Daisypath Anniversary tickers