Jumaat, Oktober 30, 2009

Ini Tutor untuk akak datin

bosan.. bosannnnnnnnnnnn..
Salam sume.
Btw okay.. now i got broadband in my hand.
And im still at petaling jaya
Kalau tak haram nak on9 kat sini.
Tah bila tah nak balik ruma tatau ar
Hai tensen betul

Okey mau cite panjang tih next entri k sayang sayangku..
tensen tahap melampau ni..
and tensen aku ni takde sape pon yang tau..
aku sorang je yang tau.
Orang lain tak penah nak heran pon.
SHIT.



Uhuu.. by the way okey... kepada akak datinku tersayang... soriiiii sgt2 ika xdapat nak on9... faham faham lerr kann.. umah nenek ni name jek kat tengah bandar petaling tapi talian tenet pon takleh nak sambung.. isk3.. sodehhh kansss bak kata en_me.. wa3

Akak datin, ika tak tengok lagi blog akak... hehe.. akak cakap blog akak da jadi cacamarba? Ayoyyoo.. siannnyyee... tula ika lambat sangat wat tutorial ney...

Heheee... kepade sape sape yang mau tuka background suka suka ti je cam ika salu tuka ni... *dulu background ade gamba ketupat, gamba ashen kamen kaler biru, gamba kuki manster...*

Senang jek...
1) Pergi kat Layout
2) Klik Edit HTML
3) Tekan CTRL+F kat keyboard tuk search word
4) Tengok kat lam kotak yang de tulis banyak huruf tu
5) cari perkataan ini :

body {
background: #ffffff url('http://i664.photobucket.com/albums/vv4/missdolliecrave/dolliecrave/myspace-layouts/word/19.gif');

6) da jumpa perkataan tu ngan guna khidmat ctrl+F tu so anda cuma tuka perkataan yang saye kaler merah tu ngan url gamba yang anda mau sebagai background
7)Then save template
8) Ingat yer.. pastikan gamba yang anda nak jadikan background tuh tak lar terlalu besar... takut tak lawa+lama nak load page karang... arap maklum
9)Guna size 600kali800 pon da lawa daaa
10) So try try lar yee... tak jadi sile adu kat kotak komen
11)And ingatan lagiii.. mau senang cari url gamba pi godek photobucket sudaa.. and mau lebih menarik upload gamba anda sniri kat photobucket and copy paste url die jek

Tamatt...

KEPADE NEW FOLLOWER+TETAMU KEHORMAT YANG LINTAS LINTAS KAT BLOG NI... MAAFLER TAK TERURUS SIKIT LAR IDUP NI SEJAK DUA MENJAK NI,,

DA JADI ORANG BARU LA KONONNYER


POYO

4 ulasan:

Datin Paduka Bokbong berkata...

weee~~~THANK YOU, ika!!!!!!! ssah pyh ika wat tutorial ni utk akak...terharu sgt!huhuhuhu..
nti akak akn try...skrg x smpt..ade guest kt umah & akak dh nantok..nk tdo..huhuu

smlm cacamarba jap blog, tp Alhamdulillah sblm tu akak save layout lama, so, back to normal blik..syukurrr...
tp still becite2 nk tukar layout bru la..dh bosan..hehehe

THANX SOOO MUCH, ika!!!mmmuahh!!
I LOVE U, dear
xoxo

joegrimjow berkata...

huhu
camne nak pakai disquss komen?

Ashen Kamen Bi Bi Bi! berkata...

akakkkk!
i lub u tooo
eheee

joe:
apakah disquss kmen??
hehehe

Cik Peanut berkata...

ika...
wah..thankz
peanut pun dah bowink ngan background blog
nak jugak tukar2
hehehe

:)

Daisypath Anniversary tickers