Khamis, Februari 05, 2009

Bla..bla..bla..

Bahah.. mencik gile aku malam semalam… takleyh nak on the line fulak… line tenet cam dengki ngan aku.. kiki..

Dah aku punye entri cam pending kan… huu.. jadik entry nih cam basi la kan? Kan? Huhuh.. lantak.. janji aku nak citer gaks. Aaa… petang semalam iaitu petang Rabu tu.. mak aku cam bising-bising aku duk rumah cam tak wat pape… takde perubahan dari segi corak dan warna... potpet-potpet die miseng aku hadapp tak henti tenet tuhh… well… itu adelah tekno.. jadik tekno haruss dilayan senantiasa kann? Korang for sure setuju ngan aku… gahahh.. silela backup akuu… ;PP

Hmm… jadik nak jadi citer, petang tuh cam tak tahan mak aku potpet-potpet++pandang slack kat aku… trus aku tutup pc then aku duk kat kusi cam orang bodo… memang bohsan gile takde tenet lam idup nih… cehhh.. gituu… hohoh.. so demi nak mencuci balik nama baik aku yang dipanggil pemalas++tak wat keje pape++hadap tenet je keje.. maka aku telah menjerit secara tiba-tiba:

“Weiyp.. orang nak wat minum petang nih.. korang nak minum apa? Cakap jelaa… weiy ko nak pe?? Cakap jek kat aku”
Berkate lah aku ngan bajet sungguh belagak pade seisi rumah dan kepade adik aku.

*Senyap* hekeleh kerek gile dorang.. ingat aku men-men per? Huhuh

“Orang cakap betul laa.. cakap la nak ape.. ti orang masak arr… cepat.cepat.. nak kul 5 da nih..” skali lagi aku cam bajet belagak cam baguss jak… bahaha

Mak aku tetiba dari tingkat atas laung balek :
“Mak nak karipap. Bolehh??”
Adik aku pon :
“Ha’ah. Ami nak karipap. Bolehh??”

Oicehh! Karipapp? Saje nak kenekan aku weiyy… mane aku reti… kakakaka… korang memang sajee… saje sesuka ati erp request mende kekomplikated tuhh… heiyya.. tak suke. Tak suke.! >;P

Mak aku tetibe gelak… gelak nada agak-agak nak hina aku siket… huuu… menciik..
“Haah.. buatla pe lagi.. kat dapur sume ade.. tepung ade..kentang ade.. minyak pun ade. Haa.. nak sangat buat kan… buatt..”

Meyyhh.. mak aku... nada nak pedih tinge aku je kejenyer ;PPP sukee tengok aku cam looser sket… ciss.. tak leyh jadik nih…!

Eden aku pon cam mati akal eden aku senyap laa… huahuahua… memang tanak pon wat karipap… bukan dorang makang pon! Penat aku wat kang tengok dorang lalalala~ gi beli kueh kat depan… sukee gituhh.. tau la tak sedap… wahahaha ;PP

Afta a moment tetibe cam dapat akal sket.. aku mane bole bia dorang gelak sakan camtuh je kat aku… malu la weiy.. malu tau tak? Malu adelah shame… wahaha… jadik melihat akaun didalam dompet aku… sangat cukup tuk cook sumtin for dorangs… keyp.. cam nak blagak je keje… huahua… so aku menapak kedepan membeli larh pe yang aku ingat kat kepala ramuannya. Acecehh.. cam nak wat pemende jerk… gedik lebeyhh… ;PP

So bla..bla..bla… lepas beli aku adelah telah sibuk didapur… memasak… itu ini… itu ini… tadaaa… mehh upload gamba pemende aku pegang pade petang rabu itu…
Haa… aku telah memasak kueytiaw goreng… hee.. tu je aku ingat kat otak nak masak perr.. karipap cam tanak wat kan? Jadik aku buatla kueytiaw… makanan juge kan? Kategori minum petang gak kan? Huhuhh… tetibe adek aku yang kecik tuh cakap-cakap ngan aku :
“Kak… ce wat charkueytiaw sikit… Ami nak yang basah-basah tuu… yang sedap cam kat kedai tu…” – die berkate dengan sengihnya.

Hekk! Manyak cekadak dier naa… sekeh kang… wakaka… agak kurang ajar disitu… heee… aku mane malas nak wat charkueytiaw kau tu laa…! Da laa… kang kembang serap lam mi tak ke naye… kalo on the spot makan takpelaa.. nih kang ade yang makan kul 5 laa.. 6 laa.. 7 laa.. tak naye mi aku tuh nanti? Sile jawab. Silelah jawab. Huahua

Adek aku cam blur.. then die kate, “Kakak tak reti masak!”

Lalalalala~ lantak dier la.. du I careee?? Hekhek… kerek skit…

Jadi gitula citenyer… semalam aku masak kueytiaw… saje nak menunzuk… hihihh… abes aku wat blog kenela citer kan? Rase nak menyampah ke ape ke aku mane heran… huahuahuahuahua… jadi pade sape nak rase-rase cam nak makan makanan tuh.. ti aku anta keyp… delivery.. area-area Perak-Selangor sume tu aku layan… yang Kluang tempat Tintin bengkok tuhh aku susa skettt… wahahaha… gelak setan yang maha kuat. :PPPP

Jadi tamat disitu. Okep tata ;DDD

12 ulasan:

wan[06] berkata...

itu kueh teaw kew?? mcm x jew.. huhhuhhuhu.. mcm.. mcm.. mcm......... har3.. tp kluang tdk jauh maaa[backup tintin].. huhuhuhu..

zulaika berkata...

iyerla
mcm pe?mcm pe?mcm pe?
wakaka
curious,im curious
sile abiskan ckp
hahhaha
arhh!susa nih tintin bengkok da de tukang backup
wekk;P
kluang ttap jaoo
kakaka
;PP

wan[06] berkata...

mcm.. mcm.. tooottt.. har3.. tintin aku ade di belakang anda.. wawawawaw.. kueh teaw anda mcm cdap lah dak cumil.. huhuhu..

zulaika berkata...

mcm..mcm tooot??
bahahhahaha
ayt maseyh ta lengkap
curious lagi brgande
kakaka

iyela tuh
kueytiaw saye adelah mcm tooott
wakaka
bile nk jmu beriani kluang nihh?
wifey sure marvelouss msaknyer
;DD

wan[06] berkata...

wfeku owh mskn beliau sgt mengashikan.. huhuhuhu.. beryani kluang.. mai cni dulu.. t tintin belanje ek.. uhuhhhuuhuhuh..

amnie berkata...

fuyoo...pandai ko msak...
ak bab2 masak nih mmg ampeh laa..
lagipun..klo ak msk sape nk mkn?mak ayah ak keje..(alasan!!!)
hakhakhakhak


btw, time ak pg mkn kat sakae tuh ak x bwk camera la syg...kazen ak ad amik gambo pkai hp dier...ak pon x amek la piccie2 yg dier tangkap tuh...

tintin berkata...

cheihhh
kuang ajk..ckp tintin bengkok???
grrr
ko mmg nk kene karate ngn aku nie..
siap ko nnti
hahhaa
wahh
ko berperng ngn kwnku wan yer
hahaha
wan...ko fire die dgn bazooka jer
seatle mslh ..=)))

zulaika berkata...

to amni shayanggg:
kakakaka
tu pandei ker?
msak rmuan skati je tuh
wa3
ko kene rajenn.. kan ko da kawen
kene jage ati laki..
heheh

halaaa... baru nk nengoknyerr
xper2..tih lepaks2..
kt meru tade sushi aku tau
susha na dpt..
papepon..idop sushi king!
wawawa
;PPP

zulaika berkata...

to incik wan epal:
halahh
tintin bengkok kedekott
sayer nk incik epal blanjer
briani gam!
yay!hahah;P

zulaika berkata...

to tintin senget:
wahahahaha
ko kan ke mmg bengkok
kehkehkeh*gelak sukeeee
bajet nk karate..
ak de tli pnggang itam laa
tengokla sok ko tempang ta leh balek ruma
hakhak

nooo!!incik wan kene bckup sayerr
tin tuh poyoo
wekk;PP

tintin berkata...

blah la ko
ko jht
mngutuk aku
gggrrr
ku teramat mnyirpnie..rase nk belash ko
hahahah
ak xtkot pon
karate la
karate
hahahah
wan..ko jgn bckup die..die nie jaht ouhh

zulaika berkata...

emm..yelaa..
aku salaaaahhhhhh...
blasah la akuuuu...
aku tau ko maraa...
*ayt mnx smpati gande2..

wajah sebenar adelah:
ahhh!!ade aku herannnn????
wakaakakakakakakaka
ko kn sukeee gaye nk sekehh pale orang je knn
hamekk..
wekk..incik wan tanak backup tape
wifeyy die yg lawa tu ade..
die leh bckup sayer kan?kan?kan?
;PPPP

:)

Daisypath Anniversary tickers