Isnin, Mei 03, 2010

YESS!! Im homeeee at last.. xperlu cuti sem untuk bercuti!

Hahaaa.. today adalah 1 Mei hari Sabtu.. aku balik Kuala Kangsar, Perak!
Yeehaaa...
Pagi tadi ika bangun pukul 7.43 pagi... mesej Encik Nazrin bin Anuar yang xsedar sedar.. hahaaaa
Then ika gi mandi... pas mandi kemas bilik cos nak balik KK dah.. buang sampah kat bawah(meggi yang da 5hari xbasuh, air cincau pasar malam hari selase.. heheee)

Pas buang sampah merempat kat bilik Kak Ain main tenet... sempat lag tuhh log in facebook... huhuuu... then dalam pukul 10lebih tu masuk bilik bersiap tuk gi bustand Alor Gajah... Kak Ain cakap, bas gi Alor Gajah hari Sabtu ade kul 10.45... so baik kau pergi sekarang.. kalau tak lagi lambatlah kau.. hahahaa

So dalam pukul 10.35 pagi tu betolak la dari kolej dengan dihantar di bilik aku oleh Ina dan Kak Ain.. perghhh siyess cam sedeyhh wehh.. hahahaa.. sebab mebi atau mebi aku akan kembali ke uitm awal dan bejumpe korang2 atau mungkin tu last aku jumpe korang and next sem la hari yang kite akan bejumpe.. HUHUHU~

So dengan beg kulit baru beli kat DP semalam berisi laptop.. dan juga beg army guni beras berisi baju ika melangkahkan kaki keluar dari Lendu dengan harapan dapat bas before pukul 12.15. Cos tiket bas ika tepat pukul 12.15 tengahari.. heuheuu

Emm tunggu punye tunggu bas Mara Liner last last dalam pukul 11.05 camtu die datang... lalala~ penat wohh tunggu bas harini.. sumpahh.. harini bende paling penat adalah tunggu bas.. huhuu

So bile da sampai kat Alor Gajah tu.. * dalam pukul 11.20cmtu la*
Ika gi carik makan.. wuhahaaa... makan sorang2 weehh.. cam sadis pon ade.. huahuaa
Pas makan dalam pukul 11.45 cmtu ika balik ke bustand tunggu bas yang konon pukul 12.15 tengahari tuu.. heheee
Last last tunggu punye tunggu hampeshhh... 1suku baru sampai... taik betul punye bas! SAKIT HATI WEII>>> DALER PANAS!! GRRRRR

Akak tu pun cakap :
" Haa.. dik.. tu bas da sampai balik Ipoh.. "

Ika pun ngan ke excitetan nyeee.. pun masuk lerrrr... tak tengok blakang agi tuu... ika cume tgk muke pakcik bas tuu...
Pas die koyak tiket ika terus pusing nak cari tempat duduk... aduihhhh.. mak aihhh!!!! Sumpah wehhh.. sume orang pandang aku!
BAPAK PENUH! HAHAHAaaa~
Ika pon buntangkan lerr mate mencari tempat kosong.. aduhhh
Tensen dul.. da la tunggu bas lame... last2 dapat bas bapak penuhh..
Ika tgk sume orang nga tido... sampai ika tesepak de kaki sorang mamat ney.. haha shiuttt...
Last2 tengok tempat kosong tggal 1 jeee... kat blakang... sebelah mat bangla.. die ngah tido... hahahahaha...
Nak taknak kene gakk duduk... daler mamat depan ika 4 orang panggil ika cikaro.. shiutttt
Rase cam nak turun bli tiket lainnn pulakk.. menciiii akuuu.. wuaaaaaa
GRRRR!
HAHA

Sepanjang jalan xbest kut... penat.. sakit pinggang.. sakit hati... bosan.. denga lagu and mesej jee... adoii sumpah bosan gileee wehh.. perjalanan tu lame gileee.. rase nak tepengsan pon derr.. nak tido takleh tido... keliling sume mamat pelik2.. huuuu

Last last bas berenti kat Dengkil... ika xturun ponnn.. malas.. agpun kenyang agi... mamat 4 orang tu ajak ika turun.. and ika pon lam ati
"Weii.. watefishh.. nak temuntah aku"
HAHAHA
Then after Dengkil bas tu pun bergerak dengan slownyee....
LALALA~
Sepanjang jalan hujan... mendung... gerimis... and banyak keter eksiden.. huu
RIMAS GILEE SUMPAHH....

Last last lam kul 6.30 cmtu ika sampai gak kat Ipoh... wuhuuu... first time nek bas turun kat Ipoh... blur gile weiii

Sampai kat situ ika turun basah2 ika terus gi tandas.. ngeheheee~
Then ika cam tecari2 bas nak gi Kuala Kangsar [sumpah tak jumpe sebiji pun]

And then ika tanye pakcik kedai makan ni camne nak amek bas gi Kuala Kangsar...
Die pon cakap...
"Alamak nak... nak kene pegi kat bustation Medan Gopeng.... kat sini memang takde bas pegi kuala kangsar... die kat bustation pekan tu..."

Perghh.. muke ika pun cam blur2 ayam.. yadei..

"Jadi camne nak gi sane eh pakcik.. adoi.. saye fst time ni turun cni.. hehee"

Pakcik tuh pon senyum
"haaa.. nak pegi sane kene amek bas superkinta... bas pendek2... kul 6 ni je ade..."

Ika pon rase cam taik gile time nih trus cakap tima kasih then lari la cam anak rebbit yg comel menuju kearah bas yanggggggggggggggggggg........

HUMMM... betul!
Bas yang pendek! Dan hitam... dan penuh ngan orang pelik pelik.. huwawaaa~
And ika sorang gul dalam tu... ngeheeee~
Huhuu.. tp its quiet fun laaa... bes kut.. hehee

And sampai jek kat bustand Medan Gopeng trus ika turun and amik bas Reliance balik ke Kuala Kangsar... wuhuhuuu

AT LAST!! YESSS!

Hemmm... dalam pukul 7.30 camtu ika sampai kat KK and mak pun amek.. hehe.. kitoang gi pasar malam beli macam2 makanan and ika balik show off beg kulit ika kat ayah then melahap... lalala~
What a heppy lifeee...

Note : Harinii jee ika da jumpe 3 orang pakai kasut sebiji cam ika... sumpah sebijik... hahahahaaa

1 ulasan:

blueberryaurora berkata...

ko mmg klkr r eka...

:)

Daisypath Anniversary tickers